Gość: gosiczka11 IP: *.crowley.pl 14.07.08, 10:31 Jadę tam na urlop za dwa tygodnie i chciałam dowiedzieć się o opinie o hotelu od osób które tam już były. Dzięki z góry! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nuta15 Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 12:44 W Kolymbia Star byłam dwa lata temu . Hotel jest bardzo przyjemny,połozony malowniczo przy skale, w cichym i spokojnym miejscu ,na skraju miejscowości, wieczorem słychać cykady, rano budzi śpiew ptaków. Obok hotelu są dwa sklepy ,tawerny. Do piaszczystego odcinka ładnej i długiej plaży kawałeczek przez łąkę. W najbliższej okolicy są eleganckie hotele,kilka prywatnych domów i pola. Do centrum Kolymbii idzie się spacerkiem 20-30min. Byłam z Neckermana,którego turyści dostawali lepsze pokoje.Ludzie z Itaki mieszkali w tzw przyziemiu,albo w pawilonach połozonych trochę z boku,przy ulicy.Pokoje są przyjemnie wyposażone,czyściutkie, codziennie sprzątane,ręczniki zmieniane,klimatyzacja ok. W głównym budynku jest recepcja,elegancki holl z kanapami i stolikami,bary i restauracja. Jedzenie bardzo smaczne, bufet bogaty i urozmaicony, obsługa w restauracji i recepcji kompetentna i sympatyczna. Na terenie hotelu są dwa baseny z parasolami i leżakami, jeden z łączką ,otoczony sosnami- miło położyć się nawet wieczorem z książką. Podczas naszego pobytu animacje odbywały się tylko dla dzieci, planowane były jakieś występy zespołów ,ale później, byliśmy w połowie czerwca,sezon dopiero się rozpoczynał. Jest też stół do ping-ponga obok basenu, mini golf. Obok hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego można dojechać na pobliską śliczną plażę Tsambika, do Rodos i Lindos.Bardzo polecam Kolymbia Star,wróciliśmy wypoczęci i zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiczka11 Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? IP: *.crowley.pl 14.07.08, 13:56 Super - bardzo dziekuję za dokładny opis. Przynajmniej wiem czego się spodziewać :) Ja jadę z biura Easy Travel. Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? 14.07.08, 16:19 wrocilismy w piatek 11.07. Wszystko tak jak napisala nuta Animacje co dzien a w zasadzie co wieczor. Najpierw ok. 21.15 Kinder disco (nasz 5,5 letni synek nie opuscil zadnego) a pozniej cos innego. skecze wybory miss imistera hoteli itd. Na wysoki poziom humoru to raczej nie licz - to taki mis urlopowy. Hotel zbudowany 15 lat temu ale tego zupelni nei widac bo po generalnym remoncie. budowany w czasach kiedy sie nei szczypali tak bardzo i to widac. Budynki rozrzucona sa na zielonym terenie. Przy mniejszym basenie drzewa ktore daj bardzo przyjemny cien. W Grecji mozna sie opalic nawet lezac w cieniu czego przykladem moja zonka. Jest tez klub dla dzieci - chatka z wyposazeniem - czynna od 10.00-12.00 a pozniej 15.00-17.00 Sama Kolymbia deko nudna - to po prostu zbiorowisko hoteli i nic wiecej. Wbrew entuzjastycznym glosm z list wcale nie jest tak rozowo z bankomatami - sa 2 ale niestety czesto puste. Wiec nie zostawiajcie sobie wizyty w bankomacie na ostatnia chwile. Obok hotelu przystanek i zaraz na lewo kanajpka z zacieciem artystycznym - Bonito. Kilkadziesiat metrow dalej tawerna Michale - gdzei przesympatyzny pan klenmer i jego wiekowy pomocnik ktorzy caly czas podspiwewuja klaszac i ogolnie wydzielaja dobre wibracje. Pan kelner rozumie troche po polsku a jz na pewno po slowacku (czechow i slowakow jest w hotelu duzo) Oslawiona Retsina zupelnie mi nie smakowala :( Jesli sa jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 09:41 A czy obok hotelu Kolymbia Star jest jakaś czynna głośna budowa innego hotelu? Tak gdzieś wyczytałam:-( Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? 15.07.08, 10:45 jest budowa owszem.Ale czy ona jest glosna? W maksymalnym stezeniu :)liczna robotnikow na budowie wynosi 7 osob. Panowie sie szwedaja i od czasu do czasu cos zrzuca z pitra na pietro. Trzeba sie mocno skoncentrowac zeby wylowic ten odglos z oglonego gwaru wokolbasenowego wzmocnionego muzyka brzmiaca z glosnikow. Na pewno etap kurzena na kory tak tu narzekano minal bezpowrotnie :) sciskam PanTalon P.S wbrew informacjom paniom z recepcji nie ma bezposredniego polaczenia autobusowego z Kolambii do Water Park w Faliraki. Trzeba wysiac na glownym przystanku i isc na piechote ok. 25 min albo isc w strone plazy i tam czekac na autobus - bilet 1€. Popros o ksero mapki Kolymbii w recepcji hotelu - zawsze sie moze przydac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 10:54 Dziękuję bardzo za odpowiedź, trochę się uspokoiłam:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagata Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? IP: 85.222.86.* 16.07.08, 14:55 Mam pytanie odnośnie wynajmu samochodu w hotelu. Czy może ktoś zna aktualne ceny za malutkie autko? pzdr i z góry dziękuję, bagata Odpowiedz Link Zgłoś
sasza-2 Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? 16.07.08, 12:44 witam, proszę mi powiedzieć, czy animacje dla dzieci są płatne? jeśli tak to jak się kształtuje? i czy pokoje są duże czy raczej skromne? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? 16.07.08, 16:23 animacje bezplatne. Animatorzy pracuje caly dzien o ile dobrze pamietam to o 10.30 streatching pozniej draft a o 11.30 water gimnstik. Jak to mowi jeden z animatorow Mario wasser gimastik macht sexi - nie ma przebacz. Mozna wypozyczyc mini golf, jest stol do ping-ponga. A wieczorem codzienie mini disco a poznije cos dla doroslych. PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
sasza-2 Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? 17.07.08, 10:24 dzięki bardzo za odpowiedź, córka będzie zachwycona, ja chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Kolymbia - nuuuda! IP: 80.48.86.* 15.07.08, 15:20 Jeśli jedziecie z dzieckiem - to ok, ale jeśli szukacie atrakcji -to Kolymbia jest najgorszym miejscem na Rodos. Poza ładną plaża nie ma nic. Do drogi głównej daleko, autobusy nie zawsze jeźdżą, są oczywiście taksówki. "Centrum" Kolymbii to...aleja, przy której rosną eukaliptusy i jest parę sklepików typu "odpust na wsi". Weźcie samochód w dobraj wypożyczalnie (tylko nie w tych tanich w Kolymbii bo nie ma ubezpieczenia) i pojeździjcie trochę (miasto Rodos, Lindos/Pefkos) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kolymbia - a ja o tej budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.08, 20:14 A ja chciałem wrócić do tej budowy??? Trochę mnie to zaskoczyło, bo w biurze nic nie mówili na ten temat (a pytałem). Z której strony hotelu jest ta budowa? Jedziemy tam w podróż poślubną i wolelibyśmy być z tej cichej strony bez budowy i bez dźwięków wieczornych dyskotek. Czy móże ktoś poradzić z której strony zarezerwować pokój (od strony basenu, ogrodu itp.) Z góry dziękuję za pomoc. Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Kolymbia - a ja o tej budowie? 17.07.08, 11:09 buduja w godzinach rannych a pozniej juz cisza i spokoj. Bedziecie siedziec w tymy czasie w pokoju? Eeee tusze ze watpie :) Choc podroz posluba rzadzi sie swoimi prawami :))) Nie wiem czy jest mozliwosc wczesniejszego rezerwowania pokoju w konkretnym budynku- sadze ze to zalezy od biura podrozy. Im wieksze tym wieksze macie szanse. My bylismy w budynku ktorego okna wychodzily na budowe (byla hen hen w dlaszym tle) przed oknem mielismy trwaniczek a za nim ten mniejszy basen. Halas z dyskoteki do nas nie dochodzil wspaniale go tlumil szpaler drzew przy mniejszym basenie. najglosniejszy jest budynek przy dutym basenie. Kolumny ustawione sa teka ze dzwiek wali prosto w okna. Zastanawialismy sie czy tym ludziom to nie przszkadza? Ale wydaje mi sie ze w naszym hotelu zabawy konczyly sie koloa 12.00 wiec tak bez przegiec - bo sniadanko jest do 9.30 wiec mozna zdazyc panTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuta15 Re: Kolymbia - a ja o tej budowie? IP: *.nck.krakow.pl 17.07.08, 12:43 Możesz wejść na stronę hotelu i drogą mailową poprosić o zarezerwowanie pokoju dla nowożeńców.W większości hoteli biorą takie prośby pod uwagę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Kolymbia - a ja o tej budowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:38 Dziekuję za wszystkie informacje. Wiecie, podobno podróż poślubną (to moja pierwsza:-))) pamięta się całe życie więc nie chciałem jej mieć w głowie pod znakiem placu budowy:-))) Zwłaszcza, że trochę więcej czasu zamierzamy spędzać też w pokoju bo jak napisał Pantalon "podróż poślubna rządzi się swoimi prawami";-))) Ale chyba lepsza już ta budowa w oddali niż codzienne dyskoteka. Jak będziemy chcieli się pobawić to sami się tam zgłosimy:-) Pozdrawiam serdecznie Aaaa... dziękuję za sugestię - zapytam oczywiście o pokój dla nowożeńców:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Kolymbia - krótkie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 22:06 Czy wiecie czy w tym hotelu jest w pokojach lodówka? W biurze powiedzieli mi, że jest ale jak czytam opis na stronie innego BP, to nie ma informacji że w pokoju jest lodówka. Pozdrawiam forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Kolymbia - krótkie pytanie 24.07.08, 15:28 lodowki sa. Do hotelu nalezy pobliski Super Market (niech cie nazwa nie zwiedzie) gdzie kupuje sie napoje i upycha w lodoweczkach w pokojach :) PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Kolymbia - dziękuję Pantalon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 21:25 No to jestem uspokojona:-) Dziękuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? IP: 195.94.216.* 08.08.08, 10:57 A jak z jedzeniem w tym hotelu? Jadę z małym dzieckiem i troszkę się martwię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - ktoś był???? IP: 212.106.189.* 11.08.08, 08:28 jedzenie jest bardzo dobre, na śniadanie każdy znajdzie coś dla siebie, dla dzieci płatki z mlekiem, jajka, szynka, serek żółty biały i wiele innych. jeśli chodzi o obiadokololację to moja córka zajadała się tylko makaronami, bo mięska jej nie smakowały, miały specyficzny smak, ale było dużo warzyw, ziemniaki, frytki, zupy to tylko kremy nie zaspecjalne jak dla mnie. ogólnie super hotel dla rodzin z dziećmi, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - okolica, tawerny? 05.02.09, 09:36 Witam, Jak wygląda sytuacja poza hotelem? Jest gdzie posiedzieć wieczorem - mam na myśli mniej więcej do północy - jakieś bary, tawerny? Czy jest tak, że i hotel i miasto zasypia po 20? Odpowiedz Link Zgłoś
hanwol Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - okolica, tawerny 19.02.09, 16:12 W hotelu do 22-giej później juz raczej jest cicho, główna Aleja Eukaliptusowa do 1-2 w nocy, lub okoliczne tawerny. Również na plaży pod wzgórzem jest mała "knajpka" obsługiwana przez Panów wypożyczajacych leżaki(m.in. p.Vasilij) w ciagu dnia.Pozdrawiam i zazdroszczę wyjazdu, mnie się tam bardzo podobało. H Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - okolica, tawerny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 19:21 Czy wiecie jak z dojazdem do Rodos? Jak czesto sa autobusy? Mozna pojechac bezposrednio z Kolymbii czy trzeba dostac sie do głównej drogi? I jeszcze pytanko o jakąś sprawdzoną wypożyczalnię w Kolymbii? Możecie coś polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuta15 Re: RODOS; Kolymbia Star Hotel - okolica, tawerny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 00:18 Autobusy do Rodos jeżdżą często,prawie co godzinę. Przejeżdżają przez całą Kolymbię robiąc pętlę , jest kilka przystanków w różnych częściach miasteczka . Odpowiedz Link Zgłoś