Dodaj do ulubionych

Rodos - lokalne biura

IP: *.SBI.COM 06.08.03, 09:41
Witam,

czy ktos korzystal na Rodos z lokalnych biur? Nie chcialbym kupowac wycieczek
u rezydenta. Prosze o infor
Obserwuj wątek
    • czarodziejka1 Re: Rodos - lokalne biura 06.08.03, 13:27
      Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Witam,
      >
      > czy ktos korzystal na Rodos z lokalnych biur? Nie chcialbym kupowac wycieczek
      > u rezydenta. Prosze o infor

Co do Rodos to na tej wyspie lokalne biura nie organizują wycieczek objazdowych
      po samej wyspie. Jedynie w tych biurach możesz kupić wycieczki na inne wyspy
      lub też wyprawę statkiem do Lindos. Na Rodos byłam już 3 razy. Za każdym razem
      organizowałam sobie wycieczkę na inną wyspę i wykupowałam ją w lokalnym biurze
      podróży. Były to wycieczki na wyspę Simi (20 Euro), wodolotem na wyspę Nisyrios
      (wyspa z wulkanem) oraz w tym roku palnuję wyprawę wodolotem na wyspę Kos. Aby
      zwiedzić wyspę, musiałam wykupić wycieczkę u rezydenta za 35 Euro "Rodos wzdłuż
      i wszerz". Zwiedziliśmy m.in. Lindos, fabryczkę naczyń glinanych i
      ceramicznych, wytwórnię greckiej wódki (suma), wytwórnię win i likierów (z
      degustacją) oraz Dolinę Motyli (wejście 2 Euro). Na Rodos jest do zwiedzenia
      jeszcze sama stolica, czyli miasto Rodos, ale to możesz zrobić z przewodnikiem
      Pascala w ręku :) Serdecznie pozdrawiam :)
      • Gość: Mariusz Re: Rodos - lokalne biura IP: *.SBI.COM 06.08.03, 16:24
        dzieki. W takim razie bedziemy zwiedzac sami ;-)
        • Gość: greek Re: Rodos - lokalne biura IP: *.zywiec.plusnet.pl 08.08.03, 15:37
          Wycieczki organizowane przez rezydentów biur podróży faktycznie droższę są
          od "miejscowych propozycji" ale zależy czego się oczekuje (miejscowe są bez
          przewodników).
          Zreszta Rodos to wyspa którą można objechać na szybko w 1 dzień. Polecam
          wszechobecne wypożyczalnie samochodów. Punto z klimatyzacją (bez - nawet nie
          próbuj!) można wypożyczyć za 50 Euro na 2 dni. Żadne biuro wewnętrzne czy
          zewnętrzne nie zagwarantuje Ci zwiedzenia tego co możesz zobaczyć będąc "panem
          własnego czasu". Wschodnie wybrzeże Rodos to hotele i zabawa. Przeczytaj moje
          posty na tym forum. Zachodnie wybrzeże to pustka ale cudowne widoki.
          Jeśli chcesz poznać Rodos to tylko auto na 3 dni i jazda. Przed tem oczywiście
          zaplanuj trasę ale to zero problemu z bylejakim przewodnikiem i mapą. Jest parę
          fajnych miejsc w których warto być.... Gdzie??... Odkryj... Miłego urlopu.
          Napisz jak było po powrocie. Pzdr.
      • Gość: radek Rodos,miasto IP: 213.17.234.* 14.08.03, 14:51
        Hej,
        Masz spore doświadczenie z urlopami na Rodos. Wybieram się tam pierwszy raz, z
        biurem Big Blue. Wydaje się że ta oferta jest najbardziej do przyjęcia, może
        znasz coś ciekawszego, to daj znać. Czy miasto Rodos, to dobre miejsce na urlop?
        Jadę z dziewczyną, raczej hotel "rodzinny, o miłej atmosferze", mnie nie
        interesuje.
        Jeśli zechcesz odpowiedzieć: radek@bmt.pl
        • Gość: greek Re: Rodos,miasto IP: *.zywiec.plusnet.pl 18.08.03, 11:15
          Witaj,
          Miasto Rodos to dość zatłoczona metropolia. Dzień i noc ruch, gwar i mnóstwo
          różnych pojazdów (a tym samym spalin). Hotele w samym mieście raczej o niskim
          standardzie usutuowane przy ruchliwych arteriach. Sporo lokali otwartych do
          białego rana. Można się zabawić - lecz drożej niż w innych częściach wyspy.
          Jeśli naprawdę chcesz się zabawić z dziewczyną polecam Faliraki - takie "Las
          Vegas na Rodos" (ale wcale nie taniej).
          Pzdr.
    • Gość: ax Re: Rodos - lokalne biura IP: 193.0.117.* 08.08.03, 16:01
      rejsy na Simi kosztuja w Rodos 20 euro (cena jednakowa u wszystkich
      przewoznikow, bilet do kupienia w porcie - przy stolikach pod parasolami siedza
      sobie panowie i sprzedaja), nasza rezydentka poroponowala to samo za 30 euro!!
    • Gość: ewa Re: Rodos - lokalne biura IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 09:23
      Lepiej zwiedzić wyspę samemu. To nie jest trudne. Sami trafiliśmy do wytwórni
      win - gdzie można je degustować, sami byliśmy w Dolinie Motyli, itd. Dużo
      przyjemniej jet zwiedzić wyspę motorem lub samochodem.
      Pozdrawiam i zazdroszczę ;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka