Gość: magda IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 12:19 Lecę do hotelu Aquamare do Pafos 12.08. Proszę o wszelkie informacje.Z góry bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: hotel Aquamare CYPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 15:41 Naprawdę nikt nie był w tym hotelu? Help proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
luczek1 Re: hotel Aquamare CYPR 24.07.09, 09:37 witam, ja byłam w hotelu dwa lata temu. Generalnie hotel jest w porządku. Oczywiście jeżeli chodzi o pokoje to polscy turyści kwaterowani są od strony ulicy. Za pokój z widokiem częściowym lub całkowitym na morze trzeba słono dopłacić. Poza tym wszystko jest super. Hotel ma super jedzenie; każdego dnia inne wieczorki tematyczne (kuchnia grecka, włoska, specjalności z wysp, barbeque itp). Jedzenie smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie. Hotel ma kilka basenów, salę fitness, siłownie i wewnętrzne jaccuzi, z których każdy może korzystać za darmo (przynajmniej tak było dwa lata temu). Są tam animacje (jak ja byłam to prowadziła je bardzo fajna polka). Plaża jest bardzo malutka, raczej kamienista, dlatego polecam rozłożenie się na trawie, na przynależących do hotelu bezpłatnych leżakach z parasolami. Jest to tak naprawde hotelowa "plaża", bowiem znajduje się nad samym morzem. Przy hotelu, po lewej stronie, jest bardzo przyjemna zatoczka do kąpieli: ciepła i krystalicznie czysta woda. Co jeszcze.... hotel położony jest na przedmieściach pafos ale idąc od hotelu na lewo możesz znaleźć już sporo sklepów, aptekę itp. Gdybyś miała jeszcze jakies pytanie to napisz. miłego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: hotel Aquamare CYPR IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.09, 12:11 Bardzo serdecznie dziękuję za informacje. Napisz jeszcze, proszę, czy sejf i lodówka w pokoju są bezpłatne.Jak z podstawowymi kosmetykami (mydło, szampon, czepek. Podobno w pokoju jest czajnik, jak z kawą, herbatą. Czy są w pobliżu jakieś fajne knajpki, kawiarenki? Serdeczne dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
luczek1 Re: hotel Aquamare CYPR 24.07.09, 15:04 Witam, szczerze powiedziawszy to nie wszystko już pamiętam. Na pewno jest lodówka i ona jest bezpłatna. Co do sejfu to na pewno jest i wydaje mi się na 80 %, że też jest bezpłatny ale pewności nie mam bo od tego czasu byłam już na kilku urlopach i trochę mi się pomieszało. Jeżeli chodzi o podstawowe kosmetyki to były, ale oprócz mydła do kąpieli to w takich małych buteleczkach. Na pewno w pokoju był czajnik i do tego codziennie donoszone herbatki, kawka i cukier. Co się tyczy okolicy to są to dopiero przedmieścia paphos. Idąc w kierunku centrum paphos (stojąc tyłem do hotelu to w lewo) wzdłuż linii brzegowej są kolejne hotele a także różne Knajpki, sklepy itp. Na pewno prawie naprzeciwko hotelu była mała knajpka, gdzie prawie codziennie grała muzyka i były jakieś występy. Innych nie pamiętam, ale na pewno idąc do centrum po drodze jest ich dużo. Pamiętam, że w centrum paphos, tuż przy porcie była fajna knajpka i tam jadłam bardzo dobre meze. Generalnie jedzenie w hotelu jest naprawdę w porządku i w zdecydowanym stopniu zaspokajało mój apetyt gł. na owoce morze i ryby (były codziennie) oraz na świeże warzywa i owoce. Ale każdy znajdzie coś dla siebie bowiem wybór był naprawdę duży. życzę miłego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaa16 Re: hotel Aquamare CYPR 28.07.09, 08:27 Witam, ja również lecę z rodziną do tego hotelu 12.08. Mam pytanie odnośnie pory obiadokolacji, o której mniej więcej jest podawana? Lecimy z małym dzieckiem i nie wiem czy wyżywienie HB jest wystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś