Dodaj do ulubionych

150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta, OK?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 13:41
150 E za wypożyczenie małego smochodu na Krecie na tydzień pod
koniec września to wyjątkowa okazja, czy standart (dodam, że po
samochód trzeba dojechać do Heraklionu i tam go zostawić, nie
podrzucią go pod hotel do Malii). Na jakie pułapki zwrócić uwagę
przy umowie z wypożyczalnią? Czy warto zarezerowoać wcześniej przez
interent, czy na miejscu?
Obserwuj wątek
    • Gość: grek Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta IP: *.chello.pl 25.08.08, 14:36
      Cena niby niska ale tracić dzień i jechac po auto do Heraklionu bez sensu.
      Lepiej dopłacić 20 euro i niech ci przywiozą pod hotel.
      sprawdz czy jest ubezpieczenie podwozia i udział własny.
    • Gość: jz Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 15:57
      Uscislij jaki maly.
      W sierpniu bralismy od autovey-a toyote yaris za 35/dzien z podstawieniem pod
      hotel i pewnym ubezpieczeniem. Mozliwe ze pod koniec wrzesnia bedzie taniej.
      Wiadomo, popyt maleje.
      Auto po 103000 a pod strome gorki ciagnelo chwilami tylko na jedynce ( dwie
      osoby bez nadwagi).
      To i tak dobrze.

Sasiedzi z hotelu suzuki R+ po wczesniejszym wyladowaniu towarzystwa brali
      podobne z rozpedu. Wypozyczali na miejscu.
      Przemysl i jeszcze poszperaj.
      Sprawdz czy nie podali ci ceny bazowej.
      Czesto wypozyczalnie doliczaja jakies dziwne doplaty. Lecz sadze ze w tym
      terminie mozna wszystko wynegocjowac.
    • bob75rob1 Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta 25.08.08, 16:27
      Cena OK (jeśli zawiera wspomniane ubezpieczenie i nie ma limitu km),
      ale nie nazwałabym okazją faktu, że trzeba po samochód pojechać.
      Dla porównania u nas za 175EUR najmniejszy z A/C, z dostawą,
      ubezpieczeniem itd. na 7 dni.
      Pozdrawiam z bardzo upalnej dzisiaj Krety,
      M.
      • Gość: art-hunetr Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.08, 17:38
        ...cena za FIATA Punto lub Pandę lub HYUNDAI ATOS
        , z klimą i ubezpieczeniem. Nie bedziemy mieć daleko do Heraklionu
        30km. Sama nie wiem?
        • Gość: jz Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 18:30
          A po co do Heraklionu.
          Na Krecie w kazdym zakatku wypozyczalni jest bez liku.
          Punto to klasa C - drozej.
        • Gość: d.biel Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta IP: *.chello.pl 25.08.08, 19:36
          My w czerwcu za grande punto 1.4 płaciliśmy 190E/ tydzień. Z pełnym
          ubezpieczeniem i dostawą do hotelu. W tej wypozyczalni: www.autotrip.gr/
          Pozdrawiam
          Dominika
          • Gość: art-hunter Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta IP: *.echostar.pl 25.08.08, 22:22
            ....jeśli mogę zapytać, w jakiej mijscowości był hotel?
            Maiałam na oku tą samą wypożyczalnię, napisali w mailu, że do Malii
            nie dostarczą :(
            • simon_r Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta 26.08.08, 16:11
              A po cóz to mailem zamawiać??... będziesz na miejscu i w turystycznych
              miejscowościach na każdym kroku masz wypożyczalnie. Pewnie jakaś będzie tuż obok
              hotelu.
              • Gość: go! Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 17:12
                ...no tak ale chodzi oczywiście o cenę...
                • simon_r Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta 27.08.08, 08:56
                  Cena w małych wypożyczalniach jest zwykle lepsza niż przez internet..
                  • Gość: zbigniew Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 18:41
                    żadna okazja. Wypożyczałem w Malii na 3 dni - wyszło 20 euro za dobę - pełne
                    ubezpieczenie, bez limitu km, w cenie dwa foteliki dla dzieci. Myślę, że na
                    tydzień powinno być jeszcze taniej.
    • Gość: Mago Re: 150 E za wypożyczenie smochodu na tydz. Kreta IP: *.merck.de 26.08.08, 10:13
      Citroen C3 na 8 dni, pierwsza połowa września 220 euro , pełne ubezpieczenie z
      dostawą i odbiorem z hotelu. Wypożyczalnia Elite, rezerwowałam przez internet.
      • Gość: pytacz forumowy autoway IP: *.acn.waw.pl 26.08.08, 18:30
        A co z Autowayem, strasznie się tu reklamują na forum, czy ktoś korzystał z ich
        usług? Jakie mają ceny, warunki, czy warto, czy się czyms róznią na plus od innych?
        • weronka77 Re: autoway 26.08.08, 18:34
          ja korzystam.WYnajęłam od nich auto i zarezerwowałam hotel na
          Santorini.
        • Gość: jz Re: autoway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.08, 21:49
          Pytaczu forumowy.
          Wydajesz na wczasy tysiace a kombinujesz jak zaoszczedzic dziesiatki.
          Podstawia ci auto pod hotel.
          Szczeguly ustalisz juz w kraju bez zbednego szwedania sie.
          Wszystko ma swoja wartosc okreslona w czasie i pienadzach.
          Moj kolega taki sposob postepowania nazywa " rzezbieniem w gownie ".
          Bez urazy.
          • jola002 Re: autoway 27.08.08, 08:12
            Z tego rzezbienia w g....jak powiadasz , wychodzi czasem dzieło sztuki :)
            • Gość: Mago Re: autoway IP: *.merck.de 27.08.08, 08:26
              Autoway jest jedną z droższych wypożyczalni, ale można zamówić u nich auto
              posługując się polskim. Ale już do hotelu samochód przyprowadziła Greczynka ,
              z którą rozmawialiśmy po angielsku. Najlepiej poszperać w internecie, sprawdzić
              na miejscu a jak szkoda na to czasu to zostaje Autoway.
              • Gość: jz Re: autoway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 09:08
                Nieprawda.
                Ceny wypozyczenia aut na miejscu sa plynne.
                Te sprawy uwarunkowuje biezaca sytuacja na rynku. Czyli decyduje stosunek popytu
                do podazy w konkretnym miejscu i czasie.
                Dlatego wszyscy piszacy tu maja racje.
                Jednym slowem tu bor tu las.
                Na poczatku sierpnia, poludnie Krety cena w Autowey-u byla najnizsza.
                Informacja sprawdzona.
                Przykladowo:
                Klasa B.
                Autowey - 35
                Lokalne wyp. - 38 - 42
                Rezydent - 45.
                Jeszcze raz podkreslam nie ma reguly.
                Jak dla mnie " szkoda czasu i atlasu ".
                I jeszcz jedno.
                Kiedys ktos madry dal mi pewna rade. Nie kombinuj jak oszczedzic. Kombinuj jak
                zarobic.
                • Gość: jz Re: autoway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 09:34
                  Jeszcze sprawa tego dziela sztuki.
                  Wlasnie te dziela mamy okazje ogladac i doswiadczac w naszym kraju na kazdym kroku.
                  Dopoki nie zmienimy naszej zylki do rzezbienia w tym czyms, to tych dziel bedzie
                  przybywac.
                  Jeszcze jedno przyslowie. Tym razem babci.
                  Nie zbieraj guzikow bo guzik bedziesz mial.
                  • Gość: Mago Re: autoway IP: *.merck.de 27.08.08, 09:42
                    Być może. W kazdym razie za różnicę w kosztach wypożyczenia auta na 8 Autoway -
                    Elite, mamy bardzo przyzwoitą kolację w tawernie dla 4 osób.
                    pozdrawiam
                    M.
                    • Gość: go! ...hmmmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 16:40
                      zostawiam te mądrości ludowe na boku, gdy za te same pieniądze mogę
                      wynająć auto na tydzień a nie na weekend. Niestety kryptoreklama
                      autowaya do mnie nie przemawia. Pozdrawiam rzeźbiarzy i nie tylko :)
                      • Gość: jz Re: ...hmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 20:40
                        Masz bakalarzu nauke.

• stworzenje Autoway 27.08.08, 21:09
                          pare godzin temu wrocilismy z Krety do Polski,z czystym sumieniem mozemy polecic
                          firme Autoway, samochod zamawialismy jeszcze w Polsce, cena 30Euro na
                          dzien,mielismy go przez 6 dni.Sa ubezpieczenia, nawet mielismy male zadrapanie
                          podczas manewru na parkingu o slupek i zero problemow.
                          • Gość: zeus Re: Autoway IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 22:00
                            Daremna mowa.
                            Niektorzy z tego forum beda zapalac w drugi koniec wyspy by taniej wynajac auto.
                            Przeciez za oszczedzona kase moga kupic dzieca lody.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka