IP: *.tosa.pl 22.03.08, 22:43
... wybieram sie tam na początku lipca. Proszę o rady (na bazie
własnych doświadczeń) i podpowiedzi co warto zabrać i o czym należy
pamiętać. Poprostu chcę dowiedzieć się wszystkiego o Rodos o czym
nie piszą w katalogach i o czym nie mówią w BP. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Natalia Re: RODOS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 15:43
      Ja również wybieram się na Rodos w lipcu (przynjamniej planuję) a
      jaki hotel wybrałaś?
      • Gość: funcia Re: RODOS... IP: *.tosa.pl 25.03.08, 22:50
        Mitsis Rodos Willage
        • Gość: HoneyTravel.pl Re: RODOS... IP: *.icpnet.pl 16.04.08, 18:02
          Bardzo fajny hotelik.
          Powinnaś być zadowolona po przyjeździe.

Pozdrawiam i życzę udanych wakacji!.
          HoneyTravel.pl - Cały Świat w
          • Gość: funcia Re: RODOS... IP: *.tosa.pl 16.04.08, 18:16
            Byłeś/byłaś w tym hotelu? Kidy i jakie wrażenia? Co warto wiedzieć?
            Pozdrawiam i czekam na wskazówki.
    • Gość: Nisia Re: RODOS... IP: *.chello.pl 25.03.08, 14:30
      Pozdrawiam. I zapraszam na www.ocenyhoteli.pl-tam jest znakomity
      poradnik o Rodos,a do końca tygodnia ukaże się plan zwiedzania
      samochodem wyspy w 3 dni:).
      • Gość: Funcia Re: RODOS... IP: *.tosa.pl 25.03.08, 21:28
        Dzięki. A Czy osobiście byłaś na Rodos?
        • Gość: Nisia Re: RODOS... IP: *.chello.pl 25.03.08, 22:43
          Będę- od 8 czerwca na Rodos w hotelu Kalithea Mare Palace w
          Kalithei:). I dlatego powstaje plan objazdu Rodos samochodem.Mam
          nadzieję,że do końca tygodnia plan będzie dostępny w sieci.Może coś
          komuś pomoże:).
          • Gość: zxc Re: RODOS... IP: 80.50.234.* 07.04.08, 14:09
            Byłem w tym hotelu w tamtym roku w lipcu.
            Ogólnie przyjemny na miarą swoich gwiazdek, tylko że klima w
            centarlnym budynku jest centralna i mało wydajna, inne pokoje
            położone w szeregowcu od strony ulicy (raczej mało uczęszczanej)
            klima indywidualna i było w porządku (bez kilmy nie da się
            wytrzymać), choć pokoje małe ze schodkiem po środku, w łazieńce
            brązowa wanna, w miarę czysto. W ciągu dnia na przekąskię lody i
            czasem kilka ciastek które szybko znikają oraz a la cola i a la
            fanata, na posiłkach mozna coś dla siebie wybrać, choć oferta
            ograniczona do dwóch - trzech dań głównych.
            Do najbliższej plaży około 2km, bardzo zatłoczona między dwoma
            hotelami. Przy ulicy kilka tawern, minimarkietów, dalej
            wypożyczalnie samochodów (nie da się obniżyć ceny wypożyczenia, gdyż
            w sezonie na zwykły samochód trzeba zamawiać dzień wcześniej,
            ale można spokojnie wypożyczyć "czopera" lub quada).
            W dzień bardzo gorąco, przy basenie wszystkie leżaki zajęte (trzeba
            wcześnie rezerwować), basen raczej za mały dla tak dużej ilości
            gości, nieopodal trochę codziennie podlewanej trawki aby bez tłoku
            rozłożyć się z leżakiem lub kocem, dalej raczej nieużywany betonowy
            kort, wieczorem pojawia się przyjemny wschodni wiatr.
            Niedaleko od hotelu przystanek z którego można pojechać wieczorema
            na balangę do Faliraki lub Rodos (lub taxi).
            W mieście Rodos trzeba płacić na płatnych parkingach bo będą ścigać
            tego samego dnia w hotelu wieczorem.
          • Gość: Nisia Re: RODOS... IP: *.chello.pl 16.04.08, 11:15
            Plan zwiedzania autem Rodos już jest dostępny:). Można poczytać na
            www.forumocenyhoteli.pl/discussion/143/plan-objazdu-rodos-autem-3-
            dni/ Zapraszam:).
          • Gość: wiki-7 Re: RODOS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 23:53
            Jadę na Rodos 7 września br i z uwagą przeczytałam Twoje relacje,
            jestem pod wrażeniem opisów z detalami. Napewno skorzystam z Twoich
            propozycji zwiedzania wyspy samochodem. Pozdrawiam
            • Gość: Nisia Re: RODOS... IP: *.chello.pl 27.08.08, 17:37
              To cieszy mnie ta informacja:). Że na coś ta moja "pisanina" się
              przyda komuś w wyprawie rodyjskiej. Na www.forumocenyhoteli.pl
              znajduje się obecnie oprócz planu objazdu wyspy autem także
              Fotorelacja z pobytu na Rodos, Symi i Tilos....Galeria do 2 dni
              pobytu nie działa-ale do końca tygodnia będzie naprawiona.
              Zapraszam do poczytania:) Pozdrawiam:).
    • tropikey Re: RODOS... 25.03.08, 22:22
      cześć,
      kilka wskazówek znajdziecie w naszej relacji:
      www.tropikey.com/rodos.html
      Pozdrawiam, Bartek
      • Gość: funcia Re: RODOS... IP: *.tosa.pl 25.03.08, 22:48
        Dzięki Bartek. Super strona. Polece znajomym. Pozdrawiam.
        • neronka Re: RODOS... 25.03.08, 22:51
          opis miejsc wartych zobaczenia na Rodos mogę podesłać na priv
          • jacek1400 Re: RODOS... 28.03.08, 16:30
            Zapraszam również do swojego przewodnika. Obecnie pracuję nad trasami turystycznymi.
            • Gość: funcia Re: RODOS... IP: *.tosa.pl 29.03.08, 16:50
              Dzięki. A co z takimi sprawami jak np napiwki? Czy Grecy lubią czy
              wręcz mogą się obrazić? I jak myślicie Polacy są lubiani jako
              turyści? Różnych opini naczytałam sie na forum. Nie mam
              doswiadczenia co do Grecji, dotychczas byłam tylko w krajach
              arabskich.
              • jacek1400 Re: RODOS... 29.03.08, 21:26
                Jeśli chodzi o napiwki, to w naszym hotelu w restauracji stała sobie taka skrzyneczka, gdzie ludzie wkładali napiwki, więc myślę, że się nie obrażą.
                Polacy są lubiani przez Greków. Wręcz uwielbiają jak się mówi ich językiem. Są bardzo gościnni. Będąc w obcym kraju czułem się dużo bezpieczniej niż w Polsce.
              • Gość: mcg Re: RODOS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:28
                tak dziwnie zabrzmiało to Twoje pytanie ,że aż postanowiłem
                zapytać :) czy znasz jakiś kraj gdzie obrażają się z powodu próby
                wręczenia napiwku ? poważnie pytam-z wielkiej ciekawości...
                • Gość: funcia Re: RODOS... IP: *.tosa.pl 01.04.08, 18:20
                  No niby nie znam, ale nie chcę "wyjść na ubogą krewną" i nie wypalić
                  z czyms co nie jest np mile widziane... A czy Ty mcg byłes na
                  Rodosie? Też pytam z czystej ciekawosci. pozdrawiam
                  • Gość: mcg Re: RODOS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 13:54
                    Nie. nie byłem jeszcze. W tym roku - 23czerwca lecę. Myślę też ze
                    wszędzie jest mile widziany napiwek-w każdym(? - wciąż jestem
                    ciekawy czy ktoś ma inne doświadczenie...) hotelu obsługa ma drugą
                    pensję z tego właśnie. Nie sądzę by ktoś sie oburzał na dodatkową
                    zapłatę za usługę. W wielu krajach to juz nie typowy bakszysz- czyli
                    wszedzie ,każdemu i za wszystko - ale normalna forma wynagrodzenia
                    za pomoc czy usługę
                    • Gość: funcia Re: RODOS... IP: *.tosa.pl 02.04.08, 19:50
                      A tak dalej z czystej ciekawosci: do jakiego miasta (hotelu) sie
                      wybierasz?
                      • Gość: mcg Re: RODOS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.08, 12:20
                        hotel Lindos Princess Beach w... Lardos raczej niż Lindos :) ale i
                        do Lardos to tez ok 1,5km... więc powiem tak : hotel przy
                        plaży ,blisko Lardos :)
                        • Gość: funcia Re: RODOS... IP: *.tosa.pl 03.04.08, 16:34
                          łe, a My do Kiotari (od 29.06). Pozdrawiam i miłego wypoczynku....
                        • Gość: aga Re: RODOS... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.08, 14:39
                          Hej, czy dobrze zrozumiałam że lecisz od 23 czerwca? My też wtedy lecimy z
                          Katowic. Może się spotkamy. Pozdrawiam.
                          Aga
                          • Gość: mcg Re: RODOS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 10:18
                            Napewno - wyjścia nie ma bo jedna hala odpraw jest ... :) więc
                            gdzieś na lotnisku i w samolocie spotkamy sie na 100procent :) a
                            czy lecisz do tego samego hotelu co ja ? wtedy prawdopodobieństwo
                            wspólnego picia ouzo wzrasta wielokrotnie :)
                            • Gość: aga Re: RODOS... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.08, 11:56
                              My lecimy do Lindos Princess od 23 czerwca.
                              • Gość: mcg Re: RODOS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:02
                                No to wspólne picie ouzo sie szykuje :) My do tego samego hotelu :)
                        • dorota.ni Re: RODOS... 09.04.08, 20:28
                          też lecimy do Lindos Princess ;-) od 29 czerwca z warszawy
                          • Gość: nora25 Re: RODOS... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 13:02
                            czy ktoś leci 23 czerwca z Katowic do hotelu Forum Beach w Ialyssos?
                            Pozdr
                          • Gość: ewan Re: RODOS... IP: *.elpos.net 14.04.08, 19:53
                            Ja jadę do Lindos Princess Beach z rodzina (dzieci 13 lat i 4) od
                            29.06, jesteśmy z Białegostoku
                            • Gość: miuk Re: RODOS... IP: *.punkt.pl 15.04.08, 13:32
                              Ja do Lindos Princess Beach lece 9 czerwca z dziećmi 6 i 2. Jestem z
                              Hajnówki:) Pozdrawiam
                              • Gość: miuk Re: RODOS... IP: *.punkt.pl 15.04.08, 13:35
                                Aha-dostałam już informację o dopłacie paliwowej :(
                              • Gość: mcg Re: RODOS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:04
                                No to liczymy na szybką relację i wskazówki od razu po powrocie... :)
                                • Gość: miuk wróciliśmy z Lindos Princess IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.08, 08:59
                                  Nie wiem od czego zacząć. Najpierw plusy. Obiekt jest bardzo fajny i
                                  zadbany. Dzięki dużej ilości basenów i sporej plaży ilość gości (ok
                                  2.000) nie jest uciążliwa. Większych problemów z leżakami raczej nie
                                  ma. Plaża żwirowa, trochę kamieni, ale da się wytrzymać. Dzieciaki
                                  mają do dyspozycji 2 fajne zjeżdżalnie (te większe o jedną więcej) i
                                  spory plac zabaw. Klub dla dzieci jest prowadzony przez Włochów, ale
                                  inne dzieci też są mile widziane - nawet te mówiące tylko po polsku.
                                  Wieczorna dyskoteka jest OK - szalał tam nawet nasz dwulatek. Obok
                                  jest czynne wieczorami wesołe miasteczko - płatne (ceny od 2 do 5
                                  euro).
                                  Minusem i to wielkim jest wyżywienie i obsługa w restauracji.
                                  Śniadania standard - nie wybrzydzam. Obiady bardzo mierne. Kolacja
                                  jak na standardy greckie i w ogóle 4* to jeden wielki SKANDAL.
                                  Praktycznie nie ma z czego wybierać. Jakość FATALNA. Dania rybne
                                  lepiej omijać z daleka, bo świeżość mocno podejrzana. Desery
                                  żenujące. Nie jeździmy na wczasy, żeby się najeść, ale po raz
                                  pierwszy mieliśmy tak kiepskie jedzenie. Napoje w barach i
                                  restauracji mocno rozwodnione (spróbujcie nalać sobie piwa do
                                  kolacji - 80% piany, a menago twierdzi, że nie umiemy nalewać;)
                                  Chyba nikt nie umie, bo inni też robili z 4 szklanek 1. Drinki przy
                                  tym wszystkim jako jedyne były OK.
                                  Pokoje bez większych uwag. Rodzinne dzielone drzwiami na 2 - da się
                                  wytrzymać. Jedyny feler to to, że klima w pierwszym pokoju i jak
                                  ktoś ma małe dzieci, to w nim będą spały, co oznacza, że sypialnia
                                  bez klimy. Da się przeżyć.
                                  Ogólnie jesteśmy bardzo rozczarowani. Nie samym hotelem, ale
                                  sposobem jego prowadzenia. Za tę cenę oczekiwaliśmy czegoś więcej.
                                  Jak dla mnie 4* to * za dużo. No ale ta jedna pewnie za połóżenie
                                  przy plaży. To tyle na szybko. Jeśli macie jakieś pytania pytajcie -
                                  odpowiem.
                            • dorota.ni Re: RODOS... 16.04.08, 09:55
                              my jesteśmy z Piotrkowa i też mamy 13 letnią córkę i 4 letniego
                              synka ;-)) super.
                              • Gość: ewan Re: RODOS... IP: *.elpos.net 16.04.08, 16:38
                                U nas akurat odwrotnie, syn lat 13 a córka 4 latka.
                                • dorota.ni Re: RODOS... 16.04.08, 18:23
                                  bardzo sie cieszę, moja córka też ;-))) podam ci mój adres -
                                  dorota.ni@wp.pl
                                  • Gość: lmio Re: RODOS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:56
                                    Czy ktoś może leci, bądź był w Sunshine Vacation Club w Ialysos ?
                                    • floyd-boco Re: RODOS... 20.04.08, 23:37
                                      Lecimy 09 czerwca z Wrocławia
                                      • Gość: Funcia Re: RODOS... IP: *.tosa.pl 18.05.08, 07:18
                                        Jaka pogoda na poczatku lipca? Czy warto (lub czy trzeba) zabrać coś
                                        z długim rękawkiem? Kto był w dolinie motyli? Warto?
                                    • Gość: ania Re: RODOS... IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 21.05.08, 15:24
                                      Ja będę w tym hotelu od 1 czerwca,
                                      • mariusz1973 Re: RODOS... 25.05.08, 10:47
                                        Witam my też będziemy w Sunshine Vacation Club od 1 czerwca.
                                        Mariusz, Renata i Adaś
    • Gość: Dalenka Re: RODOS... IP: 81.255.164.* 21.05.08, 12:53
      My lecimy z Warszawy 01.06 do Faliraki na dwa tygodnie,apartamenty
      Olympia,czy ktoś leci w tym terminie?
      Jaka pogoda na początku czerwca na RODOS?Da się kąpac w morzu?Brać
      kurtkę?Czy można na plazy rozstawić własny namiocik czy raczej tylko
      płatne leżaki?
      • Gość: Paula Re: RODOS... IP: *.silesnet.net 21.05.08, 21:55
        W zeszłym roku w Faliraki spędziłam 2 miesiące i gwarantuje, ze na plaży nie
        obowiązują żadne reguły wypożyczanie leżaków nie jest obowiązkowe przynajmniej
        tak było w hotelu, w którym pracowałam.
        Byłam tam od lipca ale z tego co wiem od greckich znajomych pogoda już teraz
        jest bardzo ładna, więc życzę udanych wakacji:)
      • Gość: d.biel Re: RODOS... IP: *.chello.pl 25.05.08, 11:00
        W Faliraki jest spora plaża publiczna, niezorganizowana, gdzie bez problemu
        mozesz sobie postawić własny namiocik. Często jest tak, że korzystajac z baru
        przy plaży możesz korzystac z leżakow za darmo.
        W naszym hotelu było kilka osób, które przy basenie rozkładały własne parasole.
        Co do kutki, to raczej Ci sie nie przyda, ale cos z długim rękawem na wieczór
        warto zabrać. My byliśmy w drugiej połowie czerwca i cokolwiek z rękawem było
        zbędne.
        A woda..... zalezy co lubisz, dla mnie na początku, czyli ok 15 czerwca była
        jeszcze chłodnawa, ale Bałtyk nawet w szczycie sezonu nie jest tak ciepły. Potem
        była juz zupa.
        Pozdrawiam
        Dominika
    • Gość: Pogoda Re: RODOS... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 08:15
      Wybieram się w sierpniu do tego hotelu , proszę napisz jak twoje odczucia i
      wrażenia ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka