Dodaj do ulubionych

Wypożyczenie samochodu

IP: *.ec.bialystok.pl 02.10.03, 10:53
Napiszcie proszę ile kosztuje w Grecji wypożyczenie samochodu. Podobno zależy
to od ilości dni na ile się wypożycza. Dodam że wybieram się w połowie
października w rejon Chalkidiki.
Dzięki za wszelkie info.

Andi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemek Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.03, 21:31
      Zeszły rok, Kreta, ostatni tydzień września, 140 EUR. za Cinqecento z
      otwieranym dachem na 4 dni.
      W tym roku, Thassos, po 15 września, 70 EUR za Hyundai Atos na 2 dni.
      • Gość: taternikus Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.polkomtel.com.pl 09.10.03, 08:01
        Coś no chyba kolega przepłacił słono na tej Krecie ... również koniec września
        roku obecnego samochód opel corsa z klimą na 3 dni 75 Euro ...
        • Gość: Krecik Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 13:57
          W tym roku Kreta, pocz. września (ta wypożyczalnia co Przemek)
          Saxo 5 dni 190 EUR
          Po lekturze kilku ofert innych wypożyczalni wolałem dopłacić ale wiedzieć co
          mnie czeka.
          • Gość: Przemek Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 22:25
            Gość portalu: Krecik napisał(a):

...
            > Po lekturze kilku ofert innych wypożyczalni wolałem dopłacić ale wiedzieć co
            > mnie czeka.

Dokładnie. Ja nigdy nie wybieram kierując sie tylko ceną, więc można uzyskać
            zdecydowanie niższą ceną, ale kosztem np. ubezpieczenia czy limitu kilometrów.
            • Gość: taternikus Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.polkomtel.com.pl 10.10.03, 07:55
              Nie sugerowałem się tylko i wyłącznie ceną ! Za te pieniądze co napisałem
              wcześniej dostałem w pełni (!!!) ubezpieczony samochód w dobrym stanie (żaden
              złom!). Miejsce - Agia Pelagia. Dodam, że inne car rentale miały ceny bardzo
              zbliżone do tych 75 Euro za 3 dni.

Paweł
              • Gość: taternikus Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.polkomtel.com.pl 10.10.03, 07:58
                Przepraszam, bo zapomniałem dodać ...

limitu kilometrów nie miałem !

pozdrówka :)
                • Gość: Przemek Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 23:03
                  No to być może tam była większa konkurencja, wobec czego niższe ceny.
                  Ale tak w ramach przestrogi dla innych. Często wypożyczalnie utrzymują, że dają
                  pełne ubezpieczenie, ale jest w tym pewien haczyk. Otóż zazwyczaj w razie
                  szkody i nie stwierdzenia sprawcy (np. ktoś urwie ci lusterko na parkingu i
                  odjedzie) odpowiadasz do kwoty od 200 do 300 EUR (zależnie od wypożyczalni).
                  Robią to nawet dobre firmy, np. BUDGET i oczywiście jeżeli nie zapytasz, to nie
                  powiedzą. W tym roku na Thassos znalazłem tylko jedną wypożyczalnię, która nie
                  żądała pieniędzy w takim wypadku. Jej nazwa jest w moim wątku o Thassos :-))
                  Niby jest to pierduła, ale biorąc pod uwagę styl jazdy Greków (który poza tym
                  bardzo mi odpowiada) oraz wąskie uliczki ich miasteczek, to jest to istotne.
    • chaladia Re: Wypożyczenie samochodu 09.10.03, 21:06
      Rodos, Ixia, takież CC 0,9 Soleil, przełom września i października:
      1 dzień 30 Euro, dwa dni 55 Euro, 3 dni 75 Euro.
      Wypożyczalnia przy salonie Kodaka, jeśli to komu potrzebne, mogę podac telefon,
      ale żeby potem nie było, że spamuję na Forum...
      • Gość: Bebiak Re: Wypożyczenie samochodu IP: *.acn.pl 10.10.03, 17:31
        Andi, czyli autor wątku już dziś poleciał do swojej Hellady:))) Pozdrowionka.
        B.
        • chaladia Re: Wypożyczenie samochodu 11.10.03, 17:18
          No to dla Andiego to, co napiszę, będzie już "musztardą po obiedzie", ale może
          przyda się komuś innemu:
          Odległości w Gracji są z reguły niewielkie, a na wyspach w ogóle śmiesznie
          małe, więc samochód nie musi być limuzyną do pokonywania długich tras. Za to,
          jeśli już się pożycza samochód, to zapewne będzie się chciało zwiedzać jakieś
          zakątki z dala od głównych tras turystycznych. Tak się składa, że wtedy
          potrzeba jest samochodu małego i zwrotnego, gdyż często wiejskie uliczki mają
          zdecydowanie mniej niż 2 m szerokości i najlepiej przeciska się przez nie
          rzeczone Cinquecento (albo skuter). Drogi w Grecji, przynajmniej w
          okolicach "turystycznych" są dobre i napęd na cztery koła raczej nie wydaje mi
          się niezbędny. Gdy komuś jednak na tym zależy, to w każdej wypożyczalni są
          Suzuki Samurai albo Viara, też nie za duże samochodziki. Ich cena jest jednak z
          regułu duuuużo wyższa - i trudno się dziwić, skoro widywałem turystów
          uganiających się takimi samochodami po morskiej plaży, wjeżdżających na skały
          itd itp...
    • Gość: Andi Fiat PUNTO IP: *.ec.bialystok.pl 22.10.03, 11:06
      Byłem, jeździłem i mogę powiedzieć. Sprawa wygląda następująco: wypożyczyliśmy
      Fiata PUNTO na dwa dni za .......................116 Euro bez limitu
      kilometrów. Było to w miejscowości Pefkochori na płw. Chalkidiki. Tak, tak,
      wiem że to dużo, ale cóż. Nie było innego wyjścia. Nie mieliśmy czasu na
      szukanie innej oferty. Ogólnie było fajnie. Szczególnie podobało się nam na
      środkowym "palcu" Chalkidiki : Sitonia. Kiedyś pojadę tam na dłużej.

Pozdrawiam.
      Andi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka