Gość: tomek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 13:11 Jestem zainteresowany wyjazdem do Grecji na camping, gdyż chcę pobyć tam dłużej niż 10 dni. Proszę o opinie jaki sprzęt turystyczny najlepiej zabrać i o czym należy pamiętać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dokto Re: do Grecji pod namiot 10.02.09, 13:52 Czy inne formy zakwaterowania wykluczają dłuższe niż 10-dniowe pobyty w Grecji? Wpisz tu listę sprzętu, który uważasz że będziesz brał to będziemy krytykować;) i doradzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: do Grecji pod namiot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 14:08 z praktyki wiem, iż wszystkie inne formy zakwaterowania są znacznie droższe niz camping. Ja jeżdżę do Grecji na 4 tygodnie co roku, natomiast w przypadku kwater tę sama ilość kasy wydałbym w dwa tygodnie, dodatkowo nie znalazłbym kwatery w odległości 10 metrów od plaży (oczywiście w normalnej cenie). Oczywiście jest to kwestia zasobności portfela. Odpowiedz Link Zgłoś
kamka1 Re: do Grecji pod namiot 10.02.09, 14:09 My w tym roku tez do Grecji pod namiot (zresztą jak co roku, tylko kraj inny). Napisz coś konkretnego nt Twoich wakacji. Inne rzeczy są potrzebne na stacjonarny pobyt z rodziną a inne na przemieszczanie się dorosłych ludzi. Kwestię wakacji pod namiotem mamy obcykaną, od przemieszczania się rowerami z dwójką małych dzieci (bez auta) do wypasionych, namiotowych wczasów na luksusowych kempingach. Aha, no i gabaryty auta są istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: do Grecji pod namiot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.09, 09:38 Jedziemy w czwórke (2 os dorosłe i 2 dzieci) na prawie 3 tygodnie, mniej zwiedzania lecz więcej bezczynnego i leniwego leżenia na plaży, auto duże więc z pakowaniem nie powinno być problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: do Grecji pod namiot 15.02.09, 18:32 No to wogóle brak problemu.. nie zapomnij o stoliku i leżaczkach. Reszta bez znaczenia.. noo.. zawsze jakiś sznurek się przyda i scyzoryk. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto lista na zachętę 10.02.09, 15:01 pilak.republika.pl/podnamiot.htm oczywiście należy wziąć drobną poprawkę na cel podróży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiKo Re: lista na zachętę IP: 160.44.247.* 11.02.09, 15:57 Nie zapomnij wziąć młotka, ziemia jest jak beton! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: lista na zachętę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 08:44 macie moze jakieś doświadczenia i rady co do materacy, gdyż słyszałem nieciekawe opinie o tych "flokowych" które najczęściej są do kupienia w naszych sklepach? Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: lista na zachętę 13.02.09, 12:02 mam jak najlepsze doświadczenia z tradycyjnymi materacami z gumowanej bawełny. Fakt, że lekki nie jest ale za to mocny, a w przypadku przedziurawienia łatwy w naprawie łatką do dętki. Kupując jakiekolwiek materace trzeba pamiętać o "zgraniu" ich wymiarów z wymiarami sypialni w namiocie. Nie wiem czy na podanej przeze mnie liście jest folia pęcherzykowa. Kupisz taką w markecie budowlanym. Doskonale nadaje się pod podłogę w sypialni dla jej ochrony i izolacji od nierówności terenu. Warto mieć też jakąś wykładzinę na podłogę w przedsionku namiotu. Może do być kawałek plandeki budowlanej ew. folia pęcherzykowa ale ta po złożeniu zajmuje więcej miejsca. Plandeką budowlana można również chronić namiot od góry szczególnie jeżeli się biwakuje pod drzewem iglastym. Do mocowania takiej plandeki przydadzą się gumy z haczykami ew. cienkie kolorowe linki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: lista na zachętę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:29 czy samopompujące się maty z jysk'a to dobry pomysł? nigdy wczesniej czegoś takiego nie widziałem, ani tym bardziej nie spałem - wyglądają natomiast całkim solidnie Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: lista na zachętę 24.02.09, 16:22 Na obóz wędrowny bardzo dobre ale jak jedziesz samochodem to naprawdę bez sensu jest spać na twardej macie. Materace w hipermarkecie kosztują w granicach 30zł a do tego warto sobie nabyć dmuchawę do gniazdka zapalniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: lista na zachętę 24.02.09, 17:28 Zaletą materaca samopompującego jest to, że szybko się go rozkłada i składa. Jest dobry dla kogoś kto często się przenosi. Komfortem spania na pewno przewyższa karimatę z pianki. No może na tym najgrubszym 7,5cm dało by się wyspać ale cena też niczego sobie - 150zł za jeden. Po zwinięciu takie materace wcale nie będą zajmowały mniej miejca niż tradycyjny dmuchany. Odpowiedz Link Zgłoś
www.podroze.kondi.pl Re: lista na zachętę 15.05.09, 22:14 Te materace bardzo szybko zwiększają swoją powierzchnię z np. 2m x 1,6m do 2m x 2m przy tej samej wysokości. Nie polecam, 2x reklamowałem, za drugim zwrócili mi pieniążki. Pozdrawiam Moje podróże małe i duże | noclegi | wynajem autobusów kraków Odpowiedz Link Zgłoś
globtroter.org Re: do Grecji pod namiot - wersja ekstremalna :) 11.02.09, 18:14 A nie myslales o wersji ekstremalnej czyli Gavdos, gdzie dozwolone jest biwakowanie na dziko i za darmo. Oczywiscie tracisz wszystkie "luksusy" campingu, ale za to jaka dziewicza natura :o) Duzo osob narzeka ostatnio na tym forum na kurs euro, wiec to moze byc jakies rozwiazanie ;o) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorasia1 Re: do Grecji pod namiot - wersja ekstremalna :) IP: 81.210.87.* 13.02.09, 11:20 No nie wiem, czy w przypadku rodziny z dziećmi Gavdos to dobry pomysł- a o oszczędności nie wspomnę. Przecież oni jadą do Grecji samochodem, więc jak sobie to wyobrażasz?? Najpierw samochodem do Grecji kontynentalnej, potem prom(?) na Kretę, bo chyba nie samolot, skoro jechali samochodem, potem trzeba dostać się na Gavdos... wychodzi raczej drogo. A samo Gavdos- hmm, kusi mnie gdy jestem na Krecie, ale z drugiej stony -jaka to atrakcja dla dzieci??? Żadnej infrastruktury, rozrywek. Nawet z wodą pitną nie jest wesoło. Chciałabym tam wylądować na jakieś 2-3 dni, ale z drugiej strony bym chyba przez cały czas denerwowała się czy prom powrotny będzie na czas itd. Ja byłam w Grecji na kampingu raz, w roku 1987-jeszcze z moimi rodzicami- na Peloponezie i bardzo ciepło to wspominam. Wtedy byłam zszokowana standardem kampingu bodajże Posejdon, oczywiście in plus, bo wyjechałam z siermiężnej socjalistycznej biedy...Namioty w cieniu oliwek, plac zabaw dla dzieci, pralnia, kuchnia ogólnodostępna, czyste prysznice, położony prawie na plaży. Chętnie bym to powtórzyła, ale cholerka zawsze pare dni urlopu, które trzeba przeznaczyć na podróż- zostaje w kieszeni. Pozdrawiam - Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: do Grecji pod namiot IP: 91.198.100.* 13.02.09, 14:19 z podstawowych spraw jak dla rodziny:3kg butla gazowa kuchenka 3palnikowa kupiona w Campusie, 2garnki patelnia-to jest nasz żywioł w Grecji.Ich owoce i warzywa+drobne zakupy w sklepie=fantastyczne doświadczenia w obozie przy namiocie.Polecam namiot samorozkładający Quechua 3-os.Z takim sprzętem przemierzamy Grecję nie tracąc czasu,na pakowanie się itd...Sprawność i organizacja to podstawa w naszym przypadku(rodzina 2+2).Na emeryturę wybieram się do Grecji z namiotem na stałe.Kto raz pojedzie pod namiot do grecjii zawsze będzie tam wracać.Byłem w obsranej Hiszpanii,Włochy-syf,Francja też gó...,a Grecja jest wspaniała.Marius.pozdro.miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIKA10115 Re: do Grecji pod namiot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 21:32 BARDZO PROSILABYM O PODANIE MIEJSCOWOSCI W GRECJI Z CAMPINGAMI MOZE TO BYC RIWIERA OLIMPIJSKA JAK ROWNIEZ INNY ZAKATEK GRECJI BYLAM W GRECJI ALE Z BIUREM PODROZY Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: do Grecji pod namiot 13.02.09, 23:17 www.eurocampings.pl/pl/europie/grecja/ Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: do Grecji pod namiot 15.02.09, 18:34 Moniko polecam Gythio a wlaściwie Mavrouni pod Gythio. Riwiera Olimpijska to syf nad syfami. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinihtaa Re: do Grecji pod namiot 01.03.09, 13:03 tutaj zgadzam się w 100% że riviera olimpijska to kompletn porażka, chociaż może stanowić punkt wypodaowy na olimp Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Moj ulubiony camping 16.03.09, 17:50 Jeden z najładniejszych, najmilszych campingów na jakim byłam w Grecji - i bezwarunkowo najczyściejszy: www.camping-melissi.gr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Moj ulubiony camping IP: *.chello.pl 14.04.09, 00:27 czy mógłbym zapytać w jakim okresie byłas? pytam dlatego, że mam dwoje czteroletnich dzieci i czy pod namiotem damy radę przetrwać podczas upaałów Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: do Grecji pod namiot 15.02.09, 18:30 Trzeba wziąć: 1. NAMIOT :))... najlepiej duży 2. materac 3. coś do przykrycia się 4. stoliczek 5. krzesełka ...chociaz niekoniecznie bo na niektórych kempingach mozna pożyczyć. i to wsio.. A jeśli jedzie się w lipcu lub sierpniu i jest się hardcore'owcem to wystarczy karimata (lub inna mata np. słomianka) i śpiwór. Wtedy można spać pod daszkiem obok fajnych turystek z Nowej Zelandii lub obleśnych Angoli... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaiGrzegorz Re: do Grecji pod namiot IP: *.toya.net.pl 19.02.09, 11:50 Pod namiot do Grecji praktycznie wszędzie,byle nie Olimpijskie.Zwialiśmy stamtąd natychmiast.Potwierdzam Githio,piękne plaże..polecam Eubeę,jedyną wyspę na którą można wjechać przez most.Spędziliśmy we wrześniu tydzień na Eubei,fajne campingi,ale nie powiem gdzie,co by nie najechało sie ludzi.Na północy Eubei piękne plaże,i piniowe,pachnące lasy,na południu ładne miasteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: do Grecji pod namiot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 21:07 A gdzie jest to Eubei Odpowiedz Link Zgłoś
kalinihtaa Re: do Grecji pod namiot 22.02.09, 21:56 poszukaj sobie gdzieś oryginalny namiot JEEP z USA. Mam osobiście taki - jest full wypas, nie jakaś chińszczyzna, rozmiar ponad 20 metrów kwadratowych, dwie szafy, cała masa wywietrzników, okno dachowe. Raz widziałem taki namiot u Duńczyków na peloponezie, wiec moze jest dostepny w europie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: do Grecji pod namiot 23.02.09, 12:21 A czy Twoj wpis na forum Swiat, wlasnie odnosnie tego namitu jest nadal aktualny? Jezeli tak, czy moglabys mi pdoeslac na gazetowego fotki? pozdrawiam Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
kalinihtaa Re: do Grecji pod namiot 23.02.09, 13:14 niestety tamta oferta jest już nieaktualna, poniżej przesyłam link do mojego innego ogłoszenia, które również jest nieaktualne, choć bardzo możliwe, że taki namiot będzie do sprzedaży w niedalekiej przyszłości podroze-urlop.i-bazar.pl/wyposazenie-turystyczne/duzy-namiot-jeep-z-usa-dla-8-10-osob/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchcik77 Re: do Grecji pod namiot-Thassos czy Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 20:45 Witam. czy ktoś ma doświadczenia z polami namiotowymi bądź to Na Thassos (tam od jakiegos czasu mnei ciagnie ) lub na Korfu (taki nowy pomysł) Więcej pol kampingowych na Korfu, która to wyspa napewno jest bardziej turystyczna- cenowo sa porównywalne jeśli chodzi o namioty, nie wiem jak z innymi rzeczami typu jedzenie-na Korfu spodziewamasie jakiegos wiekszego sklepu...Dojazd z Polski podobny. Niektóre miejsca na thassos mają dosyć ostre zejscia na plaże i szybko robi sie miejscami głęboko.Jakies ciekawostki/ rady odnośnie Korfu? Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: do Grecji pod namiot 23.02.09, 21:30 aaaa no nie to juz dla mnie za wielki apartamentowiec:-) ale dzieki pozdrawiam Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: do Grecji pod namiot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.09, 10:03 mam pytanie co do materacy gumowych - takich jakie były kiedyś, zanim pokazały się tzw flokowe (które są totalną porażką), czy te które można kupić np na allegro to ta sama wytrzymałość co kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: do Grecji pod namiot 16.03.09, 18:59 Sądząc po wadze (2,8 kg jednoosobowy king camp) to nie jest to byle co. Poza allegro widziałem taki za 89 + 15 przsyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: do Grecji pod namiot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 13:21 czy king camp do dobra firma? Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: do Grecji pod namiot 18.03.09, 18:22 Beijing King Camp Outdoor Products Co., Ltd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: do Grecji pod namiot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 16:14 Czy w lipcu nie jest za gorąco pod namiotem Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: do Grecji pod namiot 17.04.09, 16:30 Pod namiotem jest przyjemniej niż w budynku pod warunkiem, że jest to duuuży namiot z przedsionkiem i że się go postawi w cieniu... a na większości kempingów cień jest. Np w Epidavros mieszkaliśmy sobie w gaju pomarańczowym gdzie pod drzewami było dosłownie ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: do Grecji pod namiot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 18:50 A gdzie znajduje się camping Epidavros w jakim rejonie Grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Re: do Grecji pod namiot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 20:51 Chodzi o camping w Epidavros (E. to miejscowość na Peloponezie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juro Re: do Grecji pod namiot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 07:49 Jaki będzie koszt jednej doby na campingu średniej klasy w Grecji,3 osoby+auto osob.A jak jest z prądem,płatny czy nie.Myślimy o takim wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: do Grecji pod namiot 20.04.09, 11:39 Zależy kiedy się tam wybierzesz.. my byliśmy we wrześniu i za dwie osoby + samochód + całkiem duży namiot płaciliśmy łącznie 16 euro/dzień. Te 16 euro to było po klubowej zniżce. Więcej informacji -> TU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaiGrzegorz Re: do Grecji pod namiot IP: *.toya.net.pl 21.04.09, 11:36 10 września płaciliśmy za dwie osoby,samochód,namiot,pies,prąd,basen 17 euro, bez żadnych ekstra zniżek ,pod Meteorami. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_r Re: do Grecji pod namiot 21.04.09, 12:01 a bo pod meteorami jest taniej... na kempingu Meteora Garden też zapłaciliśmy tylko 15euro bez żadnej zniżki. Peloponez jednakowoż jest ździebko droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: do Grecji pod namiot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 07:53 Mam pytanko.Czy na Lefkadzie są pola campingowe i gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: do Grecji pod namiot 18.04.09, 10:48 Np tu poszukaj :) www.eurocampings.pl/pl/europie/grecja/wyspy-jonskie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makkk Re: do Grecji pod namiot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 12:14 Czy campingi na thassos są osłonięte od słońca? czy też należy pomyśleć o jakiejś osłonie miejsca namiotu przed słońcem? Byłem na kilku campingach i wszędzie trafiałem na parcele w których u góry zamontowana była siatka zacieniająca. Odpowiedz Link Zgłoś
tymooteusz Re: do Grecji pod namiot 15.05.09, 00:13 Osobiście mogę polecić pobyt na Campingu w Koroni ... www.koronicamping.com/en/welcome.asp Jeden z najpiękniejszych zakątków Grecji .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: do Grecji pod namiot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:56 W jakim to jest rejonie Grecji,lecę do mapy. Odpowiedz Link Zgłoś