Gość: Anka IP: *.magma-net.pl 13.08.03, 14:38 20.08 jade do Stavros i bardzo prosze o Wasze opinie na temat tego miejsca. Jaka plaza,jakie ceny,gdzie sie bawic,co zobaczyc w okolicy?Dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Martika Re: Chalkidiki-Stavros IP: 213.77.32.* 13.08.03, 16:58 Byłam w Stavros w tamtym roku i bardzo mi się podobało, plaża ładna, dużo sklepików, (3 z futrami jeżeli by cię to interesowało) w wodzie dużo żyjątek - jest co oglądać w czasie nurkowania. Widoki kojarzą mi się z Bieszczadami, zielone stoki wchodzace do wody. Najlepszą rekomendacją tego miejsca jest to że grecy z Salonik lubią jeżdzić do Stavros na sobotnio-niedzielny wypoczynek (wiedzą co dobre) Byłam na wycieczkach do Meteorów (obowiązkowa jeżeli nie byłaś) ze Stavros dość daleko ale warto!!! statkiem wokół półwyspu Atos (relaksowa, ładna ale statki płuwają dość daleko i nie za wiele zobaczysz, Meteory lepsze) Statkiem na wyspę Thasos (ciągle o niej marzyłam i chciałam zobaczyć czy w przyszłości warto wydać tyle kasy) ładnie ale mało czasu na zwiedzanie tyle co przespacerować się po miejscowości (ruiny trochę motywów grackich, amfiteatr). Do Aten ze Stavros nie polecam. Bardzo daleko a z relacji tych, którzy byli nie warto. Miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś