Dodaj do ulubionych

Osielsko=śmietnik

10.04.10, 21:47
Witam przeraża mnie brud i ilość śmieci w Osielsku zwłaszcza w przy
większych skupiskach drzew. Dziwi mnie fakt, iż włascicieli tak
slicznych niestać na wywózkę śmieci, że łatwiej wyrzucić do lasu bo
to nie ich bo przyich domku jest czysto.
Obserwuj wątek
    • osielsko_skinhead Re: Osielsko=śmietnik 11.04.10, 19:15
      Bardzo dobra uwaga!

Za wywózkę śmieci - trzeba delikwentom niestety zapłacić.
      Poza tym, las w Dzień Ziemi może sprzątną czyjeś dzieci...

Niestety, śmieciarze wycwanili się przez lata, i nie wyrzucają już rzeczy, które
      mogą doprowadzać do ich właściciela, jak: książeczki wojskowe, tablice
      rejestracyjne, itp.

Cholerni nowobogaccy!
      Szkoda mi na takich ludzi nerwów strzępić słowami, bo oni czują się zbyt bezkarnie!
      • blue_marianna Re: Osielsko=śmietnik 12.04.10, 15:09
        to nie kwestia pieniedzy, tylko wychowania
      • strusz Re: Osielsko<>śmietnik 13.04.10, 18:29
        Dlaczego posądzacie ludzi którzy przeprowadzili się do Osielska, aby mieć
        większą możliwość dbania o swoje otoczenie. Mieszkam w Osielsku jakiś czas i na
        własnej skórze przekonałem się, że osobami śmiecącymi byli starzy mieszkańcy,
        nowych mieszkańców zauważam przy pojemnikach do segregacji śmieci. Przy tych
        pojemnikach NIGDY nie widziałem starszych lub rdzennych mieszkańców Osielska.
        Osobnym zjawiskiem jest również śmiecenie w lasach przez ekipy budujące domy.
        Czasami są to buraki które nie tylko śmiecą, ale również za niską stawkę budują
        byle jak i byle szybko domy tym, którzy myślą, że znaleźli idiotów do budowy ich
        cudownego domu. Jednak zasada jaka płaca taka praca w tym przypadku najczęściej
        się sprawdza, a sprzątanie budowy przez wyrzucanie odpadów do najbliższego lasu
        jest wtedy sposobem na obniżenie kosztów budowy.
        • gandalf.czarny Re: Osielsko<>śmietnik 13.04.10, 19:02
          To niestety daleko idące uproszczenie.
          Śmiecimy MY wszyscy
          - robotnicy budujący domy i niezbierający resztek gruzu, styropianu itp. do
          specjalnych pojemników,
          - nierzadko ci sami robotnicy oraz szemrane towarzystwo rzucające butelki po
          piwie, wódce itp. gdzie popadnie,
          - właściciele tych nowo budowanych domów, którzy się na to godzą i nie
          zapewniają czystości wokół tych posesji oraz specjalnych pojemników na odpadki,
          - zarówno ci autochtoni, o których wspominasz jak i nowi mieszkańcy,
          - nasze dzieciaki rzucający papierki, puszki, plastikowe butelki prosto na ulicę,
          - przeżuwacze gumy do żucia, wyrzucający przeżute resztki gdzie popadnie,
          - dziwni ludzie wyrzucający z okien swoich luksusowych samochodów różne śmieci,
          - i ci mniej dziwni, którzy wychodzą na spacery z psami załatwiającymi się pod
          płotem sąsiada,
          - osoby "segregujące" odpadki a często porzucające worki pełne śmieci czy sterty
          kartonów (a nierzadko resztki gruzu, styropianu itp.) wokół pojemników do
          segregacji odpadów a nie do nich,
          - straż gminna, która nie interesuje się, czy właściciele posesji mają podpisane
          umowy z zakładami wywożącymi nieczystości i która kompletnie nie interesuje się
          "śmietnikami" dookoła budów.
          - w końcu również ci, którzy nie zwrócą tym poprzednim uwagi.
          Podkreślam - to nie są jacyś anonimowi ONI. To jesteśmy MY wszyscy. Każdy się
          jakoś do tego dokłada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka