ola_wrobel 25.09.08, 13:04 Hej, czy ktoś wrocil z Krety albo tam jest? jak to jest z tymi deszczami? Pada przez caly dzien bo w prognozach to ja widze miedzy 12 a 18 sloneczko. pocieszcie troche bo 4 wyjezdzam na Krete:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paweł Re: pogoda kreta IP: *.btk.net.pl 28.09.08, 00:05 o jakich deszczach mowa w Grecji, o ile już tam pada, to chwilkę i po deszczu, bo za moment wszystko paruje i znowu susza. W Grecji od Aten po Cypr deszcz pada 7 no może 9 razy w ciągu całego roku, to nie tak jak u nas, jak pada, to końca nie widać, tak więc śmiało jechać i odpoczywać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chania Re: pogoda kreta IP: *.internet.piotrkow.pl 28.09.08, 14:36 Tam bez względu na pogodę jeśli ktoś chce to się nie zanudzi jest po prostu bosko i cudownie nawet jak pada ciepły deszcz , pozdrawiamy i miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: necia Re: pogoda kreta IP: *.home.otenet.gr 28.09.08, 17:56 my jestesmy od wczoraj na Evii i pogoda do bani,pada i wieje zimno wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulkas Re: pogoda kreta IP: *.net.azartsat.pl 28.09.08, 21:52 dzisiaj wróciłam z Rodos. Byłam 7 dni i w ciągu tych dni 2 razy burza w nocy, raz w dzien, potem słońce i ciepło ok.26 stopni. Upałów niet. Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: pogoda kreta 29.09.08, 13:47 Wróciłam z Krety 25.09. W pierwszym tygodniu pobytu (od 11.09)było upalnie - w dzień nawet 35 stopni (okolice Chanii), w drugim ochłodzenie - ok. 26 stopni:) Padało kilka razy,ale głównie w nocy (raz był sztorm), w ciągu dniao ile padało to rano (raz pod wieczór). W te "deszczowe" dni przez większość dnia było ładnie i słonecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
andre-50 Re: pogoda kreta 29.09.08, 15:26 Witaj Arnika A gdzie konkretnie byłaś , może w miejscowości Stavros? Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: pogoda kreta 29.09.08, 15:30 Byłam 16km na zachód od Chanii w miejscowości Maleme. A o plażę w Stavros zahaczyłam przy okazji zwiedzania klasztorów na Płw. Akrotiri;) Odpowiedz Link Zgłoś
andre-50 Re: pogoda kreta 29.09.08, 15:36 Bo my z żoną jedziemy w środę do Stavros , i poszukujemy fajnej wypożyczalni aut i oczekujemy podpowiedzi co warto zwiedzić w okolicach Chanii , pozdrawiamy . Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: pogoda kreta 29.09.08, 15:49 Polecam załatwić auto już tutaj, aby na miejscu nie tracić już na to czasu:) My wypożyczyliśmy w Autowayu i byliśmy b. zadowoleni. Auto podstawiają pod hotel. Najlepiej do nich napisać to przyślą na maila aktualny cennik. My wypożyczyliśmy aż na 12 dni i zapłaciliśmy 285 euro. A zwiedzać jest co... Podróżowaliśmy z 1,5 rocznym maluchem a mimo to udało nam się sporo zobaczyć - trasy nie są długie. Gorąco polecam Chanię - uliczki starego miasta i port. Naprawdę urocze - wybraliśmy się tam aż 4 razy. Byliśmy również w Rethymonie - również piękne miasto (choć dla nas Chania pozostanie nr 1:). Wybralismy się na Płw. Akrotiri, gdzie będziecie, tam zwiedziliśmy dwa klasztory - Agia Triada i Gouvernetou, a potem plażowaliśmy w Stavros. Byliśmy również na najpiękniejszych plażach - Falasarnie i Elafonisi i te miejsca gorąco polecam. Na Falasarnie byliśmy dwukrotnie - b. szeroka piaszczysta plaża, wokół góry, turkusowa woda... Udanych wakacji!:) Jeśli jeszcze mogę jakoś pomóc to proszę pisać na maila: dan155@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROMDER Re: pogoda kreta IP: 83.168.106.* 29.09.08, 16:46 W jakim hotelu byliście w Maleme - może dowiem się coś o samej miejscowości - lecę tam 11. 10. do Luis Creta Princess - pozdrawiam - Romder Odpowiedz Link Zgłoś
arnika15 Re: pogoda kreta 29.09.08, 15:50 Jeszcze jest piękny wąwóz Therissos (okolice Chanii)- jedyny dostępny samochodem. Malownicza trasa wiedzie ok. 10km. Odpowiedz Link Zgłoś
andre-50 Re: pogoda kreta 29.09.08, 16:06 Bardzo dziękujemy za życzenia i cenne wskazówki i serdecznie pozdrawiamy Ania i Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś