travelka5 04.09.07, 21:50 Witam, Uprzejmie proszę o polecenie hotelu w centrum Chani lub Rethymnonu, żebyśmy mogli każdy wieczór spędzać włócząc się po wąskich uliczkach miast. Interesuje mnie wyłącznie wyjazd organizowany przez biuro podróży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ocenyhoteli.pl Re: Rethymnon lub Chania - hotele w centrum miast IP: 80.54.0.* 05.09.07, 00:16 Niestety w samych miastach, tak naprawdę w miastach oferta jest bardzo mała. Względem Chanii musiałbym pogrzebać, ale w przypadku Rethymno jest hotel Minos przede wszystkim. Nie jest na samej starówce, ale jak najbardziej w Rethymnonie (20 minut promenadą do centrum). Itaka, go sprzedaje i Necker. Daj znać jaki budżet w ogóle wchodzi w grę i jaka pora roku. Ogólnie bardziej bym Wam Rethymno polecał. Chania jest nieco ładniejsza, ale nie ma za to plaż w samej miejscowości. W Rethymno są. No i Rethymno jest na środku. Łatwiej przez to zwiedzać i w kierunku na Chanie i w kierunku na Iraklio... Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
travelka5 Re: Rethymnon lub Chania - hotele w centrum miast 12.09.07, 12:49 Serdecznie dziękuję za informację! Chcemy wykupić jak najtańszą wycieczkę ze śniadaniem (max 1.500zł od osoby), bo chcemy posmakować kuchni wyspy oraz zwiedzać ją autem. Lecimy w pierwszej połowie października, więc proszę Cię jeszcze o informację czy załapiemy się jeszcze na słoneczko i ciepłe morze? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Rethymnon lub Chania - hotele w centrum miast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.07, 15:41 Przede wszystkich polecam Rethymnon. Według mnie jest to miasto dużo bardziej "przytulne" niż Chania. Port jest mniejszy niż w Chani i panuje tam naprawdę fajna atmosfera. Poza tym Rethymnon nie jest zbyt duży, więc mieszkając troszkę dalej od centrum (np. w którymś hotelu przy plaży) nie będziecie mieli daleko do starówki. Niestety nie pamiętam nazw tych hoteli (jedyny jaki pamiętam to Minos). Ja mieszkałam w Forest Park (polecam, ale dla osób które lubią i mogą chodzić - wraca się pod górę :)), który jest położony na wzgórzu i do plaży mieliśmy kilometr. Jednak nie było to dla nas przeszkodą do spędzania wieczorów w miasteczku. Powrót w nocy też nie był problemem. My jechaliśmy z Neckermannem. Życzę udanego wyboru i miłego pobytu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qulik Re: Rethymnon lub Chania - hotele w centrum miast IP: *.acn.waw.pl 13.09.07, 09:48 Bardzo przyjemny jest Hotel Macaris. Byłam 4 lata temu z Scan Holiday i bardzo chwalę. W prawdzie 15 minut spacerkiem od starówki ale widok na samo morze i największy zabytek w Rethymnonie - twierdze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pinka Re: Rethymnon lub Chania - hotele w centrum miast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 13:02 Potwierdzam. Macaris całkiem sympatyczny hotel, byłam w nim w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś