pantalon 03.06.08, 11:15 witam 27.06 lecimy do Kolymbii. Czy mozecie podpowiedziec gdzie znalezc dobra knajpke sklep spozywczy i ogolnie co gdzie jest. Wiem ze to nie za duza miejscowosc ale kazda informacja sie przyda. PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin_ocenyhoteli.pl Re: Kolymbia - pare pytan 03.06.08, 13:33 Wręcz przeciwnie. To całkiem "duża" miejscowość:) Tylko okrutnie rozciągnięta. Większość przybytków koncentruje się przy głównej ulicy wjazdowej, tzw. "Alei Eukaliptusowej". Trochę zabudowań (w tym nawet spory sklepik) znajduje się też przy głównym przystanku KTEL. Zerknij sobie na poradnik rodyjski. Tam jest zdjęcie satelitarne Kolymbii, z zaznaczeniem, co gdzie jest. Co do wyboru knajpki. Ja mam uniwersalną metodę. Knajpka musi spełnić kilka warunków (równoważne). 1. Musi fajnie pachnieć. 2. Muszą być klienci. 3. Już w ogóle super, jak są miejscowi klienci. 4. Podane jedzenie fajnie wygląda. Warto pospacerować i zrobić taką analizę. Najlepsze jedzenie jest zazwyczaj tam, gdzie jedzą Grecy. W Kolymbii może być z tym ciężko, ale się uda. Jeśli Greków nie będzie, to kierować się tam, gdzie fajnie pachnie, wygląda i jest przynajmniej trochę klientów. Może i takie uśrednienie jest czasem krzywdzące, ale za to skutuje w ogromnym procencie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ada-992 Re: Kolymbia - pare pytan 03.06.08, 15:35 Przy zjeździe z głównej drogi Rodos-Lindos w kierunku Kolymbii (po prawej stronie)jest duży supermarket bardzo dobrze zaopatrzony - tam robiliśmy wszystkie bieżące zakupy, a ceny zupełnie zwyczajne. Można tam wszystko kupić, bo to taki zwykły sklep dla mieszkańców. W samym miasteczku przy wspomnianej już drodze eukaliptusowej (i w prawo od tej drogi) jest cała masa sklepów i tawern dobrze zaopatrzonych. Ceny są dość konkurencyjne do pozostałych miejscowości tak, że jeżeli chodzi o zakup jakiś pamiątek to polecam Kolympię. Wieczorem fajnie posiedzieć w tych przydrożnych kafejkach i np.pooglądać mecz w międzynarodowym gronie. Praktycznie wszędzie były wystawione telebimy, co w tym roku będzie bardzo potrzebne :))))))) Miejscowość nie jest taka mała jak piszą, jest tu dużo hoteli różnej klasy, które zajmują duże powierzchnie - dlatego te odległości takie duże. Kursuje między hotelami taka fajna ciuchcia i może warto sprawdzić czy nie zatrzymuje się w pobliżu Twojego hotelu, wieczorem milej się wraca. Mieszkając w tym miejscu warto pokusić się o wypożyczenie samochodu lub skutera, wakacje stają się o wiele ciekawsze !!! Życzę miłego urlopu, ja spędziłam tu naprawdę wymarzone wakacje. Piękna wyspa. Odpowiedz Link Zgłoś
ada-992 Re: Kolymbia - pare pytan 03.06.08, 15:52 Tu Aleja Eukaliptusowa. Im bliżej morza tym więcej sklepów. Miasteczko naprawdę o.k. fotoforum.gazeta.pl/3,0,1061408,2,76.html Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Kolymbia - pare pytan 03.06.08, 21:36 Na cyplu zamykającym plażę za hotelem Atlantica Imperial jest fajna tawerna z pięknym widokiem na morze, wymarzona na romantyczny wieczór we dwoje. Trzeba przyjść wczesniej, albo zarezerwować stolik, bo trudno o miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Kolymbia - pare pytan IP: *.chello.pl 04.07.08, 19:38 wrocilismy niedawno i bylo fantastyczie niedaleko hotelu alfa jeast sklep z pubem prowadzi "tom cruise" jak sam o sobie mowi poza tym quady sa za wilne dla dwoch osob wzielismy vana w szesc osob i objechalismy troche wyspy w rodos to tylko old town i ze sie bylo w lindos mozna zgubic zone ale ogolnie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś