Dodaj do ulubionych

Booking.com - znacie to napiszcie opinię.

• Gość: marze_na Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 07:52
      Przez booking.com załatwiałam noclegi w Krakowie, Budapeszcie i Brnie. Za każdym razem bez najmniejszych problemów.
      • galp74 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 13.01.17, 09:40
        W tym roku zakupiłem pobyt w apartamenicie Penić w Chorwacji przez booking.com. Po rezerwacji i wpłaceniu całej kasy za pobyt otrzymałem e-mail od ludzi z apartamentu że nie mogą zarezerwować dla mnie apartamentu w podanym przeze mnie terminie bo mają swoich stałych klientów. Skontaktowałem się z booking.com, powiedzieli że znajdą coś innego i różnicę dopłaci nieuczciwy wynajmujący. Przesłano mi dwie propozycje niestety nie spełniały one moich oczekiwań oraz terminy wyjazdów. Poprosiłem jednak o zwrot kasy. W ciągu dwóch dni kasa wróciła na moje konto pomniejszona o kwotę 68 zł z jakimiś groszami. Tłumaczyli się że to kwestia kursu euro. Tak więc reasumując, nie mam wycieczki, mam mniej kasy o 68 zł z groszami, stracony cały długi weekend styczniowy na poszukiwaniu jakiejś alternatywy na wyjazd. Nie polecam !
        • Gość: sol Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.146.16.167.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.01.17, 11:45
          > W tym roku zakupiłem pobyt w apartamenicie Penić w Chorwacji przez booking.com.
          > Po rezerwacji i wpłaceniu całej kasy za pobyt

A po co wpłacałeś kasę? przecież można płacić na miejscu.

Przecież przy rezerwacji podaje się tylko nr karty.
      • Gość: Marek0101010101010 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.204.20.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.12.21, 12:57
        UWAGA na Booking.com! Twoja potwierdzona i zapłacona rezerwacja NIC NIE ZNACZY. Za chwilę nie będziesz miał potwierdzonej rezerwacji i usłyszysz, że pieniądze Ci zwrócą i możesz znaleźć sobie nową rezerwację.
        To, że masz potwierdzoną rezerwację i w całości opłaconą nic nie znaczy dla Booking.com! Zarezerwowałem apartament na narty na tydzień 27.12.2021 do 2.01.2022 roku w Austrii w Saalbach. Wynajmujący oraz Booking 5.12.2021 potwierdzili moją rezerwację i wzięli pienądze z karty. Potem lockdown z powodu koronawirusa został w Austrii poluzowany i wynajmujący pewnie już mojej rezerwacji nie potrzebował, a nawet mu ona przeszkadzała, bo pewnie zgłosili się lepsi klienci. Booking pomógł wynajmującemu w anulowaniu mojej zapłaconej rezerwacji, a moja zawarta umowa na wynajem i wpłacone pieniądze NIE MIAŁY ŻADNEGO ZNACZENIA.
        9.12.2021 Booking mnie poinformował, że anulował moją rezerwację bez podawania przyczyny! Oczekiwałem, że Booking z przeprosinami zaproponuje mi podobny lub lepszy nocleg. Dostałem tylko gorsze propozycje! W zamian za anulowaną rezerwację w kilkupokojowym apartamencie, zaproponowano mi nocleg w pensjonacie dla młodzieży, po kilka łóżek piętrowych w pokoju - Jugendpension! Kolejne propozycje były w coraz większej odległości od wyciągów narciarskich: 8 km, podczas gdy moja odwoływana rezerwacja była w odl. tylko 1km od wyciągu. Booking zapewnił mi "wsparcie" w pobraniu moich pieniędzy z mojej karty, potem zapewnił wsparcie Austriakowi, żeby się mnie pozbył z apartamentu. A jak ci się nie podoba, to siedź w domu, zamiast podróżować!
        • marlipo68 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 28.06.22, 21:45
          Ja zapłaciłam za rezerwację 26.04.2022 ( rezerwacja potwierdzona, pobyt w Słonecznym Brzegu 3-11 lipca 2022), dzisiaj (28.06.2022) dzwonią do mnie z bookinga że niestety obiekt skończył z nimi współpracę i zwrócą mi pieniądze na 5 dni przed wylotem, mówię że ja mam już bilety wykupione na lot, a oni że pieniądze zwracają , bardzo im przykro, żebym sobie dzwonił na wizaira żeby mi anulowali bilety i zwrócili pieniądze ( 3270 zł. ). Jak się zacząlem domagać żeby zaproponowali inny obiekt w tym terminie i pokryli koszty różnicy rozłączyli się ze mną. Dzwonię drugi raz, pani mówi że mają takie procedury i żebym martwił się sam, oni zwracają kasę i po temacie, dzwonię po raz trzeci taka sama gadka. Uważam że jak jest ok. biorą prowizję z naszych pieniędzy a jak im nie wyjdzie, mają nas daleko w d...............
    • Gość: gość Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 18:45
      a ja zarezerwowałam pokój i po tygodniu napisałam im że rezygnuję. Odpowiedzieli ze wybrałam opcje bezmozliwości rezygnacji. Ale nie podawałam nr karty, a teraz przysłali fakturę? Na jakiej podstawie mam ją zapłacić? Oprócz adresu nie maja żadnych danych! Czy tylko straszą??
      • Gość: jimmy Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.torun.mm.pl 28.12.12, 05:54
        Zapewne na podstawie regulaminu , który zaakceptowałeś , nie wiem czy będą cię ścigać i jak mocno ale mają podstawę by ciągnąć cię po sądach
        • Gość: vvv Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.ists.pl 28.12.12, 14:25
          Interesujący przypadek, ciekaw jestem jak się zakończy dla zainteresowanego?
          To chyba nie booking będzie żądał zapłaty tylko hotel. Jeżeli już to nie przez sąd tylko raczej przez firmę windykacyjną.
    • Gość: jagoda Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 19:07
      Też mam pytanie co do portalu booking. Jest tam miejsce na wpisywanie swoich zapytań do hotelu, ale od tygodnia nie dostaję od nich odpowiedzi, mam rozumieć, że jak dojadę do hotelu to pokój będzie gotowy zgodnie z prośbami?
      • pietnacha40 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 02.03.13, 22:52
        zadajesz pytania dotyczące hotelu, czy dajesz wytyczne dotyczące pokoju? W drugim przypadku, to raczej powinnaś pisać do hotelu, a nie do booking.
        • sonrie Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 04.03.13, 23:10
          Rezerwowałam przez booking.com mieszkanie w Barcelonie, dwa hotele na Majorce i hotel w Delhi. Na Majorce dostałam lepszy pokój niż rezerwowałam (właściciel miał dwa hotele obok siebie - zapełniał tylko jeden, ten lepszy, bo w maju miał małe obłożenie; tu akurat płaciłam po przyjeździe), w Barcelonie mieszkanie, które chciałam (przysłali nawet dziewczynę mówiącą po polsku - z terminalem; zapłaciłam, jakaś kwota była blokowana jako kaucja; zanim wróciłam, kasa była już na koncie). Nawet w Delhi nie było żadnych problemów - płaciłam całość przez komórkę, kartą kredytową, dwa tygodnie wcześniej. Wszystko działa. Nie bać się, tylko czytać regulamin (czasem są opcje bezzwrotne - tańsze; czasem trzeba zapłacić całość; czasem wszystko na miejscu).
    • Gość: Snoozi Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.13, 10:40
      A jak wygląda sprawa rezygnacji z rezerwacji? Czy miał ktoś z tym problemy? W jakim czasie jest zwalniane obciążenie karty?
    • Gość: Animacja Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.net-serwis.pl 13.03.13, 22:15
      jesli chodzi o Grecje i Cypr to nie wiem ale c tydzień wyjezdzam sluzbowo i juz kilka razy zdarzylo mi się tak jak ostatnio : hotel zarezerwowany inny nocleg bo maja klienta który chce wiecej pokoi (płaci więcej) nie zgodzilismy sie wiec dzień przed noclegiem odwołali nocleg bo pokój uległ zniszczeniu.
      Więcej nie bede korzystać z tego pośrednika !!:( Ciekawe, że jak odwołam rezerwacje na dzień przed - musze zapłacić za hotel ,a jak dzień przed hotel odwoluje to wszystko ok.
      • Gość: vvv Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.ists.pl 14.03.13, 16:51
        Z tego co piszesz wygląda na to jakieś sztuczki hotelu. Czy reklamujesz te sytuacje w bookingu? Może warto jeszcze coś skrobnąć na tripadviserze?
        • pietnacha40 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 15.03.13, 14:09
          można bezpośrednio na booking napisać negatywną opinię o hotelu. Za każdym razem, kiedy brałam od nich hotel, przychodziła ankieta do wypełnienia. Hotelarz tego nie wykasuje, więc warto takie coś zrobić.
          • Gość: p Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.13, 16:10
            Rezerwowałem na booking wiele razy. Problemy bywały najróżniejsze, ale nie z samym portalem, a z hotelami. Albo nie umieli karty autoryzować, albo ściągneli nie tyle ile trzeba. Ogólnie jednak do samego portalu nie mam zastrzeżeń. Moje opinie, zarówno te lepsze, jak i gorsze, ukazywały się zawsze.

Problem stanowią same hotele, a szczególnie fakt, że booking przekazuje im dane karty i te dane są widoczne po zalogowaniu, a zalogowany komputer na recepcjach mają stale. Raz mi się zdarzyło (niewiarygodne, ale prawdziwe), że osoba sprzątająca recepcję podejrzała te dane i wykupiła sobie moją kartą za ok. 180 funtów konto na jakimś portalu randkowym. Żeby było śmieszniej, to z komputera w recepcji. Reklamację załatwiał mój bank, obciążenie karty anulowali bardzo szybko, a przy ponownej wizycie w hotelu recepcjonistka opowiedziała mi o szczegółach. Booking nic do tego nie miał.
            Są jednak też hotele, które nie wymagają podania numeru karty.

Przy droższych rezerwacjach warto przez zaklepaniem przez booking skontaktować się bezpośrednio z hotelem i zapytać o ceny. Może się okazać, że mają pokoje, których booking nie oferuje i może być taniej. Poza tym wtedy nie muszą płacić za pośrednictwo.
          • olka593 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 16.03.13, 08:12
            Ankieta przychodzi po zakończonym pobycie w hotelu. "Animacja" poinformował nas, że hotel odwołał mu rezerwację. Wtedy nie ma ankiety.
            Rzeczywiście warto byłoby złożyć reklamację bezpośrednio do booking.com.
    • Gość: Były klient Rezzerwujesz na własne RYZYKO!!! IP: *.play-internet.pl 07.04.13, 21:46
      Booking.com wchodzą Państwo w bezpośredni (prawnieBO.KING.WON NAJGORSZY !!! Jak sie pomylili na stronie z lokalizacja hotelu o .....20 km w Bombaju to twierdza ze wszystko jest ok i zero uznania mej reklamacji z racji dodatkowych kosztów taxi , nerwów , planów itp itd !!! Reklamacja w toku , na dodatek Pani"manager " DOROTA Z. nawet na swej wizytowce ma imie.... DOTOTA / pisownia oryginalna / , czego wiec wymagac od pseudofirmy która nawet swym menadzerom nie potrafi prawidłowo wydrukowac wizytówki !!!
      A teraz najlepsze : cytuję pkt 1 warunków hadlowych BO.king.com :
      Nie możemy być także pociągnięci do odpowiedzialności za jakiekolwiek błędy (włącznie z błędami merytorycznymi i językowymi) ....oraz.... Rezerwując pokoje przez system wiążący) stosunek umowny z obiektem, w którym dokonują Państwo rezerwacji. Od momentu, w którym dokonają Państwo rezerwacji, my działamy jedynie jako pośrednik pomiędzy Państwem i obiektem,
      czyli reasumując JEST TO TYPOWY DEALER KTÓRY ZA NIC NIE BIERZE ODPWOEDZIALNOSCI / np jak zamówisz samochód zielony a dostaniesz czerowny to wg nich wszystko jest ok bo dostałes a to ze zamówienie jest niezgodne .. to sprawa do UOKiK / tez w toku
      Pamietaj : BO.KING.COM =REZERWUJESZ NA WŁASNE RYZYKO !!!
      • Gość: vvv Re: Rezzerwujesz na własne RYZYKO!!! IP: *.ists.pl 07.04.13, 22:12
        Mimo że mają tak fatalne warunki handlowe zdecydowałeś się jechać z nimi do Bombaju?
        Daj znać jak UOKIK zareagował?
    • Gość: Avimak Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.13, 17:37
      Booking.com to totalne nieporozumienie. Za nic nie odpowiadają. Z 4 tygodniowym wyprzedzeniem zarezerwowałem hotel w Pradze. Na dwa dni przed przyjazdem anulowali rezerwację twierdząc, że hotel miał problem z moją kartą kredytową. Co ciekawe moj 3 dniowy pobyt w Hotelu Elite miał kosztować 1500zł po anulowaniu rezerwacji cena skoczyła do 11000zł za te 3 doby. Reklamację olali. Do Pragi nie pojechałem - koszty, nerwy i zmarnowany urlop. Omijać booking.com z daleka - to nie jest firma to jest tylko bezmyślny system i kilku nicniemogących słuchawkowych na infolinii.
      • Gość: Stefan Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.flynet.net 18.06.13, 22:14
        Podpisuje sie pod tym rekami i nogami... masakra!!!!!!
        W zeszlym roku pojechalismy do zabukowanych apartamentow w Guves, wszystko pieknie, ladnie, pieniazki wplacone a na miejscu co? Naszej rezerwacji nie ma!
        Nawet nie mielismy gdzie zadzwonic, tylko jaka glupia infolinia z malpami, ktore nic nie wiedza.
        Co lepsza, ten sam apartament widzielismy duzo taniej w paru innych miejscach.

NIE POLECAM!!!!
    • Gość: KL Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.13, 20:01
      szczerze nie polecam, pobrali mi pieniądze z karty nie potwierdzając wcześniej rezerwacji, myślałam, że wcale jej nie zrobiłam bo nie otrzymałam wiadomości. A opłatę za nocleg pobrano. Genialny serwis. Nic tylko klaskać. Reklamacja nie spotkała się z odzewem i próbą załatwienia sprawy - jedynie odpowiedź, że pieniądze pobrał hotel a nie oni. A skąd hotel miał dane mojej karty skoro z booking nawet nie dali mi znać, że rezerwacja jest aktywna? Oj... to się dorobiliście. ja więcej nie skorzystam, chociażby dla zasady, moi znajomi również - będą się bać po tym co spotkało mnie.
    • Gość: Edith Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.13, 09:01
      Korzystaliśmy w tym roku pierwszy raz, wszystko super. Łatwo, sprawnie, bezproblemowo.
    • bah77 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 10.07.13, 09:21
      Nie miałem problemów.

bah77
    • Gość: Ola Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.angora.pl 25.10.13, 14:49
      Bez problemów. ALE: nocleg okazał się 1/3 droższy, niż gdyby rezerwować go bezpośrednio w pensjonacie. Może to wygodne przy hotelach zagranicznych, ale polskie noclegi koniecznie sprawdzać na ich własnych stronach!!!
    • znowedrujemy Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 25.10.13, 17:47
      Zdecydowanie najpewniejsza strona do szukania hoteli, ale sprawdź też agoda, te same hotele są o kilka procent tańsze, gdyż mają mniejsze prowizje, a też są pewni.
    • Gość: agata Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: 91.212.223.* 21.05.14, 07:38
      Oszuści i kłamcy! Nie szanuja klienta i odwracaja kota ogonem. Uwaga na zapis w rezerwacji że mogą preautoryzowac twoją kartę. A to znaczy że nawet jak zablokujesz konto i tak kradna ci zniego kasę. Potem nic nie możesz zrobić. Ja wylądowałam za granica w hotelu Marinabella w Syrakuzach i nikt nam drzwi nie otworzył , biorąc 30 euro za późny check in. Oni lekceważą wszystko bo mają dostęp nieograniczony do Waszych kont. Tak jest po podaniu nru karty.

UWAGA!!!
    • Gość: prada uwazajcie na booking com IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.14, 22:55

uważajcie na ten portal twierdzi ze przy rezygnacji z np . pokoju wystarczy dokonac tego przez ich link do strony a to nieprawda nalezy zadzwonic tez bezposrednio do hotelu bo jak sie tego niezrobi i tak zabieraja kase z konta a na reklamacje nie odpowiadaja
      • dzoanaw Re: uwazajcie na booking com 09.07.14, 10:15
        Jak zwykle wszystko zależy od warunków konkretnej rezerwacji w hotelu, które są opisane na portalu. Kilka tygodni temu skorzystałam z opcji "bezzwrotnej" rezerwacji (za rezerwację zapłaciłam z góry kartą), za to z najniższą ceną. Byłam pewna, że wyjazd dojdzie do skutku. Niestety, zachorowałam i do wyjazdu nie doszło. Wiedziałam, że nie mam podstaw do otrzymania zwrotu kosztów. I tu miłe zaskoczenie: gdy na bookingu chciałam rezerwację anulować, doradzono mi tel, abym spróbowała zapytać bezpośrednio w hotelu czy jest szansa na częściowy zwrot kosztów. Wysłałam maila bezpośrednio do hotelu, opisałam sytuację i otrzymałam odpowiedź, że wyjątkowo mogą się zgodzić:) Dostałam zwrot na kartę, i wiem, że gdy wkrótce pojadę do Poznania to wybiorę ten sam hotel. Wszystko zależy od tego, na jaki personel się trafi i jaki okres w danym mieście.

Gość portalu: prada napisał(a):

>
        > uważajcie na ten portal twierdzi ze przy rezygnacji z np . pokoju wystarczy do
        > konac tego przez ich link do strony a to nieprawda nalezy zadzwonic tez bezposr
        > ednio do hotelu bo jak sie tego niezrobi i tak zabieraja kase z konta a na rek
        > lamacje nie odpowiadaja
        • Gość: Iwona Re: uwazajcie na booking com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.14, 19:36
          Zaniepokoiło mnie, że usunięto moją opinię o hotelu, napisałam, wysłałam, sprawdziłam na stronie, jest, a następnego dnia zniknęła. Myślę, że nie mogę w takim razie zaufać opiniom o innych obiektach, z powodu ewidentnej manipulacji.
          • expertour Re: uwazajcie na booking com 15.07.14, 21:15
            Booking jedna z większych i lepszych stron rezerwacyjnych choć w połowie przypadków nie najtańsza.
    • barbinos Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 17.07.14, 22:32
      Korzystałam, ale przerzuciłam się na noclegi-z-airbnb.blogspot.com . Fajniejsza opcja niż booking.
    • Gość: Aga Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.16-1.cable.virginm.net 13.08.14, 16:58
      Witam!
      Ja mam niemiłe doświadczenia z booking.com. Zarezerwowalam pokój w hotelu na weekend za 144 funty w Cornwall. W sobotę rano miałam jechać, a tu email z informacja, ze moja rezerwacja została odwołana. Wysłali link do innego hotelu i obiecali, że pokryją różnice w kosztach bo drugi hotel był droższy. Okazało się, że w tym hotelu nie ma dostępnych pokoi i w kilku następnych poleconych przez booking.com również. Znaleźli pokój za 470 funtow i wysłali maila z potwierdzeniem, że pokryją różnice 326 funtow po przesłaniu faktury. Niestety o zwrot nie można się doprosic. Ciągle zbywaja przez telefon. Obiecują, a to ze przelew juz został zrobiony, a to ze w przeciągu 24 h zostanie zrobiony. Nagle okazuje się ze jeszcze jakieś formularze trzeba wypełniać. Wypełniłam i otrzymałam juz nawet maila, że pieniadze dostane w przeciągu 3 dni roboczych. Termin minął, znowu dzwonie i znowu zbywaja, że to procedura, że musi potrwać itp. Do tego są bardzo niesympatyczni. Szczerze nie polecam tego serwisu. Dopóki ty płacisz to jest super, ale jak coś się nie powiedzie to mają cie gdzieś. Po co obiecywać, że kasę się odda jeżeli się nie ma zamiaru oddać. Nigdzie byśmy nie pojechali i tyle.
      • Gość: Zofia Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.15, 00:19
        Halo,
        Mam dokladnie taka sama sytuacje jak Aga, tylko chyba rok pozniej Przeprosili, ze pierwsza rezerwacja w Weronie jest nieaktualna (a chyba dalej byla !) i zaproponowali hotel drozszy o 150, euro i płatny z góry. Teraz cisza. Ago, czy udalo Ci sie odzyskac roznice ? Pozdrawiam. Z.
      • Gość: Darek Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.internetia.net.pl 31.01.17, 18:30
        Niestety potwierdzam, że BOOKING.COM jest bardzo nierzetelny. Ostrzegam przed tzw. rezerwacjami z bezpłatną anulacją ale z poborem zaliczki. Jak zrezygnujecie w czasie, gdy można jeszcze bezpłatnie odwołać rezerwację to szanse na odzyskanie pobranej wcześniej zaliczki są bardzo małe. Zbywają, oszukują, że "jutro będzie wysłane", "że za 2-3 dni" itd. Wstyd, że takie firmy żerują na ludziach. Odradzam.
        • wislok1 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 31.01.17, 21:20
          Z całym szacunkiem, ale piszesz totalne pier.oły...

"Ostrzegam przed tzw. rezerwacjami z bezpłatną anulacją ale z poborem zaliczki. Jak zrezygnujecie w czasie, gdy można jeszcze bezpłatnie odwołać rezerwację to szanse na odzyskanie pobranej wcześniej zaliczki są bardzo małe. "

Booking.com nie pobiera żadnych zaliczek !!!!
          Płaci się albo od razu 100% KARTĄ, albo nic się nie płaci od razu, a tylko po przyjeździe !!!!
    • Gość: Adam Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.29.165.184.threembb.co.uk 16.08.14, 07:33
      Nie polecam Booking. Moim zdaniem to sa oszusci. Nabijaja kase sobie. Robilem rezerwacjie przez internet na 3 dni gdzies w Polsce, ktora anulowali mi z powodu braku kontaktu ze mna. Pomimo iz pieniazki z konta pobrali sobie. O zwrocie nie ma mowy. Zlodzieje.
      • bachula_gr Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 17.08.14, 19:03
        Bzdura,. Booking pobiera pieniazki w postaci prowizji wylacznie od hoteli a nie od zakladajacych rezerwacje.

Nieprzemyslany spamik?
        • Gość: Gość Booking.com - opinie o obiektach są selekcjonowan? IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 17.08.14, 21:12
          Jedna rzecz wkurza mnie w Booking. Nie biorą odpowiedzialności za opisy obiektów, które można za ich pośrednictwem rezerwować - OK rozumiem to. Ale dlaczego nie publikują opinii turysty na temat obiektu obiektu z którego oferty skorzystał ???? To już nie fair!!!

Zarezerwowałem przez Booking apartament. Kilka istotnych faktów zostało przekłamane w opisie, więc po urlopie napisałem rzetelną opinię obiektu - wymieniłem wszystkie plusy obiektu oraz jakie mam zastrzeżenia - wszystko dokładnie i zgodnie z prawdą. Tymczasem opinia nie ukazała się na Booking do dnia dzisiejszego. Dlaczego???

Obiekt na Booking ma same dobre opinie, ale są to opinie zdawkowe (1-2 ogólnikowe zdania). Moja recenzja była rozbudowana i bardzo pomogłaby innym turystom w dokonaniu wyboru. Czy to że Klient (tzn. właściciele obiektu) płacą za opublikowanie oferty oznacza że trzeba od razu tuszować prawdę na temat ich niedoskonałości???

• Gość: Ada Re: Booking.com - opinie o obiektach są selekcjon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 21:21
            A ja mam zupełnie odmienne doświadczenia, wszystkie moje opinie zostały zamieszczone, nie wszystkie były pochlebne.
            • Gość: Ula Re: Booking.com - opinie o obiektach są selekcjon IP: *.mf.gov.pl 18.08.14, 10:06
              Lubię ten portal,ale raczej korzystałam z cudzych opinii. Ostatnio sama napisałam opinię, bo miejsce gdzie przebywałam, nie do końca odpowiadało opisowi. Nie została zamieszczona, mimo, że upewniłam się, że została prawidłowo wysłana. Obiekt jest bardzo wysoko oceniany przez innych. Hmm, a może dlatego, że negatywnych opinii nie zamieszczają, dziwne.... Trzeba więc z dystansem czytać pochlebne opinie na booking...
    • Gość: bogusław Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.14, 18:22
      Serwis booking co innego przedstawia w ofercie na zdjeciach a co innego jest w rzeczywistosci. Nie radze przez ten serwis nic rezerwować. Sam sie o tym przekonałem.
    • mzawi Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 08.09.14, 10:57
      To czasie i nie koumunikuąc się z nim. Podobno trzeba to samemu zgłaszać wcześniej (nieważne, czy miałeś wypadek losowy i nie mogłeś). Czyli zapłaciłeś z góry wykupując pobyt, ale zaraz go nie masz, np. w dniu następnym.ake odradzam korzystanie z usług tej firmy. Formalnie są w porządku, ale jest wiele zamieszania z rezerwacjami, nie honorują wielu kart i nie gwarantują, czy dane kart będą poufne. Wielu kart nie honorują. Podając kod CCV nie wiadomo, co się z nim dalej dzieje. Dodatkowo, jeśli się rezerwuje ofertę bezzwrotną, to w razie nie stawienia się w pierwszym dniu ANULUJĄ CAŁY pobyt, nie pytając klienta o przyczynę niedotarcia
      • mzawi Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 08.09.14, 11:00
        Przepraszam z błędy w poprzednim wpisie. Ale jeszcze dodam, że są dowcipni. Gdy uznałem ich działanie za okradanie klienta, podziękowali za opinie i przeprosili za niedogodności. Chyba nikt naszych uwag nie czyta, a odpowiada automat.
    • Gość: Marek Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.14, 11:15
      Booking.com nic ci nie gwarantuje . Zdarza się , że mimo że masz potwierdzoną przez booking.com rezerwację na miejscu dowiadujesz siè , że twoja rezerwacja jest anulowana . Hotele uprawiają overbooking i mają w " du....ie" booking.com bo to w końcu dzięki hotelom zarabia booking.com . Bądzcie ostrożni bo spotka was to co mnie . Rezerwacja anulowana , bez powodu ,booking.com bezradny . I masz problem
      • Gość: vvv Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.ists.pl 30.11.14, 06:49
        Kilka razy korzystałem i nic takiego mnie nie spotkało. Napisz co to był za hotel żeby wiedzieć gdzie uważać.
        • beas.tad1 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 14.03.15, 22:22
          A ja się spotkałam. W połowie stycznia zarezerwowaliśmy dom na Sycylii na wakacje, po potwierdzeniu rezerwacji zakupiliśmy bilety lotnicze, ale niestety, po kilku tygodniach rezerwacja została anulowana a nam zamiast domu zaproponowano pokój 3-osobowy jako t.zw. zakwaterowanie alternatywne". Udało nam się znaleźć inny dom w tym samym terminie co pierwszy, rezerwacja 7 lutego, a 13 marca kolejne anulowanie rezerwacji. Teraz mamy ogromny dylemat, bo straciliśmy zaufanie do Booking.com , z którym od lat wyjeżdżamy na wakacje. Obawiamy się, że po wylądowaniu na Sycylii pocałujemy klamkę w wynjęytm przez Booking obiekcie, albo dostaniemy propozycję "alternatywnego" zakwaterowania w namiocie przy autostradzie.
          • karol_nowacki Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 23.03.15, 17:31
            Sam się zastanawiałem, czy zaimplementować gotowy booking.com na stronie mojego pensjonatu. Znalazłem inne gotowe rozwiązanie - www.webspread.pl . Wydaje mi się to rozsądniejsze, bo można dostosować system do własnych potrzeb.
            • karol_nowacki Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 04.04.15, 16:43
              Dzisiaj się właśnie zarejestrowałem na www.webspread.pl . Świetny patent na ogarnięcie wszystkiego.
              • Gość: Lesio Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.centertel.pl 04.04.15, 16:45
                Dzisiaj się właśnie zarejestrowałem na www.webspread.pl . Świetny patent na ogarnięcie wszystkiego.
      • Gość: pola Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.11.ktmtelekom.pl 31.08.15, 16:41
        Jaki z tego wniosek rezerwować bezpośrednio u hotelarza i taniej o 15% (tyle wynosi prowizja booking) i jeśli wpłacisz zaliczkę bezpieczniejsza
      • Gość: ok Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.static.icpnet.pl 26.10.15, 10:08
        mi tez odwołali rezerwację a miałem bilety na samolot
    • Gość: Lejdidi Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: 95.141.31.* 25.03.15, 13:28
      Też kilka razy korzystałam z serwisu BookApart , każdy ma swoje wady i zalety :)
    • Gość: sara Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.15, 16:03
      Utrapienie z fałszywimi rezerwacjami z ukrainy. Sprawa jest raczej nie do ogarnięcia przez hotelarzy chcących się ogłaszać na portalach typu booking.com. ponieważ oni najzwyczajniej w świecie trzepią pieniądze za te fałszywe rezerwacje. Obecnie w moim hotelu przebywa gość z ukrainy który wyjaśnił nam że booking to jedyny portal noclegowy który ambasada ukraińska akceptuje jako warunek otrzymania wizy dzięki rezerwacji przez ich stronę. Ponadto rezerwacje na booking.com są oficjalnie darmowe natomiast ludzie z ukrainy aby dokonać rezerwacji muszą zapłacić z góry 40 zł za w ogóle możliwość dokonania rezerwacji. My hotelarze nie mamy o tym pojęcia. Dlatego nie zrobią z tym nic ponieważ mają z tych fałszywych rezerwacji pieniądze. Nikt się nie skarży publicznie bo zawsze może odejść z takiego portalu ? ale to sie wiąże z brakiem reklamy w sieci ? czyli praktycznym nie istnieniem w branży. Booking nawet nie odpowiada na zadawane pytania na ten temat bo mają to głęboko w poważaniu ? liczy się kasa dla nich i tyle.Zresztą widać to i w kontaktach z nimi jako hotelarz również jako ich klient - zero szacunku do ludzi i totalne olewanie tematów co się piszę czy mówi w praktycznie każdym przypadku. Podczas rozmów mailowych za każdym razem odpisuje inna osoba nie znająca tematu poruszanego wcześniej (totalny nie ład przez co i brak szacunku). Spływa po nich to Utrapienia ciąg dalszy.
      • Gość: mugier Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.play-internet.pl 20.11.15, 11:34
        Wolę korzystać z Bookapartu, nigdy nie miałem problemów i jest o tyle fajnie, że można negocjować ceny noclegów :)
    • dhfjgls Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 06.11.16, 22:00
      Witam Państwa,

Booking.com popsuł mojej żonie i mnie dużą część wakacji w Holandii, dokąd wybraliśmy się z rowerami. Dzięki Booking.com straciliśmy sporo pieniędzy na konieczne telefony i rozmowy z tą firmą, bankami i dużo nerwów. Kilka pierwszych dni naszego pobytu było bardzo stresujące, byliśmy skazani na przykre rozmowy z naszymi gospodarzami, u których zarezerwowaliśmy pobyt w Holandii. Pomimo rezerwacji i spełnienia wszystkich wymaganych przez Booking.com procedur, nie mieliśmy ZAREZERWOWANEGO I WYKUPIONEGO noclegu. Rzecz trwała kilka dni w trakcie naszego pobytu w Holandii, pomoc ze strony Booking.com była żadna.

Poniżej zamieszczam korespondencję z Booking.com w naszej sprawie, która była jednocześnie reklamacją. WSZYSTKO zostało przez Booking.com zlekceważone, jedyna niby-odpowiedź była nie na temat.

Dla nas Booking.com zawsze będzie się kojarzył ze stresem i zepsutymi wakacjami.

Korespondencja poniżej.

Pozdrawiam,
      Piotr Stachowiak

Szanowni Państwo,

Booking.com naraził mnie na bardzo dużo nieprzyjemnego stresu, wynikającego z ogromnego bałaganu i błednie działającego systemu informatycznego Booking.com.

W związku z powyższym, dojechawszy wraz z żoną do miejsca, gdzie mieliśmy spędzić 7 dni „uroczego” urlopu w Holandii, nie mieliśmy noclegu. Próbując załatwić sprawę, wiele razy musiałem kontaktować się z Booking.com, narażając się na koszty. Pomimo wielu kontaktów i wymiany korespondencji z Booking.com, zostałem pozostawiony sam sobie!!!

Po kolei:

- przed dniem 31.07. zarezerwowałem 10 noclegów w obiekcie w Holandii (nr rezerwacji: 184.583.308, kod PIN: 6306)

- w związku z kontuzją żony, dnia 20.08.2016 ww. rezerwację odwołałem

- kilka dni później dokonałem rezerwacji w tym samym obiekcie, zmieniając termin (nr rezerwacji: 1697447461, kod PIN: 1899). Dla tej rezerwacji pomyłkowo podałem numer karty debetowej MasterCard, która nie była aktywowana

- poprzez link „zarządzaj rezerwacją” kilkakrotnie podawałem dane innych naszych trzech kart (Visa i MasterCard), z których wszystkie były aktywne, na karcie debetowej były środki.

Tymczasem kilkakrotnie, pomimo wprowadzanych danych innych kart, uparcie otrzymywałem komunikat:

„Niestety nie mogliśmy przetworzyć płatności przy pomocy dostarczonych przez Państwa danych karty kredytowej”.

Komunikat ten przychodził kilkakrotnie. Pierwszy raz dnia 26.08.2016 o godz. 01.13.

Dnia 26.08.2016 o godz. 22.26 otrzymałem info:

„Twoja rezerwacja została zmieniona. W dniu piątek 26 sierpnia 2016 wprowadzono następujące zmiany:
      Dane karty kredytowej zostały zaktualizowane dla tej rezerwacji”.

Cóż z tego, dnia 26.08.2016 o godz. 23.33 przyszedł ten sam komunikat:

„Niestety nie mogliśmy przetworzyć płatności przy pomocy dostarczonych przez Państwa danych karty kredytowej”.

Ta sama info powtórzyła się:

dnia 27.08.2016 godz. 10.26

dnia 27.08.2016 godz. 11.20

dnia 27.08.2016 godz. 12.08

dnia 27.08.2016 godz. 13.13

dnia 27.08.2016 godz. 15.26

W końcu dnia 28.08.2016 o godz. 02.31 otrzymałem wręcz skandaliczną informację:

„Niestety nie udało nam się obciążyć karty kredytowej, której dane otrzymaliśmy. Kontaktowaliśmy się z Tobą mailowo, aby uzyskać poprawne dane, jednak nie uzyskaliśmy żadnej odpowiedzi”.

Dodam, że przed każdym powyższym komunikatem wprowadzałem do systemu Booking.com dane innych aktywnych kart, moich i mojej żony. Ponadto bank poinformował mnie dnia 27.08.2016 o godz. 10.28, że karta kredytowa mojej żony została przez Booking.cozweryfikowana pozytywnie.

Ponadto kilkakrotnie telefonicznie kontaktowałem się z przedstawicielami Booking.com. opisując całą sytuację. Robiła to także nasza córka, dzwoniąc z Polski do Booking.com. Po którejś z kolejnych rozmów, przedstawicielka Booking com poprosiła o przesłanie zrzutu ekranu otrzymywanych z Booking.com odmownych komunikatów. Taką informację wysłałem na wskazany przez przedstawicielkę Booking.com adres mailowy dnia 27.08.2016 o godz. 13.16 i 13.19.E-mail ode mnie poniżej.

Dnia 27.08.2016 zadzwoniła do mnie przedstawicielka Booking.com, której kolejny raz opisałem sytuację. Owa przedstawicielka poinformowała mnie, że „stara się” załatwić sprawę, jednak w pracy jest do godz. 17.00 i po tej godzinie nic nie jest w stanie zrobić!!!!

Taką reakcję uważam za lekceważacą, wręcz obraźliwą!

Krótko mówiąc zostaliśmy z żoną pozostawieni kompletnie „na lodzie”.

Ponieważ zostaliśmy przez Booking.com zmuszeni do wykonania wielu kosztownych telefonów i przesyłu danych przez internet (roaming), wydania nieprzewidzianych kwot na wynajęcie hotelu na miejscu i co bardzo istotne - stres, irytację, przykre sytuacje w miejscu przyjazdu, oczekujemy rekompensaty ze strony Booking.com.

Wg. moich wyliczeń, dodatkowe nieprzewidziane koszty poniesione przeze mnie z winy Booking.com wyniosły ok. 700,00 PLN (hotel, roaming rozmów i przesyłu danych).

Proszę o propozycję rekompensaty z Państwa strony.
      Z poważaniem,
      Piotr Stachowiak

Witam,

jak śmiecie tak traktować klientów!!!

Przecież Wasza długa odpowiedź jest w ogóle nie na temat! Niejaka Agata, podpisana na końcu, nie wniknęła nawet pobieżnie w problemy, jakie zgotował nam Booking.com. Jest to widać jeden z wzorów odpowiedzi dla "namolnych" klientów, wybrany zupełnie przypadkowo.

Jak możecie napisać: "Powyższa rezerwacja nie została potwierdzona ponieważ obiekt nie mógł obciążyć podanych kart kredytowych..."

Doskonale wiecie, że obiekt Logeerboerderij de Salix nie ma możliwości obciążenia kart kredytowych! Właściciele nie mają terminala, a należne środki za wynajem otrzymują z Booking.com na swoje konto bankowe.

Ponadto, jeżeli na Waszej stronie jest możliwość zmiany danych kart kredytowych, Waszym obowiązkiem jest przyjęcie do wiadomości podanych przez klienta zmian i obciążenie którejś z kart!

Ja podałem dane trzech kart, wszystkie były aktywne i pełne środków. Wy jednak nie obciążyliście żadnej z nich, odpowiadając mi kilkakrotnie z uporem, że obciążenie nieaktywnej karty podanej przeze mnie pomyłkowo przy pierwszej rezerwacji nie jest możliwe. Tego byłem już świadom, ale przecież podałem później właściwe karty.

Ta odpowiedź, niejakiej Agaty, która przy swoim imieniu śmie dodać słowa "z wyrazami szacunku" brzmi jak farsa i mnie obraża.

Nie spodziewałem się, że przez tak wydawałoby się "szacowną i doświadczoną" organizację zostanę potraktowany jak bezmyślny baran, któremu "na odwal" można wcisnąć każdy kit.

O tym, jak Booking.com potraktował mnie i moją żonę zamierzam trąbić głośno i dobitnie na wszystkich możliwych forach internetowych. Będę to robił długo i cierpliwie, aby wszystkich potencjalnie zlekceważonych przez Booking.com klientów ostrzec przed korzystaniem z usług tej firmy.

Piotr Stachowiak
      • wislok1 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 13.11.16, 11:31
        No, ale o co chodzi ?
        Skoro nie mogli obciążyć karty, to znaczy że nie mogli !
        Przecież nie zrobili tego specjalnie, bo klient to dla nich zarobek !
        Coś nie gra z waszymi kartami.

Cały czas mieszasz i raz piszesz o kartach debetowych, raz o kredytowych...
        To nie to samo i zapewne twoje debetowe karty system nie akceptuje !
        • wislok1 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 13.11.16, 12:09
          To jest jedna możliwość...

A druga to taka, że kiedy w końcu podałeś dane ważnej karty, to nie było na niej środków.
          Więc nie mogli ściągnąć należności za noclegi i rezerwacja "nie przeszła"...
        • dhfjgls Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 13.11.16, 23:14
          Nic nie mieszam. To po pierwsze primo. Umiesz czytać? Napisałem, że na karcie debetowej miałem środki. Kredytowe też były aktywne i w wielu miejscach nimi płaciłem.

Po drugie primo - nie jestem Twoim kumplem, więc nie pisz do mnie "ty".

Po trzecie primo - nie wiem kto co zrobił specjalnie, czy niespecjalnie. Zostawili nas kompletnie na lodzie.

Po czwarte primo - jakaś isna ledwie mówiąca po polsku kajała się i mówiła w telefon, że mamy rację, że ojej, ale ona pracuje do 17.00 i potem mamy się gonić.

Po piąte primo - bank zweryfikował Booking.com moją kartę pozytywnie, ale rezerwacji i tak nie zrobili, dziesięć razy pisząc, że nie mogli obciążyć karty.

Po szóste - napisałem to tylko po to, aby ostrzec potencjalnych klientów, zanim Booking spieprzy im wakacje, jak mnie.

Pozdrawiam,
          Piotr Stachowiak
          • wislok1 Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. 14.11.16, 10:14
            Sorki, ale nie kupuję tego...
            Jak ktoś ma środki na karcie i dobrą kartę, to rezerwacja musi być zrealizowana.

• Gość: maja Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 12.12.16, 01:11
      Uważajcie na rezerwacje dokonane na tym portalu, jak dla mnie Booking kompletnie utracił wiarygodność. Korzystałam i rezerwowałam od wielu lat, raz było lepiej, raz gorzej, niestety historia z tegorocznych wakacji powoduje, że będę ostrzegała przed Booking każdego.
      Planowaliśmy wakacje w czerwcu, na Sardynii, samochód, prom i camping. Wiosną otrzymuję na mail ofertę od Booking-apartament na Sardynii, w czerwcu extra cena dla uczestnika programu Genius i długoletniego klienta Booking. I cena okazuje się naprawdę fantastyczna. Więc zmieniam plany, rezerwuję i szukam lotu, skoro nie ma konieczności taszczenia klamotów na camping. Znajduję lot i zmieniam rezerwację tzn skracam o jedną noc, z uwagi na godziny lotu. Jest to ważne, bo przy zmianie, nadal mam potwierdzenie atrakcyjnej ceny, z informacją o super ofercie, Genius itp. Kupuję przelot, wypożyczam samochód. I na szczęście, chyba jakaś opatrzność powoduje awarię sieci bankowej, bo nie mogę skutecznie wysłać polecenia zapłaty. Następnego dnia, będąc w pracy, wysyłam zapytanie do Booking dot, rezerwacji, zapytanie o możliwość rezerwacji miejsca parkingowego, bo na fotkach widać, że parking jest b. mały. Na szczęście w pracy nie mam neta, a z telefonu nie dokonuję płatności i tylko dlatego nie wracam do przerwanej płatności za przelot. Wracam do domu, wieczorem siadam do kompa, chcąc zapłacić, ale wcześniej sprawdzam pocztę i....opadają mi ręce i wszystko co może. Booking wysyła mi wiadomość, że z tą oferta to jest pomyłka, a cena tego apartamentu wynosi tyle i mam potwierdzić, że się zgadzam. Dodam, że podana cena jest dla mnie nie do przyjęcia. Następuję wymiana maili z pracownikiem Booking, typowe bicie piany ble,ble,ble, jakieś gotowce. Oczywiście, w pamięci kompa, a nawet na swoim koncie Booking zachowuję wcześniejsze oferty. Nie wygląda to na literówkę, cena jako super oferta jest wymieniana wielokrotnie, przy zmianie rezerwacji nie ulega zmianie. Ostatecznie, portal daje mi 3 dni na decyzję, a jeśli nie przyjmuję ich oferty, to anulują moją rezerwację. I tak się dzieje. Gdy informuję , że zamierzam wystąpić na drogę postępowania do sądu, mam odpowiedż, że podlegają pod sąd w Hadze, bo tam jest siedziba Booking, więc tam mogę składać pozew. Beznadzieja, dno od spodu. Na szczęście nie zdążyłam zapłacić za przelot. Na Sardynię pojechaliśmy, tak jak początkowo planowaliśmy-samochodem, promem, spędzając 3 tygodnie na wędrówce i świetnych campingach. Jednak niesmak pozostał. Pozostała też cała historia tej rezerwacji, na mojej stronie Booking, poczcie z wiadomościami od Booking, potwierdzeniami rezerwacji w super cenie.
      Uważam, że szanująca się firma w ten sposób nie postępuje, jest to po prostu żenada. Uważajcie zatem na oferty dla stałych klientów, oferty Genius itp, bo można się obudzić z ręką w nocniku, a portal się po prostu wypnie.
      Od tamtej pory omijam Booking.
      • Gość: misia Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.12.16, 03:07
        Trochę dziwne jest to co piszesz. Mimo że korzystam z booking od 10 lat nigdy nie otrzymuję żadnych ofert na maila a tym bardziej zachęcających do zmiany istniejących rezerwacji. W tym roku z ofert Genius skorzystałam dwa razy i w obu przypadkach ceny była honorowane.
        • Gość: maja Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 21.12.16, 22:21
          Jak masz założone konto na Booking, to otrzymujesz takie powiadomienia. Nie wiem, być może trzeba to jakąś opcją uruchomić. Ja oferty m.in. Genius, otrzymywałam od dawna, w przeszłości zdarzało mi się z nich korzystać i nigdy wcześniej takich szopek nie było. Zresztą w dalszym ciągu otrzymuję te oferty mailowe, bywa, że do skrzynki wpadają codziennie. Jednak aktualnie oferty, zwłaszcza Genius i te o specjalnej cenie, sa dla mnie kompletnie niewiarygodne.
          Nie pisałam o mailu zachęcającym do zmiany, była to wiadomość z propozycją "nie do odrzucenia" w chwili wycofania się Bookingu ze złożonej oferty, czytaj ze zrozumieniem.
          • Gość: misia Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.12.16, 06:34
            ale przecież napisałaś że zmieniałaś rezerwację

"Znajduję lot i zmieniam rezerwację tzn skracam o jedną noc, z uwagi na godziny lotu."
      • wislok1 Taaa 13.01.17, 17:53
        Jest stałym klientem booking.com, zarezerwowałem z 30 noclegów i ZAWSZE było wszystko OK
        Oczywiście firma bajeruje, reklamuje jako wspaniałe zwykłe oferty, ale tak robią wszyscy !!!!
        Za to klient ma gwarancję, że nocleg jest pewny i że w razie kłopotów dostanie noc,eg zastępczy w lepsze jakości, w tej samej cenie !

Opowieści o zawiedzonych klientach traktuję jako
        szeptaną propagandę konkurencji !!!

Np. booking.com przysyła oferty genius, ale zawsze są to tylko marketingowe ściemy
        Zawsze cena w takiej ofercie jest taka sama lub tylko kilka procent niższa w porównaniu do "zwykłej"
        oferty

Z A W S Z E

Nie ma nigdy super okazji
        ( no, chyba, że to faktycznie pomyłka, błąd w systemie komputerowym )
    • Gość: Gazeta.pl Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.kielce.net.pl 02.08.17, 09:05
      Rezerwuję od dawna, ale chyba przestanę. Po raz pierwszy pobrano mi pieniądze z karty, mimo że wykupiłam opcję bezpłatnego odwołania rezerwacji i już trzeci dzień upominam się o zwrot pieniędzy. Sprawa dotyczy hotelu Rigga we Władysławowie. Ostrzegam.
      • Gość: gość Re: Booking.com - znacie to napiszcie opinię. IP: *.play-internet.pl 02.08.17, 18:42
        Chyba nie doczytałaś warunków umowy. Hotel (nie Booking) zastrzega sobie przedpłatę po dokonaniu rezerwacji będącą kosztem 2 nocy. A to co innego niż możliwość bezpłatnej rezygnacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka