kamma.2 23.02.09, 19:26 Nie byłam nigdy w Grecji prosze pomózcie mi zatem wybrac miejsce pobytu, abyśmy mogli m.in. udac się na fakultatywną wycieczkę do Aten. Hotel z opcją All.... co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: życzliwy Re: Co polecacie? IP: *.chello.pl 23.02.09, 20:01 A od kogo spodziewasz się odpowiedzi. Nie bądź naiwna. Wystartują do Ciebie agenci z BP. Sama musisz wybrać bo inaczej "wdepniesz" jeśli w ciemno uwierzysz. Musisz trochę pobyć na tym forum aby zrozumieć o co chodzi i nie dać się "wpuścić w maliny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: Co polecacie? IP: *.chello.pl 24.02.09, 01:38 Widzisz, już się zaczęło. Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Co polecacie? 23.02.09, 20:17 Najlepiej wybierz pobyt na Rivierze Olimpijskiej lub Peloponezie, aby moc pojechac do Aten.Przejrzyj oferty z Ecco Holiday, to biuro ma tam pobyty. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Co polecacie? 23.02.09, 21:39 Riwiera olimpijska moim zdaniem bez sensu, bo za daleko, taka wycieczka podobno bardzo meczaca, dluga...nie wiem bo sama nie bylam, tyle co wyczytalam na forum i ze slyszenia. Poza tym akurat Riwiera Olimpijska podobniez kliamtyczna i taka typowo grecka to w ogole nie jest:-) wiec nie polecalabym tym bardziej. moim zdaniem jesli koniecznie chcesz byc w Atenach, to albo rzeczywiscie Peloponez, chociaz sprawdz dokaldnie gdzie sa wspomniane oferty, bo moga byc na zachodnim wybrzezu Peloponezu, albo na poludniu i stamtad do Aten rownie daleko, chcoiaz sam Peloponez to cos wspanialego i magicznego. Ja Ateny to bym polecala albo na wlasna reke, zeby nie tylko wskoczyc i wyskoczyc z tego maista, ale chociaz ze dwa trzy dni w nim pobyc. kazde miasto na takim pobycie zyskuje...ale to moje zdanie. A jesli juz wycieczka, to chyba najblizej bedzie z Evii, to wyspa niedaleko samych Aten, statad ciekawe wycieczki tez do Delf np. Blisko, nie umeczysz sie, sa hotele all in, Itaka ma oferte na Evie, clakiem przyjemne hoteliki. Ale tak juz w ogole jesli moglabym cos doradzic to dwie sprawy: skoro wyjazd pierwszy raz, jednak polecilabym wyspe, mozna spokojnie poczuc klimat Grecji, zakosztowac w niej...np Rodos albo Kos... Ateny nie naleza do jakis pieknych, kliamtycznych miast, wrecz przeciwnie, moge do samej grecji zniechecic, sa malo ciekawe architektoniczne, glosne, brudne, zasmiecone...to specyficzne miasto, ale i tak je kocham:-) A druga sprawa to ta wersja all in...ja zupelnie nie moge tego zrozumiec jesli chodzi o grecje. Grecka kuchnia jest rewelacyjna...ale w lokalnych tawernach. I naprawde warto tam zajrzec i sporbowac chocby zwyklych szaszlykow, czy greckiej salatki. Potem takie wspomnienie zajadanej salatki na tarasie w sloncu, przy greckiej muzyce, loklanym winku...pozostaje w pmaieci na caly rok. Hotelowe jedzenie w zaleznosci od hotelu moze byc lepsze lub gorsze,. ale raczje malo greckie.... pozdrawiam Maraska Acha i zadnym pracownikiem bviura podrozy nie ejstem...jestem za to po pysznym drinku, wiec prosze wybaczyc literowki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorba- borba Re: sami szukajcie IP: *.chello.pl 24.02.09, 01:52 Maraska, jak ty to robisz, że masz tyle czasu na pisanie elaboratów. To chyba jakaś "sztampa". Odpowiedz Link Zgłoś
grekan Re: Co polecacie? 24.02.09, 11:27 Wiekszosc osob/ja rowniez/ zaczynalo zwiedzac Grecje, spedzac urlopy wlasnie na Rivierze Olimpijskiej, zreszta nie bylo takiego wyboru wysp.Ale nie wyobrazam sobie, zeby nie zobaczyc Akropolu, Meteorow, czy nie zaliczyc Olympu.Ateny nie naleza do ciekawych miast, ale nie jedziemy tam zwiedzac miasto jako takie, ale slynne zabytki.Dla starych wyg jest inne spojrzenie na miejsca odwiedzone,popularne dla "wszystkich", natomiast szukamy czegos szczegolnego, rarytasow/ja tez!/Na pierwszy raz Grecja kontynentalna jest jak najbardziej wskazana i polecana.To jest moja osobista refleksja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~grzesiek Re: Co polecacie? IP: *.rybnik.vectranet.pl 18.04.09, 18:35 Czy ktoś zbył z ecco na riwierze olimpijskiej w hotelu great alexander. Proszę o opinie, czy były jakies komplikacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasnowidz Re: Co polecacie? IP: *.chello.pl 24.02.09, 02:03 Ten anons to reklama, nie daj się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamma.2 Re: Co polecacie? 24.02.09, 07:33 no jasne - reklama :-))))) a ja tu na wakacje chce jechać :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Co polecacie? 24.02.09, 15:34 Ja juz nie wiem co sie dzieje na forach, chyba przez kryzys, sie wszyscy czepliwi i zlosliwi zrobili. jak nikt nie pisze, zle, jak ktos napisze co uwaza...tez zle...ok, mi tam nie zalezy moge sie nie opdzywac. napisalam co uwazam, nikogo nie chcialam obrazac, nie czuje sie tez jakims lepszym "zwiedzaczem Grecji", tylko normlanym turysta...moze torche bardziej na punkcie Grecji zeswirowanym...ale wydaje mi sie ze to nic zlego, taki pozytywnye swir to chyba tylko dobrze moze doradzic, czyz nie? oczywiscie ze autorka bedzie musiala podjac decyzje sama, ja generalnie chcialam tylko doradzic...skoro chce koneicznie zobaczyc Ateny to niech poszuka miejsca wakacyjnego blizej stolicy, zeby sie nie meczyc dojazdem. A wybaczcie ale Grecja to ogromny kraj i moim zdaniem nie da sie jej zwiedzic podczas jednego pobytu, ale jak ktos chce...polizac loda przez szybke...prosze bardzo:-) chyba juz nie elaborat... Maraska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość glabek. Re: Co polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.09, 19:09 Tu jest paru namolnych właścicieli biur podrózy, ale jest też paru świrów /przepraszam /z manią prześladowczą.Jeśli ktoś prosi o radę to każdemu wolno ją dać, a autorka postu wybierze sama, co uzna za dobre.Moge dać na prywatnego emaila parę namiarów na dobre i tanie kwatery wakacyjne, ale trzeba dać email poza forum i .......na Boga znać choć jeden cywilizowany język poza Polskim. Nie zamierzam bowiem robić za biuro podrózy. Tymczasem gdy daję namiar to okazuje sie, że biuro podrózy albo i niańka obcojęzyczna są niezbędne. Taka jest prawda, więc nie burczcie tak zaciekle na biura podroży skoro przeciętny Polak zna przewaznie tylko jeden jezyk- swó własny i to też niekiedy kiepsko. Znasz jęzk i chcesz bezpośredni kontakt,to daj email poza forum. Pomogę. Glabek. Odpowiedz Link Zgłoś