Gość: aducha IP: 80.54.67.* 25.08.09, 21:07 Jeśli macie jakieś pytania chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
logopeda9 Re: Wróciłam z Lefkady!!!! 26.08.09, 08:23 a pewnie że mamy!!! bo się tam w niedzielę wybieramy:)) napisz jakie są Twoje wrażenia, jak się dostałaś na Lefkadę?autobusem z Aten? ile czasu zajmuje podróż?6 godzin? autobus jedzie autostradą? oj, nie wiem o co najpierw pytać..a wyspa? plaże tak magicznie turkusowe jak na zdjęciach czy mamy tak zdolnych fotografików:)? może byłabyś tak miła i podrzuciła kilka fotek?a gdzie mieszkałaś?jakie wrażenie robi Vassiliki?czy plaża Egremi to naprawdę "Ekstremi"(droga)?oj, ale chaos pytaniowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aducha Re: Wróciłam z Lefkady!!!! IP: 80.54.67.* 26.08.09, 11:36 Zazdroszczę wam,że jedziecie kiedy będzie tam mniej ludzi, choć przy takim natłoku Włochów i Greków jaki my mieliśmy to niesamowite było,że moglismy czas spędzać na plaży prawie pustej, a czasem zupełnie pustej, ale o tym za chwilkę. My byliśmy z biura podróży więc nie wiem jaki jest czas podróży autobusem.Po wyspie podróżowaliśmy wynajętym autkiem- 7 dni, według wskazówek z blogu stej4.Mieliśmy też przewodnik po wyspach jońskich, ale wiadomości z bloga były stokroć lepsze. Mieszkaliśmy w Nidri, nie polecam, tłok i zero klimatu.Nam z miejscowości bardzo podobało się Ag. Nikitas i Spartochori na wyspie Meganisi.Żałowaliśmy,że nie popłynęliśmy tam na cały dzień i nie wypożyczyliśmy jakiejś motorówki. Jeśli chodzi o plaże to rzeczywiście robią wrażenie. Na nas największe zrobiła Egremni( dla takich doświadczonych bywalców Grecji jak Ty droga nie jest taka ektemnni) Widok jak się schodzi po schodkach oszałamiający.Na dole , na plaży jest bar- picie. Potem Porto Katsiki, Agiofili i Kathsima. Jednak my zwariowaliśmy na punkcie plaży Megali Petra Beach, gdzie idzie się tylko 10 minutek( w blogu podano 45 minut, ale może szli od samej góry pieszo)przedziera się przez trzciny a oczom ukazuje się długa praktycznie pusta, boska plaża.W soboty i niedziele w namiotach na plaży śpią głównie Grecy, ale to 4-5 namiotów na samym początku. Parę minutek w lewo i jest się samym na plaży!!!!!!!!!! No może miniecie kilka parek golasków i nastrój naturystyczny się udzieli... Polecamy spacerek cały czas w lewo, przejść pod skałą -wody po kostki, i dalej pustą plażą i dalej pokonując setki kamieni i dalej...... Auuuuuu chcę tam wracać !!! Jeśli chodzi o Vasiliki to fajny punkt wypadowy do najfajniejszych plaż a i tam plaża super.Bylismy też nad wodospadem Dimossari- bardzo przyjemny spacerek,w klasztorze Feneromeni- pięknie, przylądku Lefkatas i na rejsie stateczkiem. Jeśli chodzi o zdjęcia to nic nie pobije zdjęć z blogu.I jeszcze moje indywidualne odczucie, woda w Zatoce Wraku, jej NIebieskość zrobiła na mnie większe wrażenie niż Porto Katsiki. Może nie o tej porze dnia tam byliśmy, a może to co się widzi po raz pierwszy zostaje zakodowane mocno w pamięci. no i nie można niczego porównywać, choć to ciężko. Pozdrawiam i życzę cudownych chwili moc wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: Wróciłam z Lefkady!!!! 26.08.09, 11:40 wielkie dzięki za odpowiedź, trzymaj się ciepło! Odpowiedz Link Zgłoś