antos_z_woli 16.05.04, 10:59 czy dociera i jeśli to jakie linie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osielsko Re: Komunikacja miejska 16.05.04, 18:43 Dociera prywatny transport, tzw BUS o numerze 306. Odjezdza co 30 min z Ronda Jagiellonow. Inny BUS jedzie przez Fordon, nie znam godzin kursowania No i oczywiscie niesmiertelny PKS Odpowiedz Link
coooler1 Re: Komunikacja miejska 30.09.04, 22:27 Powinno się przedłużyć trasę linii miejskiej nr 75 do Osielska Odpowiedz Link
osielsko Re: Komunikacja miejska 01.10.04, 20:35 coooler1 napisał: > Powinno się przedłużyć trasę linii miejskiej nr 75 do Osielska Sadze, iz predzej niz pozniej to nastapi. Tak zawane BUSY, kursujace co 30 min sa obsadzone ponad miare.Autobus lini 75 rozwiazalby problem "ciasnych" dojazdow, ktore szczegolnie uciazliwe sa dla mlodziezy dojezdzajacej do bydgoskich szkol. Odpowiedz Link
coooler1 Re: Komunikacja miejska 18.10.04, 22:35 Fajnie by było gdyby istniała taka linia autobusowa która przejeżdżałaby całą długość Bydgoszczy od Osowej Góry aż po Fordon zachaczając również o górny taras miasta (Szwederowo, Wzgórze,Wyżyny,Glinki,Kapuściska, Błonie), a trasę kończyłaby w Osielsku , załóżmy koło Neste. Wówczas Osielsko miałoby świetny dojazd do całej Bydgoszczy. Może jakiś prywatny inwestor pomyśli o takim połaczeniu. pozdro Odpowiedz Link
voytecq Re: Komunikacja miejska 19.10.04, 10:02 No tak, bo w zasadzie bez samochodu to dojazd do Osielska to kłopot. A auto - wiadomo. Wygodne jest, ale impreza czy piwko w klubie odpada, bo musi być kierowca. A tak wogóle to przydał by sie w Osielsku pub z prawdziwehgo zdarzenia... Odpowiedz Link
coooler1 Re: Komunikacja miejska 20.10.04, 23:44 Narazie pozostają busy i PKS.... no i oczywiście 75 ze stacji benzynowej, ale to daleko dla kogoś kto mieszka np. na Centralnej.... Odpowiedz Link
kleoo Re: Komunikacja miejska 26.12.04, 13:49 właśnie moze by tak zając się to psrawą raz a dobrze, czy jest jakiś kontakt mailowy to MZK w Bydgoszcy, ciekawa jestem co by mi napisali gdybym napisała do nich maila(gdyby w ogóle odpisali-_- ) ale trzeba coś zrobić, bo wujta to nic nie obchodzi, zresztą ona nie liczy sie z opinia społeczną i potrzebami społeczeństwa czego dał wyraz zamykając gimnazjum w Osielsku, po co to komu było hmmmmm niby dla oszczedności ale kto widział sens dowożenia dzieciaków z Osielka do Żołedowa, totlana pomyłka, ech nie poruszam tego tematu bo mogę zacząć być wulgarna a tego nie chcę) Odpowiedz Link
kandydatck Re: Komunikacja miejska 04.01.05, 20:24 ....Kleoo.... Ciekawe, gdzie przeczytałaś, iż gimnazjum zlikwidowano "dla oszczędności". Poza tym gimnazjum ( o ile mi wiadomo ) już w Osielsku jest ( zmieniły się przepisy ). P.S. "wujt" - gratuluję :/ Odpowiedz Link
sant.ander Kontakt 26.12.04, 20:15 MZK Podlega pod Zarzad Drog, z ktorym istnieje mozliwosc komunikacji, podejrzewam dosc utrudniony, na stronie <bez kombinacji ;-)> www.zdmikp.bydgoszcz.pl/lay1.htm , w okienko wpisuje sie wiadomosc i pozostaje liczyc na szczescie, Biale Blota maja podmiejska, moze Osielsko tez sobie wywalczy. Najlepszym sposobem jednak bedzie zainteresowac sprawa pismakow z Wybiorczej, maja wieksza sile przebicia niz nawet tysiac mejli z gminy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
sant.ander Re: Komunikacja miejska 26.12.04, 20:16 A przy okazji, wiecie moze jakie jest oblozenie 92, czyli linii do Bialych Blot ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
lesz14 Re: Komunikacja miejska 29.12.04, 23:08 Rozwiązanie tego problemu nie leży w MZK lecz w zainteresowaniu prywatnego przewoźnika stworzeniem trasy do ,lub przez Niemcz.Ale najpierw trzeba uporać sie z urzednikami w UG i z GZK w Żołędowie , którzy uparcie lansują tezę że autobus ich zakładu wystarcza w 100% na potrzeby mieszkańców Niemcza. Odpowiedz Link