Gość: Amigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 07:17 Tam chcemy pojechać,czy warto tam jechać własnym transportem,jest tam co robić,napiszcie coś. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aducha Re: Lefkada IP: 80.54.67.* 04.04.09, 09:31 Wbij w wyszukiwarkę, zakładałam też taki wątek. Stej 4 podał wtedy linka do swojego blogu www.lefkada.blog.onet.pl. Podobne zrobiony jest blog o Zakynthos. Obydwa są super. jeśli jedziesz własnym autem to myślę,że warto by było zrobić od razu Kefalonię i Zakynthos. Na Lefkadę wybieramy się w sierpniu z biura firotour. Odpowiedz Link Zgłoś
bell9 do aducha 04.04.09, 14:02 jedziesz z Polskiego biura czy z czeskiego? daj link na tą wycieczkę jeśli możesz.Nie widziałam tam Lefkady, a Zante i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
bell9 Re: Lefkada 04.04.09, 14:11 poczytaj sobie relację użytkownika KOL www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=20180&postdays=0&postorder=asc&start=0. Opisuje swoja wyprawę dzień po dniu.Był również na Zante i Kefalonii. Również m.c.r tu :fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,89128268.html opisuje swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aducha Re: Lefkada do bell 9 IP: 80.54.67.* 04.04.09, 18:08 Wycieczkę wykupiłam w polskim biurze firotour Rybnik. Jest to przedstawiciel czeskiego biura firotour. Na stronie polskiego biura nie ma tej oferty- na zapytanie. Podobnie Kefalonia, na którą planujemy się wybrac na minimum 2 dni. Jak wyglądają kwatery i jakie są terminy wcześniej sprawdzilam sobie na stronie firotoura czeskiego, Pobyty są 10, lub 11 dniowe, wyloty z Pragi lub Bratysławy.Namawiano nas na forum na podróż własnym autem, ale 11 dni to za mało z dojazdem, plus nieznajomość angielskiego zdecydowała o wyborze biura.Dzięki za linki z relacjami. Kola już czytałam przed podjęciem decyzji, a relację m.c.r zaraz przestydiuję. www.firotour.pl www.firotour.cz Pozdrawiam i trafnej decyzji życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adler Re: Lefkada do bell 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 20:37 Jak lubicie przepłacać to gratuluje,kryzys a Wy przepłacacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aducha Re: Lefkada do bell 9 IP: 80.54.67.* 04.04.09, 21:03 Po pierwsze nie każdy może sobie pozwolić na 14-21 dni urlopu.W pracy męża już na 11 dni krzywo się patrzą, a na podróż trzeba przeznaczyć 2 dni w jedną stronę dwa w drugą.Na początku grudnia robilam zestawienie biorąc pod uwagę samodzielne zorganizowanie sobie lotu, wynajmu auta i kwater. Norwegian do Aten tam i z powrotem z Warszawy około 1400zł. Samochód wynajem na 11 dni to około 1500zł, kwatera minimum 60E w sierpniux10dni co daje 2600zł.Do Warszawy mamy zdecydwanie dalej niż do Bratysławy, więc koszty paliwa.Za wycieczkę za 2 osoby bez ubezp. od kosztów rezygnacji zapłaciłam 4500. Nie muszę się niczym martwić i jest taniej Więc nie rozumiem o co Ci chodzi? To moja decyzja Twoja niech będzie inna. Masz do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
bell9 Re: Lefkada do bell 9 05.04.09, 09:53 czemu się tłumaczysz,poprostu może zazdrość go gryzie.twoja decyzja, twoja sprawa.tak wybrałaś.ja robie przymiarkę na wrzesień, ale warunek jest jeden:euro musi troszkę jeszcze stanieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miler2 Re: Lefkada do bell 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 13:06 Nie liczył bym na to że euro spadnie,jak nie spadnie to Bałtyk,kto ma jechać to i tak pojedzie bez względu na euro,tak już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bell9 Re: Lefkada do bell 9 05.04.09, 22:30 nad Bałtyk to nie pojadę nawet za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miler2 Re: Lefkada do bell 9 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 17:54 Ja też nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
kalanitka Re: Lefkada 07.04.09, 20:49 My również wybieramy się na Lefkadę na 3-4 dni własnym transportem "w ciemno". Zainspirowała mnie między innymi ,stronka www.lefkada.blog.onet.pl potem przeglądałam inne też tu wyżej wymienione. Z nich wynika że jest tam parę miejsc godnych uwagi piękne plaże i krajobrazy. Zależy kto czego szuka :) Odpowiedz Link Zgłoś