Dodaj do ulubionych

Uwaga na Funclub!!!

IP: *.csk.pl 02.08.03, 20:06
Wrocilem na poczatku lipca z Paralii, bylo w miare ok. ale podroz powrotna -
koszmar!!! Agresywni, chamscy kierowcy, ktorzy za nic nie chcieli wlaczyc
klimatyzacji. Zwiedzanie Belgradu zamiast Budapesztu. Zreszta nie jest to
zwiedzanie, zagwostka tkwi w tym, ze Funclub oszczedza na trzecim kierowcy,
wobec tego autokar musi byc w ciagu 24 godzin zamkniety na 8 bo normalnie
wtedy prowadzilby ten trzeci kierowca. Skandaliczne tez byly warunki
wykwaterowania. O godz. 9 rano wywalono nas z hotelu, nie mielismy gdzie sie
zalatwic, ani wykapac, a robilismy to tylko dzieki uprzejmosci wlascicielki
hotelu w ktorym mieszkalismy i ktora nam pozwolila kapac sie w swojej
prywatnej lazienc. Mielismy zagwarantowane sanitariaty na basenie ale okazalo
sie ze zeby tam byc trzeba cos kupic a poniewaz basen nalezal do hotelu z
ktorego sie juz wymeldowalismy to za sam pobyt na basenie tez musielismy
placic. Basen zamknieto o godz. 21 a my wyjechalismy o 3 nad ranem!!! czyli
spedzilismy 18 godz. bez dachu nad glowa na plecakach z czego 6 godz bez
sanitariatow.
Wkurzaly tez inne rzeczy np. w planie wycieczki bylo napisane "przyjazd do
Polski w godz. popoludniowych" co w praktyce wygladalo tak ze w godz.
popoludniowych bardzo przekroczylismy granice, a na miejscu w Poznaniu
bylismy o 2 w nocy po 3 dniach podrozy. I to tylko nieliczne niedociagniecia
a bylo tego mnostwo.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Chris Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.icpnet.pl 05.08.03, 16:41
      Wygląda na to, że byliśmy na tym samym turnusie i szczerze mówiąc ja mam zgoła
      inne wrazenia. Faktycznie wykwaterowanie nastąpiło zbyt wcześnie ale ten fakt
      został poruszony w rozmowie z przedstawicielem biura i można o nim zapomnieć.
      Sam wyjazd był super i nie mam żadnych obiekcji co do jego organizacji w
      przeciwieństwie do autora tego listu. Współczuję biurom podrózy, bo obsługując
      takich klientów naprawdę ciężko jest powiedzieć, że turystyka to fajna robota.
      Świetnej Pilotce dostało się bo jakiś malkontent wyszedł z założenia, że płącą
      599 zł przyda się jeszcze powalczyć o zwrot z lichych powodów. Jeżdzę za
      granicę co roku jednak ostatnio zaobserwowałem absolutny spadek kultury
      turystów. Czyżby dostępność cenowa wyjazdów spowodowała, że "działkowicze"
      wyrywają się za granicę i za zapłącone swoich kilka marnych groszy oczekują
      HILTONA i serwisu 24 godziny na dobę. STRASZNA SPRAWA. WSPÓŁCZUJĘ FUNCLUBOWI
      TAKICH KLIENTÓW. JA Z PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ MOGĘ POLECIĆ TO BIURO I
      ZAPEWNIĆ, ŻE OSOBY WIEDZĄCE ILE PŁACĄ MOGĄ OCZEKIWAĆ DOBREGO STANDARDU I
      FACHOWEJ OBSŁUGI.
      • Gość: turystka Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.cantonimotor.com.pl 06.08.03, 15:00
        w zupełności się zgadzam. W ubiegłym roku byłam z Funclubem w Makarskiej i
        rzeczywiście wszystko było ok - cena=zapewniony standard.
        pozdrawiam
        • Gość: liv1 Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 15:52
          Ja byłam w Grecji w Paralii w tamtym roku z Funclubem i byłam zachwycona-super
          wyjazd, taniutki i dotego doborowe towarzystwo-godne popelenia biuro-jak dla
          mnie :-)
          • Gość: KASKA Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.otenet.gr 06.08.03, 17:53
            OFERTY FUNCLUBU SA OK! ALE RZECZYWISCIE JESLI CHODZI O TURYSTOW Z NIMI
            PODROZUJACYCH NI EMOZNA TEGO POWIEDZIEC. PRZEZ TAKICH LUDZI NAPRAWDE ODECHCIEWA
            SIE PRACY W TURYSTYCE. NA SZCESCIE JA PRACUJE JUZ TROCHE I NABRALAM PEWNEGO
            DYSTANSU! ZAPRASZAM Z FUNCLUBEM DO KOKKINO NERO!!!
      • Gość: makmar Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.csk.pl 10.08.03, 11:02
        Czy Ty nie bylaś przypadkiem rezydentką na tym wyjeździe (Świetna Pilotka?!!!),
        bo z tego co ja pamiętam to zadowolony nie byl nikt!!! Po co to oszukaństwo
        teraz ze strony Funclubu, w autobusie z powrotem byly zbierane podpisy na
        skargę do Izby Turystyki i podpisali sie wszyscy (40 osób!!!), oprocz dwoch
        dziewczynek z Warszawy, ktore na pewno się nie spotkaly w Poznaniu z
        przedstawicielem biura. Łgarstwo w Bialy dzien, jesli bylas to musialas
        podpisac, a skoro podpisalas to co Ty tu teraz chrzanisz?!!! Czytaj mnie
        dokładniej jak juz chcesz wystapic w imieniu biura - napisalem, ze wyjazd byl
        ok, chodzi mi tylko o powrot, czyli autobus i wykwaterowanie!!! Nie żadam
        zadnych zwrotow, nie mam zamiaru mieć kontaktu żadnego z tym biurem. Na umowie
        byl Budapeszt zawiezli do Belgradu - ty chyba jestes z tych co jak kupisz
        komputer a przywioza Ci liczydlo to z radosci im jeszcze dopłacisz! Twoj list
        to skandal reklamowy w biały dzen! Powtarzam - nie jestem malkontentem, skarge
        podpisali wszyscy!!

PS. Chyba nie czytasz postow, polecam:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=4087286&a=4087286&v=2&strona=0

groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=%2Bfunclub
        • Gość: Betinka Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 14:29
          wszędzie, powtarzam wszędzie doba hotelowa trwa do 10 lub 12-tej!!! Wycieczka
          objazdowa dopuszcza zawsze zmiane zwiedzanych miejsc..jestes malkontentem!!!
          • Gość: Makmar Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.csk.pl 11.08.03, 18:18
            1) Do 10, czy do 12 to nie znaczy, do 9 i ja sie zreszta tego nie czepiam wcale
            i doskonale to rozumiem. Mielismy tylko w ummowie zagwarantowane na kilka
            godzin pomieszczenie w ktorym po wykwaterowaaniu moglismy zlozyc bagaze i
            korzystac z sanitariatow. pomieszczenie okazalo sie kawalkiem trawy na basenie
            za ktory i tak mielismy placic!!! Ten kawalek trawy zamiast kilku godzin mial
            sie stac naszym domem na 18 g. gdyby nie wlascicielka hotelu,ktora pozwolila
            sie kapac w swoim prywatnym domu.
            2) Godzina wykwaterowania byla SZCZEGOLEM calego listu, wiec kto tu jest
            malkontentem
            3) Swoje niezadowolenie wyrazilo 40 osob na pismie, wiec nagle cala wycieczka
            okazala sie malkontentami???
            4) Dzieki za komentarz, na drugi raz przeczytaj DO KONCA list tematyczny zanim
            zabierzesz glos, a jak chcesz sie czepiac szczegolow i nie jestes w stanie
            zrozumiec 40 cierpiacych ludzi to zycze Ci takiego powrotu jaki my mielismy,
            lacznie z wizyta na dywaniku u mojego szefa co mnie spotkalo za to ze Funclub
            zamiast w czwartek przywiozl nas w piatek na miejsce po 3 dniach powrotu.
            • Gość: Christian Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.katerini.access.acn.gr 12.08.03, 17:01
              nie wiem gdzie i z kim jezdzicie ale zmiana miejsc na wycieczce obajdowej to
              nieporozumienie...
        • Gość: kontentna Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 21:43
          Gość portalu: makmar napisał(a):

> Na umowie
          > byl Budapeszt zawiezli do Belgradu

to Ty facet chyba czytac nie umiesz. Na umowie jak byk stoi, ze w drodze
          powrotnej zwiedzany bedzie Belgrad LUB Budapeszt-w zaleznosci od godziny
          przejazdu. Zreszta chyba nie liczyles na to,ze w ciagu paru godzin zobaczysz
          wiele...

- ty chyba jestes z tych co jak kupisz
          > komputer a przywioza Ci liczydlo to z radosci im jeszcze dopłacisz! Twoj list
          > to skandal reklamowy w biały dzen! Powtarzam - nie jestem malkontentem,
          skarge
          > podpisali wszyscy!!

hehh to ja dziekuje za takich pseudoturystow
          przydaloby im sie troche _prawdziwej_ turystyki ze wszystkimi jej uciazliwymi
          aspektami; nie wiem, dla mnie podrozowanie to za kazdym razem sprawdzanie
          siebie w roznych sytuacjach; jakos nigdy nie liczylam na to,ze podczas wyjazdu
          wszystko pojdzie po mojej mysli,bedzie idealne w 100%,zwlaszcza jesli wyprawa
          miala wyraznie studencki charakter;jak chcesz luksusow i full-service'u, to
          zaplac 3 tysiace i jedz z jakims "renomowanym" biurem;istnieje pewna szansa,ze
          bedziesz usatysfakcjonowany

pozdrawiam

kontentna:)
    • Gość: marcink Re: Uwaga na Funclub!!! IP: 195.136.36.* 18.08.03, 11:26
      z moich wrazen z FunClubem w Platja Daro (Hiszpania)
      bylo calkiem przyjemnie.
      Pilot byl rzeczywiscie nienajlepszy (ale go ponoc juz zwolnili)
      no i z wykwaterowaniem tez byly male problemy.
      Kierowcy autokaru byli super, no a mozliwosc zmiany zwiedzanego miasta
      jest w umowie zapisana (sam sprawdzalem).
      Przydaloby sie w FunClubie poprawic troche kadre, ale reszta jest naprawde oki.
      pozdrawiam.
    • Gość: a Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 13:14
    • Gość: arczi Re: Uwaga na Funclub!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 13:29
      Odnoszę wrażenie że 90% odpowiadających na skargi autora wątku to pracownicy
      biur podróży.Smieszne jest to że traktują oni swoich klientów jako zło
      konieczne.Jeżeli ktoś płaci za usługę to ma prawo wymagać zrealizowania tego
      za co zapłacił.Jeżeli niektóre biura tego nie rozumieją to powinny sprzedawać
      własne usługi w Albani.Tam nie będą mieli problemu z klientami ponieważ
      klienci z tamtego rejonu są przygotowani do takiego bałaganu jak nam się
      proponuje.Na szczęście nie wszystkie biura są tak nie zorganizowane i liczą na
      to że w następnym sezonie ktoś z nimi będzie jeszcze miał ochotę pojechać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka