Gość: KAROLINA IP: 213.25.20.* 07.08.03, 16:02 PROSZE O KONTAKT OSOBY WYJEZDZAJACE 31.08 PARALIA Z GÓRY DZIEKI Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: EWa Re: GRECJA PARALIA IP: *.blachownia.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 15:47 no ja jadę 31.08 do paralii, a ty z jakiego biura jedziesz ? odpisz na list i napisz co chciałabyś wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nero Re: GRECJA PARALIA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 20:02 Współczuję Ci tej Parali , zgadzam się w całej rozciągłości z tym co napisali o tym motłochu hoteli- ruin i niczego więcej co odaje atmosferę Grecji inni na tym poście. Zobacz choćmy temat " objazdowka z Triadą po Grecji od 28.07.03 r. " -= wątek Mozaby. Jestem na stokroć przekonana po pobycie w tej Parali , iż nasz Bałtym jest 10000 % Ładniejszy. Tam czeka wąska - brudna !!! plaża nie sprzątana jak w innych krajach południowych, zaglonowane , szarobure morze z ( widziałem na własne oczy ) tamponami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj cien nero wielbicielu baltyku <sciekowiska pln.europy> IP: *.kat.forthnet.gr 20.08.03, 00:43 Siedz sobie na tym baltyku swoim pieknym.. i onanizuj sie do woli... Masz do wyboru smrodu i zygowin przemyslowych... Nikt ci nie kaze jezdzic po innych krajach ... Sam sie pchasz tam . Ja jakos tamponow nie widzialem a tyle lat tutaj plywam. Jestes pewien ze to nie twoje tampony ? Jestes taki szary , bury polaczek .. Takich jakich pelno na swiecie jezdzacych i ciagle narzekajacych. I tutaj chyba znow wypda zapytac , czy czasem twa luba nie puscila cie kantem z jakims albanczykiem ? I stad ta gorycz ? A moze jakis murzynek przylozyl pieczatke swym czarnym kutasem ? I stad twe zawiedzenie na pelnym froncie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nero Re: nero wielbicielu baltyku <sciekowiska pln. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 15:18 O Jezu , mój poprzedniku ,a skąd w Tobie tyle wulgaryzmu - mamusia nauczyła - wątpię - bo wbrew Twoim przekonanią wynikającym z formy wypowiedzi - jestem płci żeńskiej - nie onanizuję się , nie puściła mnie moja luba , a jako matka wiem - że Twojej serce by się ściskało , gdyby poznała Twój styl bycia. Dla zaspokojenia Twej ciekawości do Parali pojechałam za " trendem mody wyjazdu do Grecji " , czego się dziś wstydzę i mam odwagę do tego się przyznać. Nie neguję wyjazdu do Grecji, bo są tam piękne plaże i woda - na samym południu ( zatoka Koryncka ) , czy na Chalkidiki. Wiem bo widziałam. Natomiast przestrzegam przed Paralią - która została zdomionowana przez Triadę i inne tanie biura podróży - gdzie nikt inny nie chce wykupić czegoś tak okropnego. Zaręczam , że woda i piasek jest o stokroć lepsza nad Bałtykiem. I proszę pamiętać , że to forum jest po to aby uchronić innych przed złym , a jedynym w roku urlopem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAFF Re: nero wielbicielu baltyku <sciekowiska pln. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.03, 18:02 Droga wielbicielko Bałtyku! (a co to jest właściwie Bałtyk?) Byłem (byliśmy) w Paralii dwa lata temu i nijak mieścina się ma do Twoich opisów. Przyznam, że nie jest malowniczo usadowiona osada ale z szeroką, piaszczystą plażą, woda czysta i ciepła. Wypływają z wody nie tampony ale meduzy, a wieczorem miasto tętni życiem ale nie motłochem (polecam pub Żywiec). Tak więc siedź sobie rzeczywiście nad tym Bałtykiem, masturbuj (nie musisz się onanizować) i nie odstraszaj ludzi, które mogą mile spędzić czas w najbardziej zajeb... kraju Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj cien Re: nero wielbicielu baltyku <sciekowiska pln. IP: *.kat.forthnet.gr 20.08.03, 22:43 nero sorry twoj problem jednak byl innej natury.. Poprostu NIE znalazl sie chetny aby cie przeleciec. I tu jest pies pogrzebany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube Prawda o Paralii z pkt widzenia MŁODEGO czlowieka. IP: *.acn.waw.pl 21.08.03, 11:38 Heh - nie wiem w jakim jestes wieku - ale dalej piszesz ,ze jestes matka, co sugerowaloby ,ze do tych najmlodszych nie nalezysz. Nie wiem skad w Tobie tyle zlych wspomnien zwiazanych z Paralia - moze to po prostu przez to ,ze spodziewalas sie urokliwego Greckiego miasteczka nadmorskiego w ktorym mozna odpoczac i zrelaksowac sie, a zastalas tetniacy zyciem 24 godziny na dobe kurort turystyczny. Wrocilem z Paralii tydzien temu - piszesz o brudnych plazach, walajacych sie tamponach, waziutkich plazach etc. Ja nic z tego nie widzialem - co kilka dni plaza jest sprzatana i ugniatana w nocy (wiem bo nocami nie spalem a bawilem sie i bylem swiadkiem ;) ) , tamponow zadnych nie natrafilem, a waskie plaze - jasne w samym centrum Paralii plaza jest strasznie waska - ale wystarczy ODROBINA checi by pojsc albo na polnoc i juz jakies 500 metrow dalej plaza jest duzo szersza , a po dalszym kilometrze masz naprawde szeroka plaze, malo uczeszczana , gdzie jest czysciutko. Z kolei idac na poludnie i mijajac port masz wspaniala - sprzatana codziennie Olimpic Beach, ktora ciagnie sie ok 2 km w strone miasteczka Olimpic Beach - plaza jest cudownie zadbana - sa na niej bardzo dobre boiska do siatkowki, pilki noznej- stoja toalety, prysznice - wszystko. Dalej - Paralia jest miasteczkiem TYPOWO turystycznym - nastawionym PRZEDEWSZYTKIM na mlodych ludzi. Poznalem tam mnostwo mlodziezy - zaropwno z Polski, jak i z Czech, Wegier, Finlandii,Holandii itd i wszyscy byli zauroczeni Paralia - nocne zycie w tym miasteczku to cos nieprawdopodobnego - swietne dyskoteki, fajne knajpki - i unoszaca sie caly czas w powietrzu atmosfera wielkiej zabawy oraz co tu nie mowic seksu... Jestem w stanie zrozumiec ,ze osobom starszym moze sie Paralia nie spodobac - bo nie znajda tam typowej Grecji i spokoju( choc jesli chodzi o spokoj to bym sie spieral - ale tu tez - DLA CHCACEGO NIC TRUDNEGO- jak pisalem wystarczy troche pochadzic a znajdzie sie kupe przemilych miejsc do odpoczynku) - ale to tylko lepiej dla tej miejscowosci - Paralia jest dla mlodych , chcacych dobrej zabawy - i to zabawy naprawde udanej i kulturalnej, a nie takiej jak nad Baltykiem gdzie za byle co mozna dostac po pysku... Krotko mowiac PAralia to: cudowna pogoda, jedna z najcieplejszych w calej Gracji woda- gdyz Paralia lezy w zatoke Termanskiej, piekne kobiety, przystojni faceci (wg moich kolezanek oczywiscie ;) ), swietna zabawa na super dyskotekach, dobre warunki mieszkalne (oczywiscie dla mlodego czlowieka - bo wyobrazam sobie ze rodzinka z dwojka dzieci albo stado emerytow potrzebuje samych luksusow z najwyzszej polki), piekne widoki - ja jak z balkonu patrzylem w lewo to widzialem morze, a jak w prawo to widzialem Olimp - kosmos :))) i jeszcze raz to co najwazniejsze - SUPER ZABAWA. Ufff rozpisalem sie , ale musialem - od powrotu z Paralii mam zamiar bronic to miasteczko przed krzywdzacymi opiniami... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRzem Re: Prawda o Paralii z pkt widzenia MŁODEGO czlow IP: 126.36.13.* 21.08.03, 12:44 Wybaczcie mu, on z Farszafy je ;-))))) PRzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raff Re: Prawda o Paralii z pkt widzenia MŁODEGO czlow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 10:43 Cube - ująłeś to OK. Dodam jeszcze, że jak ktoś szuka greckich uroków w przerwie zabawy w Paralii to polecam wycieczki fakultatywne, choćby na SKIATHOS (podczas rejsu czeka też fajna zabawa). Pozdrawiam zwolenników Paralii. Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Prawda o Paranoi 22.08.03, 18:46 <cut> > Nie wiem skad w Tobie tyle > zlych wspomnien zwiazanych z Paralia - moze to po prostu przez to ,ze > spodziewalas sie urokliwego Greckiego miasteczka nadmorskiego w ktorym mozna > odpoczac i zrelaksowac sie, Ja wlasnie tego spodziewalem sie w Paralii, po wcesniejszym pobycie w kilku innych miejscowosciach w Grecji. > a zastalas tetniacy zyciem 24 godziny na dobe > kurort turystyczny. Niestety. <cut> > wystarczy > ODROBINA checi by pojsc albo na polnoc i juz jakies 500 metrow dalej plaza jest > duzo szersza , a po dalszym kilometrze masz naprawde szeroka plaze, malo > uczeszczana , gdzie jest czysciutko. Prawda. > Dalej - Paralia jest miasteczkiem TYPOWO turystycznym - nastawionym > PRZEDEWSZYTKIM na mlodych ludzi. Ja tez stary nie jestem a jednak atmosfera ryku Bulgarow, Niemcow i Rumunow w poznych godzinach nocnych mnie nie bawi. Zwlaszcza, ze te same osoby juz od rana wyzeraly moje sniadanie :( Ale to akurat wina Triady. > Poznalem tam mnostwo mlodziezy - zaropwno z > Polski, jak i z Czech, Wegier, Finlandii,Holandii itd i wszyscy byli > zauroczeni Paralia Trudno uwierzyc, ze mozna byc ZAUROCZONYM Paranoja... Ale wierze na slowo. > - nocne zycie w tym miasteczku to cos nieprawdopodobnego - Niestety, przyznaje, ze to prawda. Nieprawdopodobny ryk pijanych do nieprzytomnosci obcokrajowcow. O dziwo, Polacy wyjatkowo byli cisi. Ja tak to odebralem. > swietne dyskoteki, fajne knajpki - i unoszaca sie caly czas w powietrzu > atmosfera wielkiej zabawy oraz co tu nie mowic seksu... U nas kolo Villa Europa unosila sie caly czas w powietrzu atmosfera martwego zwierzecia, podobno w sezonie ta atmosfera znaczaco wzrasta :( > Jestem w stanie zrozumiec ,ze osobom starszym moze sie Paralia nie spodobac - > bo nie znajda tam typowej Grecji i spokoju Nie tylko starszym. Po prostu osobom, ktore jada do Grecji aby byc w Grecji. > i to zabawy naprawde udanej i kulturalnej, Polemizowalbym, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: GRECJA PARALIA IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 21:22 hehh to jedziemy razem:) ale spokojnie,ja tam nie jade sie opalac:>wiec nieciekawa plaza mnie nie przeraza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nero Re: GRECJA PARALIA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 14:30 Ludzie o key !!! . Mam 26 lat , a więc faktycznie jestem starą matką , własny mąż z którym byłam " mnie nie przeleciał "- jak to nazywacie - a więc róbcie sobie co chcecie w tej Parali i szpanujcie , że byliście w grecji. Tylko " ki kij " radzicie się na forum . Przejdzie na czaty i randki - bo to wasz styl. Obrażacie mnie muswzę i ja was - choć już widzę , że pewne rzeczy cięzko kapujecie . Acha i pisząc po kolei bądzcie konsekwentni w nazwie autora , bo już po "stylu " widać jedną postać w trzech wcieleniach. Mimo wszystko pozdrawiam po raz ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: GRECJA PARALIA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 16:55 Goście ! Nero ma rację !!!. Pytaliście o Paralię a tam plaża wąska i niesprzątana i istotnie z brudami. Olimpic Beach to zupełnie inna miejscowość - co sami przyznajecie. Po co więc tam 2x dnia chodzić ( chyba , że jak przysłowiowi Polacy i Czesi w samo południe siedzicie na plaży - zatem 1 raz starczy do popażenia) , kiedy można bez stresu od razu jechać do Olimic B. lub w drugą lewą fajną stronę ( czasem za mniejsze pieniądze z innego biura niż Triada ) - a najlepiej samemu tak jak my SŁOWO DAJĘ NIE TYLKO , ŻE BYŁY MIEJSCA W SEZONIE , ALE TAK JAK W CHORWACJI BYŁO W CZYM WYBIERAĆ - a zatem można było znależć swoje miejsce wakacyjne. Sama Paralia na co dzień jest męcząca - mając naście lat jak ja i wyrozumiałych rodziców fajnie było tam chodzić na nocne eskapady - ale plażować się i spać w Parali - brr ! brr ! itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: GRECJA PARALIA IP: *.sroda-wielkopolska.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 17:05 A po co te wszystkie wzajemne oskarzenia? Ktos sie lubi bawic, to ok - jedzie sie bawic. Ktos inny woli spedzac urlop w zacisznym zakatku na koncu swiata - tez dobrze. Jesli piszesz o "motlochu", to zaznacz, ze Ty nie lubisz tlumow rozbawionej mlodziezy wokol siebie i basta. Niektorzy lubia i owe upodobanie to wylacznie ich prywatna sprawa. Im w Paralii na pewno sie spodoba. Ale nie sa przez to gorsi, mniej inteligentni czy "ukulturalnieni" niz Twoja osoba na ten przyklad. Nie ma nic gorszego niz stawianie siebie ponad reszta swiata. Z pokojowym pozdrowieniem:) Aga PS Inna sprawa,ze niektorzy Twoi kontrdyskutanci nie przebierali w srodkach wyrazu. Ale kazdy z nich w ten sposob sam sobie wystawia ocene. Rozumni zrozumieja w czym rzecz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: GRECJA PARALIA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 17:24 Fajnie Aga ja się z Tobą zgadzam - wbrew pozorom - masz rację każdy znajdzie co jego , za wyjątkiem tego poziomu wypowiedzi który Ty złapałaś i to mnie przeraża - przeciez tworzymy polską młodzież -jeżeli byłaś w grecji to wiesz , iż narazie trakotowani jesteśmy jask natrętne nie potrzebne im muchy - ale czy dalej nie będzie gorzej ( to zdanie zaprzyjażniuonego greka) .Ukłony sympati - choc między nami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRzem Re: PARALIA =/= GRECJA IP: *.mlyniec.gda.pl 22.08.03, 23:23 W wyjazdach organizowanych do Paralii nie rozumiem tylko jednego - że to miejsce mogłoby być gdziekolwiek nad Morzem Śródziemnym: na Ibizie, we Włoszech, w Hiszpanii, Francji. Dla mnie po prostu wyjazd do Paralii =/= wyjazd do Grecji, tylko do jakiegoś kosmopolitycznego "anywhere"... Każdy na własne oczy może zobaczyć, że jest to sztucznie zbudowane miasteczko apartamentowców (kwartały ulic, pustkowie dookoła), które - wg naszej pilotki - zostało "ożywione" w latach 70-tych dla Niemców, a teraz przyjmuje fale turystów z Europy śr.-wsch. Dla wszystkich ew. zawiedzionych - nie bójcie się samodzielnych wypraw - naprawdę można tanio pojeździć po Grecji, także tej wyspiarskiej... PRzem Odpowiedz Link Zgłoś