Dodaj do ulubionych

Cypr hotel Cynthiana Beach

19.08.08, 08:28
Mam wykupiony pobyt 2 tygodnie we wrześniu w hotelu Cynthiana Beach
koło Paphos na Cyprze. Proszę osoby, które miały przyjemność
wypoczynku w tym hotelu o podzielenie się praktycznymi informacjami
(pokoje, baseny, plaża, wyżywienie, komunikacja do Paphos, wynajem
samochodu i.t.p.). Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • ttwizjer Re: Cypr hotel Cynthiana Beach 20.08.08, 06:39
      Czy naprawdę nie ma na forum nikogo kto był na Cyprze w hotelu
      Cynthiana Beach?
      • Gość: ja bylem Re: Cypr hotel Cynthiana Beach IP: *.bb.online.no 23.10.08, 14:45
        ja bylem jest taki facet polak na zywa sie mirek pomoze i domnie
        przujezda do norwegi
    • Gość: Iva Re: Cypr hotel Cynthiana Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 12:17
      Witaj ja tez sie wybieram na Cypr do tego hotelu-wylatujemy 2 wrzesnia.
      • Gość: ttwizjer Re: Cypr hotel Cynthiana Beach IP: *.devs.futuro.pl 20.08.08, 22:11
        A my 16-go na 2 tygodnie i czekamy na jakieś informacje od kogoś,
        kto tam był.
        • Gość: Iva Re: Cypr hotel Cynthiana Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 07:28
          To równo się mijamy-wracam 16 -tego w nocy...
          Ale dziwnie ,ze nikt nic nie pisze..Dokopałam sie na jakims forum bardzo miłej opinii.Pozdrawiam!
          • ttwizjer Re: Cypr hotel Cynthiana Beach 21.08.08, 14:48
            No to życzę przyjemnego wypoczynku.
            • Gość: JT Re: Cypr hotel Cynthiana Beach IP: *.chello.pl 26.08.08, 14:25
              Dołączam się do prośby o info o hotelu Cynthiana Beach. Czy ktoś z
              forum tam był?
            • Gość: Iva Re: Cypr hotel Cynthiana Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:36
              Wielkie dzięki-jak wrócę cokolwiek napiszę szczerze..ale póki co nikt tam nie był chyba..co mnie troszkę martwi.
              Pozdrawiam i zycze udanych wakacji;)
              • ttwizjer Re: Cypr hotel Cynthiana Beach 27.08.08, 18:57
                Oto najnowsze informacje z forum gazeta.wakacje.pl.
                Witam, Cynthiana to naprawdę rewelacyjny hotel. Nie ma się do czego
                doczepić. No może jedynie do pokoi, na których widać trochę ząb
                czasu, natomiast codziennie są sprzątane przez sympatyczne Panie.
                Położenie hotelu rewelacyjne. Śniadania i kolacje na tarasie z
                widokiem na morze, zachody i wschody słońca. Posiłki baaaardzo dobre
                w dowolnej ilości i wysokiej jakości. Śniadania praktycznie
                codziennie to samo, ale to nie jest wada, kolacje codziennie inne.
                Jeżeli ktoś stołował się wcześniej w krajach arabskich to zauważy
                różnicę. Jedzonko zawsze ciepłe, co chwila jeżeli choć trochę czegoś
                brakowało to było od razu uzupełniane przez obsługę. Do tego ciasta
                i lody. Opcja HB jak dla nas wystarczająca zupełnie. All jedynie dla
                tych, którzy nie chcą się ruszać z hotelu bo niedaleko hotelu są
                sklepy (tzw. kioski), gdzie można się zaopatrzyć we wszystko co
                niezbędne (coca cola ok. 2,2 Euro, piwo 1,2 Euro, wino 3-9 Euro.)
                Nigdy nie mieliśmy problemu z leżakami czy parasolami, wszystko
                dostępne. Plaża żwirowa, zrobiona specjalnie dla turystów, ale
                jeżeli ktoś ma ochotę na prawdziwą piaszczystą to nieopodal w Coral
                Bay znajduje się właśnie taka (koszt biletu 1,5 Euro za os., zestaw
                2leżaki+parasol/5 Euro). Pobyt wykupiliśmy od Triady. Wg nas
                profesjonalne podejście rezydenta do swojej funkcji. Dodatkowo w
                razie jakichkolwiek problemów w hotelu pracuje sympatyczny Pan
                Mirek, który na pewno pomoże w razie czego. Reasumując obiekt
                zasługuje na piątkę z plusem. Pozdrowienia dla Madzi i Mateusza.
                wyżywienie: HB

Autor: Ania i Piotrek 2008-08-18 15:32:17
                • ttwizjer Re: Cypr hotel Cynthiana Beach 04.10.08, 22:23
                  Witam
                  W ubiegłym tygodniu wrócilismy z 2 tygodniowego pobytu w hotelu
                  Cynthiana Beach. Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne - rzeczywistość
                  okazała się lepsza niż opis oferty w katalogu.
                  Biuro TRIADA
                  Podróż - wylot z Katowic 16.09 Air Italy Polska - z 2 godz.
                  opóźnieniem lecz samolot i lot OK.
                  Transfer do hotelu - ok. 0.5 godz. - zakwaterowanie bez problemów.
                  Wyżywienie - HB - rewelacja.
                  Widoki z tarasu restauracji - marzenie - hotel, obsługa,
                  restauracje, sprzątanie pokoi - bez zastrzeżeń.
                  Rezydent Triady - konkretny, rzeczowy - znał się na rzeczy.
                  Komunikacja - w pobliżu przystanki autobusowe do Pafas lub Coral Bay.
                  Czas oczekiwania - maks. 5-10 min. - koszt 1,5 EUR od osoby.
                  Polecam wypożyczenie samochodu dla tych co się nie boją ruchu
                  lewostronnego.
                  W okolicy 2 wypożyczalnie - my wynajęliśmy Toyotę Yaris na 4 dni i
                  zwiedziliśmy sami praktycznie cały Cypr Południowy.
                  Dodatkowo wykupiliśmy wycieczkę do Kyrenii w biurze Hercules w
                  porcie w Pafos za 36 EUR - przewodnik angielsko-języczny ale było OK.
                  Na koniec TRIADA zafundowała nam gratis 1 dodatkowy dzień pobytu w
                  hotelu ze wszystkimi świadczeniami ze względu na przesunięcie daty
                  wylotu - pierwszy raz z czymś takim się spotkalismy - wielki plus
                  dla Triady.
                  Powrót liniami Centralwings w nocy z 01/02.10 - ok 1 godz.
                  opóźnienie bez zastrzeżeń.

Podsumowanie - jedne z najlepszych naszych wakacji zagranicznych.
                  Jeżeli ktoś chciałby uzyskać dodatkowe informacje - to chętnie się
                  podzielę bardziej szczegółowymi wrażeniami.
                  • temeriana Re: Cypr hotel Cynthiana Beach 06.10.08, 07:01
                    hej.. ja jestem zainteresowana.. chce leciec na Cypr w
                    listopadzie... jakie wycieczki fakultatywne proponuja i w jakiej
                    cenie?? rozumiem ze lepiej wykupic takie wycieczki poza hotelem??
                    • ttwizjer Re: Cypr hotel Cynthiana Beach 06.10.08, 22:09
                      Nie wiem jak będzie z pogodą w listopadzie, lecz słyszałem od
                      pracującego tam Polaka, że na zimę przylatują tam Szwedzi i
                      Norwegowie, więc chyba jest OK.
                      Hotel Cynthiana Beach znajduje się w pobliżu Pafos i my
                      skorzystalismy z cypryjskiego biura Hercules Travel z tym, że
                      wycieczka była anglojęzyczna co dla nas nie stanowiło problemu a
                      cena była o ok. 40% niższa.
                      Osobiście polecam wynajęcie samochodu na kilka dni (my wynajęliśmy
                      na 4 dni) i po odpowiednim przygotowaniu zwiedzanie Cypru na własną
                      rękę - oczywiście pod warunkiem opanowania ruchu lewostronnego.
                      Pozdrawiam
                      • ttwizjer Re: Cypr hotel Cynthiana Beach 06.10.08, 22:11
                        Jeżeli chodzi o wycieczki, to Triada oraz hotel proponują podobne
                        wycieczki co lokalne biura podróży, z tym że oczywiście drożej lecz
                        z polskojęzycznym przewodnikiem.
    • metsu92 Re: Cypr hotel Cynthiana Beach 13.07.17, 16:38
      sprawdź na stronie biura podróży Yobboo yobboo.pl/cypr/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka