Dodaj do ulubionych

PROTAROS - potrzebuję kilku informacji

IP: 10.128.134.* / *.acn.pl 24.08.01, 12:36
Cześć Wszystkim,
własnie w drugiej połowie wrzesnia wybieram się na Cypr z Biura Podrózy
Neckermann od miejscowości Protaros.
Czy był z Was ktos może w tej miejscowości?
Jak oceniacie to biuro?
Czy może byliście w Apartamentach Elamaris?
Jeżeli posiadacie jeszcze kilka cennych informacji, bardzo Was proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: PROTAROS - potrzebuję kilku informacji IP: *.chomiczowka.net.pl 31.08.01, 15:22
      Byłam w Protaras w zeszłym roku we wrześniu z Vingiem. Miejscowość nieduża,
      typowo turystyczna, ale całkiem fajna. Jeżeli chodzi o nocne lokale, dyskoteki
      itp to nie jest najlepiej (trzeba jechać do pobliskiej Ayia Napy), jest za to
      dużo knajpek. Uwaga na ceny, w sklepach w poblizu hoteli zdzierają
      niemiłosiernie, to samo w restauracjach czy barach - znacznie drożej niż np w
      Larnace, gdzie jest wielu miejscowych i ceny automatycznie niższe. Atrakcji nie
      ma za wiele, ale wystarczająco, zeby się nie nudzic przez dwa tygodnie - np
      tenis, minigolf, rejsy łódkami do jaskinii, rózne lotnie, banany itd. Jest za
      to dość spokojnie, nie ma dzikiego tłumu, hałasu ani smrodu spalin. Jedna
      dłuuuga plaża piaszczysta i dużo małych, głownie przy hotelach. Twojego hotelu
      nie kojarzę, ja mieszkałam w Paramount na obrzeżach - bardzo fajnie, spokojnie.
      Hotele ogólnie chyba są ok, przynajmniej te co ja widziałam - bardzo ok. Sami
      Anglicy i Skandynawowie, czasem Niemcy, Polaków mało. Polecam wycieczki
      rowerowe po okolicy - do Ayia Napy i na Capo Greco np.; poza tym na miejscu są
      lokalne biura podróży, gdzie można zafundować sobie wycieczki po całym Cyprze (
      we wrześniu jest tam tak piekielnie goraco że i tak najmilsze wycieczki to te
      na basen ;)))) Jest tez sieć rozklekotanych autobusików, które jeżdzą kiedy
      chcą :) ale są tanie, mają "lokalny koloryt" :)) i można nimi dojechać nawet do
      Nikozji. Ja wróciłam baaaardzo zadowolona, czego i Tobie życzę, bo Cypr jest
      naprawdę piękny.
    • Gość: Agniecha Re: PROTAROS - potrzebuję kilku informacji IP: 10.128.134.* / *.acn.pl 31.08.01, 16:58
      Gosiu,
      bardzo Ci dziękuję za informacje.
      Czy możesz mi polecić jakieś fajne knajpki lub ciekawe miejsca w samym Protaros.
      Jaką jest mniej więcej odległość do Ayia Napy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka