Gość: Monika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.08, 10:22 Proszę o informację na temat problemów żołądkowo-jelitowych na Krecie. Czy często się zdarzają? Wyjeżdżam we środę na Kretę i jestem pełna obaw o moje 2 letnie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorasia1 Re: Problemy jelitowe 16.06.08, 10:41 Zupełnie niepotrzebnie. Grecja to Europa. Grecy bardzo kochają dzieci, jest dla nich dużo udogodnień. Poza tym woda z kranu nadaje się do picia, nawet bez przegotowania. Tak więc bez obaw. Zdecydowanie radzę tylko nie przesadzać z klimatyzcją. Większa jset szansa, że dzieciak się zaziębi, niż zatruje czymkolwiek. Miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Problemy jelitowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.08, 10:52 Dziekuję za pocieszenie. Właśnie dostałam informację od znajomych, którzy obecnie są na Krecie i wszyscy choruję dlatego strach mnie opanował :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Problemy jelitowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.08, 11:00 Może jest tam w tej chwili jakiś wirus. Byłam w Grecji kilka razy (raz na Krecie), nigdy nie zetknęłam się z problemami związanymi z zatruciami pokarmowymi (w przeciwieństwie do Turcji czy Egiptu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia do Monika IP: 83.238.4.* 16.06.08, 11:12 hej Monika, do jakiego hotelu sie wybieracie? z jakiego lotniska wylatujecie? Ja tez lece z 2-letnia coreczka, w srode :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: do Monika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.06.08, 11:20 Wylatujemy z Wrocławia z TRIADĄ do KAVROS BEACH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: do Monika IP: 83.238.4.* 16.06.08, 11:43 oj to sie nie spotkamy, bo ja wylatuje z katowic do kalypso Odpowiedz Link Zgłoś
efi317 na wszelki wypadek 16.06.08, 13:46 witaj, zgadzam się z innymi wypowaidającymi się tu osobami, że w Grecji trudno złąpać cos "jelitowego". w Polsce też można złapać rotę, albo inne takie. ten problem dotyczy krajów typu: Egipt, Turcja, Tunezja. ponieważ jedziesz z dzieckiem weź na wszelki wypadek TRILAC albo coś podobnego (transportuj w torbie chłodniczej z wkładem mrożącym w bagażu zasadniczym potem przechowuj w lodówce). ewentualnie nifuroksazyt. podstawowe leki dla dziecka. opisuję to w innym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=595&w=80505364&a=80510044. życzę udanego urlopu, Grecja to piękny kraj i mili ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkabajka Re: na wszelki wypadek IP: 62.21.94.* 16.06.08, 14:33 Ja wzięłam całą apteczkę (mam trójkę maluchów 3 i 4 latka) w tym bliźniaki i wiem że koniecznie czopki przeciw gorączce Ibufen plaster woda utleniona,smekta na pewno i jak poprzednik nifuroksazyd calcium w plynie nie zaszkodzi moze być uczulenie na slońce krem z DUżYM filtrem,panthenol coś na komary może krople do noska typu nasivin (Ja też się wybieram ale koniec sierpnia do grecji na camping pod namiot z maluchami) jak ktoś mam jakiś pomysł co jeszcze może się przydać z leków Odpowiedz Link Zgłoś
efi317 Re: na wszelki wypadek 16.06.08, 14:44 wiesz, my też bierzemy coś na ewentualne zapalenie ucha i zapalenie spojówek. woda utleniona, plastry, filtry, pantenol itp - co opisujesz też obowiązkowo. myślę, że coś wstylu altacetu też można zabrać, ale oby się nie musiało przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkabajka Re: na wszelki wypadek IP: 62.21.94.* 16.06.08, 15:09 Masz racje o tym nie pomyślałam to jeszcze bandarze Odpowiedz Link Zgłoś