Gość: ania IP: srv1:* / 10.0.62.* 22.07.03, 20:15 Rodos albo Kreta ze Scan Holiday.jakie hotele mozecie polecić?wybieram sie tam we wrzesniu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarodziejka1 Re: RODOS ALBO KRETA? 23.07.03, 09:40 Jeśli ze ScanHoliday to tylko Rodos i hotel Kresten Palace w Kalithea (6 km od miasta Rodos). Najcudowniejsze miesce na świecie! Lecę tam 22 września poraz trzeci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: certuska Re: RODOS ALBO KRETA? IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 10:00 Ja też się tam wybieram. Czy mogłabyś napisać więcej. Co warto, Twoim zdaniem zobaczyć, gdzie są piaszczyste plaże, etc. Jedziemy ężem i 2 letnią córeczką i raczej nie rzpaamy za typowo turystycznymi miejscowościowami ( czyt.hałas, tłum). Bardzo podobało się nam w zeszłym roku na Krecie, jednak lubimy poznawać nowe iejsca tym bardziej jeśli to wciąż nasza ukochana Grecja. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: RODOS ALBO KRETA? IP: *.tg.akk.net.pl 23.07.03, 10:20 my byliśmy na Rodos i było cudownie w tym roku jedziemy na Kretę w sierpniu to później będę mogła coś więcej powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: certuska Re: RODOS ALBO KRETA? IP: *.chorzow.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 10:23 A jakie wrażenia po pobycie na Rodos? Z jakim biurem byłaś? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika Re: RODOS ALBO KRETA? IP: *.tg.akk.net.pl 23.07.03, 10:29 byliśmy z biurem Ving zresztą lecimy z nimi już 4 raz i zawsze jest super. A Rodos poprostu boskie to tam zdecydowaliśmy że zaczynamy zwiedzać cała Grecje. Mieszkaliśmy 4 km. od centrum i to był mały problem bo wszędzie trzeba było dojeżdżać taksówkami ale naprawdę warto pojechać bo jest bosko. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: RODOS ALBO KRETA? 23.07.03, 12:32 Gość portalu: certuska napisał(a): > Ja też się tam wybieram. Czy mogłabyś napisać więcej. > Co warto, Twoim zdaniem zobaczyć, gdzie są piaszczyste plaże, etc. > Jedziemy ężem i 2 letnią córeczką i raczej nie rzpaamy za typowo turystycznymi > miejscowościowami ( czyt.hałas, tłum). Kalithea to malutka mieścina położona nad samym morzem wzdłuż głównej drogi do miasta Rodos (5 km). Kalithea to też słynne źródła termalne i dlatego kąpiel w morzu jest tam zbawienna. Generalnie plaże są żwirowo-piaszczyste otoczone skałami. Każdy hotel ma swoje prywatne zejście do morza i plażę. W samej Kalithea jest kilka tawern, knajpek, barów, marketów i aż trzy bankomaty (!). Na rozrywkę jeździ się do miasta Rodos. Co 30 minut kursuje lokalny autobus za 1,60 Euro od osoby (20 minut drogi). Uważam, że Kalithea to świetne miejsce wypoczynkowe i nie jest tam tak wietrznie jak na zachodniej stronie wyspy. Serdecznie pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: RODOS ALBO KRETA? IP: srv1:* / 10.0.62.* 23.07.03, 11:50 czarodziejka1 napisała: > Jeśli ze ScanHoliday to tylko Rodos i hotel Kresten Palace w Kalithea (6 km od > miasta Rodos). Najcudowniejsze miesce na świecie! Lecę tam 22 września poraz > trzeci :) czy mogłabys podac wiecej szczegółow o tym hotelu(jak wyglada plaza,czy lezaki i parasole są bezpłatne,jak jedzenie).tez wybieram sie na Rodos we wrzesniu ze scan holidayem ale nie zdecydowałam jeszcze co do hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Kresten Palace na Rodos 23.07.03, 12:26 Gość portalu: justyna napisał(a): > czy mogłabys podac wiecej szczegółow o tym hotelu(jak wyglada plaza,czy lezaki > i parasole są bezpłatne,jak jedzenie).tez wybieram sie na Rodos we wrzesniu ze > scan holidayem ale nie zdecydowałam jeszcze co do hotelu. Poniżej podaję link do dyskusji z naszego forum na temat właśnie Rodos, Kalithea i hotelu Kresten Palace. Znajdziesz tam dużo ciekawych i ważnych informacji. Na marginesie, wiem, że podrożały autobusy do miasta Rodos. Obecnie kosztują 1,60 Euro, a nie 1,55 Euro jak rok temu :) Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to czekam :) www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=203&w=6200087&a=6200087&v=2&strona=0 Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lora Re: RODOS ALBO KRETA? IP: 193.0.117.* 23.07.03, 12:13 bylam i na krecie i na rodos - polecam rodos-jest piekniejsze, duzo zieleni, piekna stolica z zamkiem i starym miastem(bardzo klimatycznie :)),na calej wyspie jest co zwiedzac, plaz tez jest od groma! od wschodniej strony wyspy morze jest spokojniejsze, po zach - sa spore fale; przez 2 tyg mozna wszystko spokojnie zwiedzic i jeszcze powygrzewac sie na plazy; kreta jest bardziej...jalowa i wiecej tam turystow (choc na rodos tez ich nie brakuje) zdecydowanie rodos-z kazdym biurem :)) > Rodos albo Kreta ze Scan Holiday.jakie hotele mozecie polecić?wybieram sie > tam we wrzesniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: RODOS ALBO KRETA? IP: hpcache:* 23.07.03, 12:24 Niestety nie byłem na Krecie, więc nie mam porównania. Ale byłem na Rodos ze SH i było OK. Mieszkałem w Ixii, pół godziny piechotą do stolicy i było OK. Hotel Vellois, nie wiem czy mają go jeszcze w ofercie - bez rewelacji ale spoko. Minusem tej części Rodos są brzydkie plaże. Ale zależy na czym komu zależy. Jeżeli wolisz piaszczyste plaże to raczej wschodnia strona (Faliraki, Kalithea). Stolica Rodos coś wspaniałego. Warto też zobaczyć Lindos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ecco1 Re: RODOS ALBO KRETA? IP: *.cplus.com.pl 23.07.03, 13:21 Hej, ja wrocilem w niedziel z Rodos- bylo super !!! Bylem 2 tyg. z biurem El Greco i wszystko bylo zalatwione tak jak trzeba. Mieszkalismy w trzygwiazdkowym hotelu w miejscowosci Kalithea ( 6 km od rodos). Hotel (Kalithea Sun) moz nie byl rewelacyjny ale posiadal podstawowe wygody: indywidualna klimatyzacje (dla mnie podstawowa rzecz !), duze pokoje, ladne balkony, nieduzy basen. Miejscowosc jest mala ale stanowi dobra baze wypadowa do zwiedzania wyspy. Plaza jest bardzo ladna, my chodzilismy na plaze nalezaca do hotelu aldemar - wspaniale zorganizowana infrastruktura: lezaki, narty wodne, ochrona, ratowicy. Lezaki niestety platne -3 Euro od osoby ale naprawde warto. Jest bardzo bezpiecznie, mozesz isc do morza zostawiajac wszystkie rzeczy przy lezaku, nie obawiajac sie, ze po powrocie moze nie byc np. portfela. Polecam tez basen w tym w hotelu - rewelacja !!! Koniecznie musisz poplynac na wyspe Symi (www.symivisitor.com) - niezapomniane wrazenie, raj na zmiemi. Koszt takiej wycieczki to 22 Euro - wyplywa so ok. 9 z Rodos, powrot ok 17-18. My nie bralismy wycieczki z biura - po pierwsze byla 10 Euro drozsza a poza tym chcielismy troche odsapnac od polskich turystow. Zalatwienie tego na wlasna reke jest bardzo proste - trzeba udac sie do portu i po prostu nabyc bilety, koniecznie na 1 dzien przed datą wycieczki. Jezeli mialbym porownywac Rodos z Kreta, na ktorej bylem 2 lata temu - to Rodos zdecydowanie wygrywa. Jest tuttaj bardzo zielono (nie maj aproblemów z woada), wiecej zabytkow i jakos tak troche mniej komercyjnie mimo wszystko. Polecam tez strone www.rhodes.gr Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku. ecco1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: RODOS ALBO KRETA? IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 21:53 Rodos zdecydowanie.W ubiegłym roku byłam na Rodos, kilka dni temu wróciłam z Krety.Kreta jest przereklamowana choć ładna.Na Rodosie jest po prostu pięknie.Tylko proszę nie jedź z BB.Polecam hotel Cosmopolitan (serwis,jedzenie,ogród super).Jest w katalogu Orbisu lub skorzystaj z Neckermanna.W hotelach BB 70% Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś