Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Lefkady!!!!

IP: 80.54.67.* 25.08.09, 21:07
Jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem
Obserwuj wątek
    • logopeda9 Re: Wróciłam z Lefkady!!!! 26.08.09, 08:23
      a pewnie że mamy!!! bo się tam w niedzielę wybieramy:)) napisz jakie
      są Twoje wrażenia, jak się dostałaś na Lefkadę?autobusem z Aten? ile
      czasu zajmuje podróż?6 godzin? autobus jedzie autostradą? oj, nie
      wiem o co najpierw pytać..a wyspa? plaże tak magicznie turkusowe jak
      na zdjęciach czy mamy tak zdolnych fotografików:)? może byłabyś tak
      miła i podrzuciła kilka fotek?a gdzie mieszkałaś?jakie wrażenie robi
      Vassiliki?czy plaża Egremi to naprawdę "Ekstremi"(droga)?oj, ale
      chaos pytaniowy..
      • Gość: aducha Re: Wróciłam z Lefkady!!!! IP: 80.54.67.* 26.08.09, 11:36
        Zazdroszczę wam,że jedziecie kiedy będzie tam mniej ludzi, choć przy takim
        natłoku Włochów i Greków jaki my mieliśmy to niesamowite było,że moglismy czas
        spędzać na plaży prawie pustej, a czasem zupełnie pustej, ale o tym za chwilkę.
        My byliśmy z biura podróży więc nie wiem jaki jest czas podróży autobusem.Po
        wyspie podróżowaliśmy wynajętym autkiem- 7 dni, według wskazówek z blogu
        stej4.Mieliśmy też przewodnik po wyspach jońskich, ale wiadomości z bloga były
        stokroć lepsze. Mieszkaliśmy w Nidri, nie polecam, tłok i zero klimatu.Nam z
        miejscowości bardzo podobało się Ag. Nikitas i Spartochori na wyspie
        Meganisi.Żałowaliśmy,że nie popłynęliśmy tam na cały dzień i nie wypożyczyliśmy
        jakiejś motorówki. Jeśli chodzi o plaże to rzeczywiście robią wrażenie. Na nas
        największe zrobiła Egremni( dla takich doświadczonych bywalców Grecji jak Ty
        droga nie jest taka ektemnni) Widok jak się schodzi po schodkach
        oszałamiający.Na dole , na plaży jest bar- picie. Potem Porto Katsiki, Agiofili
        i Kathsima. Jednak my zwariowaliśmy na punkcie plaży Megali Petra Beach, gdzie
        idzie się tylko 10 minutek( w blogu podano 45 minut, ale może szli od samej góry
        pieszo)przedziera się przez trzciny a oczom ukazuje się długa praktycznie pusta,
        boska plaża.W soboty i niedziele w namiotach na plaży śpią głównie Grecy, ale to
        4-5 namiotów na samym początku. Parę minutek w lewo i jest się samym na
        plaży!!!!!!!!!! No może miniecie kilka parek golasków i nastrój naturystyczny
        się udzieli... Polecamy spacerek cały czas w lewo, przejść pod skałą -wody po
        kostki, i dalej pustą plażą i dalej pokonując setki kamieni i dalej......
        Auuuuuu chcę tam wracać !!! Jeśli chodzi o Vasiliki to fajny punkt wypadowy do
        najfajniejszych plaż a i tam plaża super.Bylismy też nad wodospadem Dimossari-
        bardzo przyjemny spacerek,w klasztorze Feneromeni- pięknie, przylądku Lefkatas i
        na rejsie stateczkiem. Jeśli chodzi o zdjęcia to nic nie pobije zdjęć z blogu.I
        jeszcze moje indywidualne odczucie, woda w Zatoce Wraku, jej NIebieskość zrobiła
        na mnie większe wrażenie niż Porto Katsiki. Może nie o tej porze dnia tam
        byliśmy, a może to co się widzi po raz pierwszy zostaje zakodowane mocno w
        pamięci. no i nie można niczego porównywać, choć to ciężko. Pozdrawiam i życzę
        cudownych chwili moc wrażeń.
        • logopeda9 Re: Wróciłam z Lefkady!!!! 26.08.09, 11:40
          wielkie dzięki za odpowiedź, trzymaj się ciepło!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka