Gość: alicja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 21:54 Witam Prosże o poradę z jakim Biurem wybrac się na wyspę Lesbos. Czy warto i szczególnie polecacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ada Re: Lesbos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 18:58 Ja byłam z Itaką, mogę śmiało polecić to biuro. Wyspa bardzo mi się spodobała, nie jest tak skomercjalizowana jak inne wyspy greckie, turystyka nie jest na niej dominującą gałęzią gospodarki. Można się zaszyć w wielu miejscach z dala od ludzi. Uwaga - plaże piaszczyste należą na Lesbos do rzadkości. Dosyć duża i piaszczysta plaża jest w Petrze. Polecam urocze miasteczko Molivos, klasztor na kraterze wulkanu, skamieniały las. Proponuję wypożyczyć samochód i pojeździć po wyspie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Lesbos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 20:51 Dziekuję za infor. A co polecasz jeśli chodzi o wyzywienie - oferta hotelowa czy regionalna strawa. jesli pamiętasz i możesz podaj relacje cenowe między wyspa a lądem (Grecja) jeśli masz takie porównanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Lesbos IP: *.osw.vectranet.pl 29.03.08, 23:36 biuro filoktitis z tychow, maja duzy wybor hoteli i apartamentow na Lesbos i nie tylko. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Lesbos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 10:47 My mieliśmy wykupione tylko śniadania, żywiliśmy się w tawernach, za 10 Euro można było nieźle zjeść. W każdy dzień lądowaliśmy w innej tawernie, wszędzie było ok (może mieliśmy szczęście). Ceny porównywalne do pozostałych części Grecji, może nawet odrobinę niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prim.apr. Re: Lesbos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 11:50 Na TĄ wyspę to polecam tylko i wyłącznie Lesgay Homotour z Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Lesbos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 09:18 Poprawnie należy napisać "na TĘ wyspę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prim.apr. Re: Lesbos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.08, 13:49 A czemu NALERZY pisac poprawnie ? ważne zeby rozmówca dostał prawidłową odpowiedź czy oczekiwaną informację ! a po drugie to mówi sie TĘ ale pisze sie TĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Lesbos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 11:06 Bzdura, w języku polskim piszemy i mówimy "tę wyspę", radzę wrócić do zeszytów z podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: Lesbos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:54 Bardzo mnie rozbawiłaś (rozbawiłeś) tą bzdurą, którą napisałaś (napisałeś), wyjaśniam Ci więc - zarówno pisze, jak i mówi się "tę wyspę". Takie są zasady polskiej gramatyki, więc nie wymądrzaj się i sprawdź w słowniku zanim coś piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aż dziw bierze Re: Lesbos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:17 Mozna zrozumiec ze ktos nie oglada kabaretów bo np. nie lubi albo nie ma czasu(patrz: Neonówka) Ale żeby nie mieć odrobinki dystansu i nie wyczaić ze kolesiowi chodzi o dowcip to juz elementarny brak poczucia humoru i zanik inteligencji(patrz: jego nick i wypowiedzi wczesniejsze)... Smutasy i drętwusy umierają wczesniej na raka żołądka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eric Re: Lesbos IP: *.chello.pl 16.04.08, 14:12 słyszałem że już Itaka wycofała Lesbos z oferty, szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Lesbos IP: *.home.otenet.gr 18.04.08, 22:23 Ale filoktitis dalej ma pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś