Dodaj do ulubionych

Gerani - hotel Venus Beach

16.05.09, 17:39
Witam, chciałam zapytać o opinie o tym hotelu. Wybieram się we wrześniu z
mężem i córką. Mam nadzieję że będzie wszystko ok. Może ktoś był i może mi
powiedzieć kilka słów czy porad?
Obserwuj wątek
    • iryssek Re: Gerani - hotel Venus Beach 18.05.09, 16:05
      podbijam - nikt nie zna?
      • Gość: Kasia_30 Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.icpnet.pl 14.06.09, 22:19
        witaj, ja jadę tam w sierpniu dam znać jak było po powrocie,
        pozdrawiam
        • iryssek Re: Gerani - hotel Venus Beach 16.06.09, 11:57
          O super! Też z Grecosa? Daj znać koniecznie :)
        • Gość: ewikaz Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 11:48
          Ja tez tam będę od 5 sierpnia. Też lecę z Grecosem:-)
          Sama jestem ciekawa jak będzie.
          Czy ktoś jeszcze leci z Grecosem do Venus Beach w Gerani. A może już
          ktoś wrócił i chce się z nami ciekwskimi podzielić wrażeniami?
          Pozdrawiam
          • Gość: Kasia_30 Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.icpnet.pl 14.07.09, 23:14
            hej ja też lecę 5sierpnia z Grecosem. Jestem bardzo ciekawa:)
            • iryssek Re: Gerani - hotel Venus Beach 15.07.09, 19:24
              Bardzo się ciesze że ktoś się znalazł, tylko koniecznie dajcie znać jak było :)
            • Gość: Ewikaz Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.chello.pl 15.07.09, 21:22
              Kasiu, skąd lecisz? Ja lecę z Katowic;-)
              • Gość: Kasia_30 Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.icpnet.pl 15.07.09, 21:53
                hej ja z Poznania:)
      • Gość: j Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: 85.28.168.* 14.08.09, 09:11
        Uwaga - wyłącznie pokoje dwuosobowe znajdują się na piętrze. Jeżeli
        jedzie się z dzieckiem to tzw niski parter....Łazienki to tragedia -
        małe wymagające remontu! Mały brodzik i zasłonka - wszystko pływa...
        Dobrze ze sprzątane jest codziennie. Snidania koszmarne co dzień to
        samo. Jedynie świeży sok z pomarańczy dobry i ciasto..Obiadokollacje
        trochę lepsze ale tylko po 1 kawałku owocu!Czy to był na pewno
        bufet??Basen fajny ale plaża przy hotelu brudna i nieciekawa. Skąd
        ta Błękitna flaga? Plusem jest spokojna okolica. Kretę polecam ale
        nie ten hotel. Chociaż nigdy wcześniej nie byłam w Grecji więc możwe
        to standard? W każym razie na Majorce za dużo niższą cenę miałam
        hotel też 3*** ale warunki i jedzenie o niebo lepsze..
        • Gość: Tom Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.chello.pl 14.08.09, 16:30
          Kiedy tam byłaś? Owoców można zjeść tyle ile się chce, nikt nie
          wylicza i nie ogranicza, a ciągle świeże dokładają. Do sniadań nie
          można się przyczepić, bo nie codziennie było to samo. Plaża brudna?
          Przede wszystkim pusta. Błękitna flaga to w Plataniasie. Przy Venus
          nie ma plaży strzeżonej, trzeba iść w stronę Maleme i już przy
          Calderze jest ratownik. Łazienka nie jest szczytem piękności, ale
          jest czysta.
    • Gość: Tom Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.chello.pl 19.07.09, 16:49
      Lecimy w środę na dwa tygodnie a wiadomości i opinie są na
      hotele.oceniacz.pl/hotel/1299/venus_beach.html
      Tom
    • Gość: pet Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.ip.netia.com.pl 21.07.09, 16:26
      bylem w zeszłym roku z Grecosem, jeśli macie pytania śmiało (peterson
      [maupa]plusnet.pl Tylko proszę o konkrety, a nie "jak tam ogólnie
      jest" :)

P.
    • Gość: kasia_30 Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 18:50
      Jestem już po pobycie w hotelu venus beach:) wakacje bardzo udane głównie dzięki
      temu że wypożyczyliśmy samochód i objeździliśmy całą Kretę. Polecamy
      wypożyczalnię greco car. Jeśli chodzi o hotel to mieliśmy pokój z widokiem na
      dach stołówki/ baru. Po wejściu do pokoju nie byłam zachwycona i nawet
      poprosiliśmy o zmiane pokoju jednak szybko odpuściliśmy - nie było w sumie tak
      tak źle. Pokoje sprzątane, największy minus trochę niewygodne łóżka. mała
      łazienka to akurat standard w tańszych hotelach w grecji tutaj nie było
      karaluchów które można czasami spotkać w innych tanich hotelach:) jeśli jednak
      ktoś jest pierwszy raz w grecji 3 gwiazdki przyznane przez grecosa są bardzo
      mylące - ten hotel nie ma trzech gwiazdek...jeśli chodzi o plażę za hotelem jest
      średnia, jeśli chodzi o basen to byliśmy wkurzeni zajmowaniem leżaków przy
      plaży. Co rano te same osoby kladły ręczniki na leżakach i tym samym były one
      "zajęte" na cały dzień. jedzenie spoko szczególnie obiadokolacje. do śniadań
      swieże soki wyciskane z pomarańczy:) dla lubiących pić przy basenie drinki
      (namiastka all inclusive :) bar przy basenie - jakość nie oceniam bo nie
      korzystałam. pozdrawiam wszystkich wczasowiczów!!!!
      • iryssek Re: Gerani - hotel Venus Beach 23.08.09, 10:39
        Kasia 30 - piszesz o wypożyczalni greco car, napisz proszę ile
        płaciliście za wypożyczenie auta i na jakich warunkach je
        wypożyczaliście tzn kaucja, ubezpieczenie.
        Ktoś pisał wcześniej o fatalnych łazienkach czy jest tak zle w
        istocie?
        Brać swoje ręczniki czy hotelowe są w porządku?
        Co znaczy plaża średnia - brudna czy kamienista?
        O której są śniadania i obiadokolacje?
        Trochę mnie wystraszyłaś bo my właśnie pierwszy raz do Grecji. Z
        jakim biurem byłaś i jak się spisało?
        Co do zajmowania leżaków - to wina turystów, też nie przepadam za
        takim cwaniactwem.
        • Gość: kasia_30 Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 15:00
          Hej, samochód zamówiliśmy już w polsce przez internet
          www.autoway-polska.com, ta firma współpracuje z greco car na krecie.
          podstawili nam samochód pod hotel. firma oferuje pełne ubezpieczenie (w umowie
          wpisano 100% ubezpieczenia) bez wkładu własnego i kaucji. za tydzień
          zapłaciliśmy 230 Euro- 30 euro koszt rezerwacji przez internet, reszta 200 Euro
          na miejscu - można płacić kartą kredytową. Przy wynajęciu samochodu na miejscu
          ponad 300 Euro za ten sam samochód/okres wynajmu. jednak ceny zależą od miesiąca
          sierpień jest najdroższy. ogólnie warto płacić karta kredytową - dobry
          przelicznik:) jeszcze ważne to wycieczki - jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne
          np z dopłynięciem promem proponuję korzystać z biur będących na miejscu np w
          chanii - my tak popłynęliśmy na Santorini - nasz grecos korzysta z tych samych
          przewoźniów tylko zarabia za pośrednictwo. resztę krety można zwiedzić samochodem:)
          jeśli chodzi o łazienki to są małe ale nie jest tak źle, jest czysto tylko
          trochę ciasno ale bez przesady , najważniejsze że nie ma karaluchów. największy
          minus hotelu to widoki z balkonów - otoczenie hotelu w sensie sąsiedztwa słabe:)
          jeśli ktoś marzy o siedzeniu na balkonie i delektowaniu się widokami to niestety
          musi mieć szczeście żeby w tym hotelu trafić na pokój z fajnym widokiem.
          ręczniki hotelowe są prane i ok. ja osobiście wzięłam z domu jeden mały do
          twarzy ale używałam hotelowego i na razie nie mam zmian skórnych:):):) jeśli
          ktoś nie ma fobii użycia hotelowego ręcznika te z venus będą jak najbardziej ok
          bo są czyste. ręczniki na basen/plażę można kupić na miejscu. plaża kamykowa,
          niestety trochę zaśmiecona ale spokojnie szum fal rewelacja:) warto zaopatrzyć
          się w buty do chodzenia po kamykach za 5 euro w pobliskim markecie i matki
          słomiane na plażę:) przy wynajęciu samochodu można zwiedzić okoliczne plaże gdyż
          ta za hotelem jest ok ale w okolicach są naprawdę lepsze. iryssek nie martw się
          hotelem,to już mój kolejny raz w grecji i venus beach jest ok jak za tą cenę no
          i jedzenie ok (wiem co mówię grecja ma słabe tanie hotele o jedzeniu w hotelach
          nie wspominając także ten jest naprawdę spoko)Zaoszczędzone na hotelu pieniądze
          można wydać na zwiedzanie zabytków i knajpek. Grecja to kraj gdzie jest
          bezpiecznie i nie warto spędzać urlopu w hotelu nawet tym najlepszym:) jeśli
          jesteś studentką weź legitkę zniżki we wszystkich muzeach/ obiektach zapewnione
          niezależnie od wieku studenta:)
          Sniadania w godz. 8-10, obiadokolacje 19:30-21:30. obyło się bez zatruć
          pokarmowych:)
          co do biura byliśmy z grecosem. jesteśmy zadowoleni. wiem że osoby które miały
          na miejscu problemy zdrowotne mogły liczyć na wsparcie rezydenta także chyba ok.
          w razie innych pytań pisz. pozdrowienia Kasia
          • iryssek Re: Gerani - hotel Venus Beach 23.08.09, 15:20
            Ja też chyba się zdecyduję na autoway, byłam ciekawa jak wygląda
            porównanie cen. Jesteś już którąś osobą która poleca tę firmę, mi też
            będzie tak wygodniej, na przepisach greckich przecież się nie znam
            zupełnie.
            Bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi, jak będę miała jeszcze jakieś pytania
            to się zgłoszę :)
            • Gość: killbill Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.gdynia.mm.pl 30.08.09, 16:22
              my bralismy samochod z greco car ale nie przez rezydenta grecos a osobiscie -
              biuro jest w Platanias. 130e za 5 dni, samochod podstwaiony do hotelu i odebrany
              z niego. Miła pani w wypozyczalni powiedziala nam ze rezydent ma 25% za
              posrednictwo co by sie zgadzalo z cenami ktore nam proponowal. Ubezpieczenie
              pełne. Pani mówiła swietnie po angielsku i wskazała fajne miejsca do odwiedzenia
              o ktorych nie czytalismy w przewodnikach :)
              • iryssek Re: Gerani - hotel Venus Beach 28.09.09, 12:29
                Wróciłam więc zdaję relację. Co do auta, przed wyjazdem załatwiłam z
                autoway którzy współpracują właśnie chyba z greco car. Getz 180 euro
                na 6 dni. Na miejscu ktoś brał bezpośrednio z greco car też getza w
                podobnej cenie więc nie czuję się nabita w butelkę. Wszystko
                przebiegło bez problemów. Hotel - cały czas trzeba pamietać że to
                hotel 3*. Sniadania zawsze to samo: nutella, dżemy, jajka, ser żółty,
                jakaś mortadelopodobna kiełbasa. Sok, herbata, kawa. Obiadokolacje
                zróżnicowane i dobre. Minus za znikomą ilość owocow które były po
                kawałku na osobę i tylko do obiadokolacji była np: połowa
                brzoskwini(z puszki!), plasterek arbuza wielkości dłoni, pasek
                melona. Napoje płatne do obiadokolacji, nawet samej wody nie było.
                Obsługa miła, pomocna, można się dogadać po angielsku. Minus za basen
                pomalowany niebieską farbą która przy dotknięciu zostawała na ciele
                po wyjściu z basenu. Pokoje małe, czyste, bez robaków,wymiana
                ręczników i pościeli raz na tydzień. Nam się trafił pokój z mini
                wanną i zamiast dostawki mieliśmy normalne trzecie łóżko czyli na
                plus.
                Wieczorami przy basenie nudy, przez dwa tygodnie pobytu tylko raz był
                jakiś zespół i coś się działo.
                Plaża. Piaszczysta od strony hotelu im bliżej morza przechodzi w
                kamienistą. Trzeba iść w stronę Platanias żeby znaleźć w miarę
                przyzwoitą plażę. My jeździliśmy na plaże do Falasarny, Elafonissi
                czy bylismy na Balos :)
                Zaraz przy hotelu jest minimarket.
                Moja ogólna ocena jest neutralna, mam małe doświadczenie. Ogólnie
                uważam że jako baza wypadowa tak, jako pobyt nie - nudno i jedzenie
                mało greckie i mało zróżnicowane.
    • Gość: asia Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.11.09, 11:36
      Najgorszy hotel w jakim byliśmy. Pokoje i łazienka mikroskopijne. Widok z pokoju
      na zaplecze supermarketu. W łazience grzyb i zapchany odpływ w brodziku. Pościel
      z dziurami, ręczniki niedoprane. Największy szok- ręczniki rzucone na podłogę do
      wymiany, wieszane ponownie! Jedzenie tragiczne, niesmaczne i ciągle to samo-
      żywiliśmy się na własną rękę. Plaża kamienista. Hotel tylko dla gości ze
      Wschodu. Inni goście mieli podobne niemiłe odczucia. Plusy: przystanek pod
      hotelem, spokojna lokalizacja. Jeżeli ktoś się tam wybiera mogę przesłać
      zdjęcia, "nieco" odbiegają od katalogowych. Jednym słowem nie polecam!!!
      • Gość: as:) Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: 95.108.29.* 22.11.09, 01:10
        jak dla mnie hotel byl super jak na ta cene:)Obsluga bardzo mila:)w pokojach
        czysto codziennie rano sprzatane:)jedzenie bardzo smaczne:)byc moze dla tych co
        jade na wakacje zeby wylegiwac dupsko w hotelu to niezbyt atrakcyjna
        okolica:pale nam nie o to chodzilo chcielismy jak najwiecej zobaczyc dlatego za
        duzo nie przebywalismy w hotelu bo wylegiwac to ja moge sie nad naszym polskim
        Bałtykiem:PWyjazd wspominam z usmiechem na twarzy:)tak wiec jak najbardziej
        polecam ten hotel dla tych co chca zobaczyc Grecje a nie ja przelezec:D
        • Gość: emka Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.master.pl 14.03.10, 11:23
          as :)-zgadzam się

byłam w tym roku, w lipcu i bardzo mi się podobało. hotel może i skromnie
          urządzony, ale czysto i schludnie. obsługa świetna-kelnerki, barman, kucharka...
          ze wszystkimi dało się porozmawiać, byli bardzo, bardzo mili :)
          śniadanie praktycznie takie samo, ale drugi posiłek już urozmaicony, smaczny.
          podobał mi się basen, ale zajmowanie leżaków z samego rana nie.. jak już ktoś
          napisał-to wina turystów.
          miejsce spokojne, dla większej rozrywki chodziłyśmy wieczorami do tętniącego
          życiem Platanias :)

jestem zadowolona, tak więc polecam polecam!
          • Gość: emka Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.master.pl 14.03.10, 11:26
            *mam zdjęcia hotelu,basenu, plaży
            jakby ktoś chciał, cocolover@op.pl
            • Gość: ladybird2009 Re: Gerani - hotel Venus Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.10, 20:56
              to ja poprsze fotki:)
              juz wyslalam Ci maila z prosbą na skrzynke.
              czekam na wiesci i opinie bo wybierma sie wkrotce
              :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka