Dodaj do ulubionych

Nowa linia - nr 409

30.08.12, 21:26
witam. Od pierwszego września uruchomiona będzie nowa linia - 409 . Trasa tej lini to : Żołędowo - Maksymilianowo - Niemcz - Bydgoszcz Leśne - Bydgoszcz Rondo Wielkopolskie - Bydgoszcz Leśna - Bydgoszcz Gdańska / Jeździecka - Osielsko - Żołędowo.
Ceny biletów - 3,00 zł jednorazowy , 99,00 zł miesięczny zwykły , 79,00 miesięczny ulgowy .
Dokładna trasa oraz godziny kursowania na stronie :
www.frbus.pl/rozklad.php?&idm=1&idg=1&idr=16016&idk=ZM409-01#rozklad
pozdrawiam. L.K
Obserwuj wątek
    • pokazhontaz Re: Nowa linia - nr 409 31.08.12, 13:04
      lesz1411 napisał:

> witam. Od pierwszego września uruchomiona będzie nowa linia - 409 . Trasa tej l

Super informacja! Dziękuję.
      • greg1962 Re: Nowa linia - nr 409 31.08.12, 15:45
        czy to sprawdzona informacja? w Żołędowie nic na ten temat nie wiadomo.
        • lesz1411 Re: Nowa linia - nr 409 01.09.12, 12:15
          witam. Informację na temat nowej linii uzyskałem podczas sesji Rady Gminy w dniu 30 sierpnia. Wszyscy radni gminni oraz sołtysi też o tym wiedzą . Proszę spytać któregoś z nich a na pewno potwierdzą te informacje. Pozdrawiam . L.K
          • observver Re: Nowa linia - nr 409 02.09.12, 10:55
            Wczoraj miałem okazję zaobserwować ten autobus z mozołem pokonujący progi spowalniające na al. Mickiewicza. Jestem ciekaw, czy akurat ta jezdnia była budowana z myślą o tak ciężkich pojazdach?
            • pokazhontaz Re: Nowa linia - nr 409 03.09.12, 09:16
              observver napisał:

> czy akurat ta jezdnia była budowana
              > z myślą o tak ciężkich pojazdach?

Autobus nie jest pojazdem ciężkim. :)
    • pokazhontaz Re: Nowa linia - nr 409 03.09.12, 09:18
      lesz1411 napisał:

> witam. Od pierwszego września uruchomiona będzie nowa linia - 409 .

Szkoda tylko, że "powrotny z Bydgoszczy nie jedzie przez Niemcz. Chyba, że przewoźnik dopuszcza możliwość dojechania z Bydgoszczy do Żołędowa i powrotu do Niemcza w ramach jednego biletu. :)
    • gandalf_siwy Re: Nowa linia - nr 409 19.09.12, 10:28
      Nie rozumiem pomysłu, aby autobus jeździł ulicą Olimpijczyków a nie ulicą Bydgoską.
      Ulica Olimpijczyków to droga do szkoły w Niemczu dla wielu dzieci, to trasa wycieczek rowerowych, spacerów, jazd na rolkach itp.
      Tymczasem ulica Bydgoska to tradycyjny ciąg dla komunikacji samochodowej.
      Pomysł poprowadzenia linii 409 ulicą Olimpijczyków uważam za bardzo niefortunny.
      • fazer5 Re: Nowa linia - nr 409 19.09.12, 14:46
        , a mnie się wydaje on bardziej naturalny. Po pierwsze przy ul. Olimpijczyków mieszka więcej mieszkańców niż na Bydgoskiej, a po drugie Bydgoska jest bliżej ul Słowackiego (gdzie również ma kursować) czyli długość dojścia do przystanków byłaby bardziej równomiernie rozłożona.
        • gandalf_siwy Re: Nowa linia - nr 409 30.09.12, 12:15
          Nie korzystam z tego autobusu, więc nie znam dokładnie lokalizacji przystanków, ale wydaje mi się, że przy ulicy Olimpijczyków nie ma żadnego.
          Więc przejazd ulicą Olimpijczyków ma prawdopodobnie na celu jedynie "zdyscyplinowanie" dzieci jadących rowerami do szkoły (ostatnio byłem świadkiem sytuacji wyprzedzania rowerzysty przez autobus "na trzeciego").

Ulica Olimpijczyków to miejsce, gdzie dzieciaki jeżdżą na rowerach, wrotkach...
          Często siedzą na ulicy, rowery rzucone w nieładzie...
          Mi to nie przeszkadza. Uważam wręcz, że to bardzo dobrze, bo w końcu po to wyprowadziłem się z miasta na wieś, by swobodnie połazikować po ulicy nie przejmując się wielkim ruchem samochodowym.
          Więc proszę - nie róbcie nam miasta z tej ulicy. Niech dalej służy dzieciakom i wszystkim rowerzystom, biegaczom, deskarzom, rolkowcom etc...

A autobus może sobie spokojnie jechać ulicą Bydgoską.
    • zniemcza Re: Nowa linia - nr 409 20.09.12, 00:03
      Skoro ten bus ma skomunikować mieszkańców naszej gminy z Bydgoszczą to w obrębie gminy Osielsko powinien zatrzymywać się co kilka skrzyzowań, a w Bydgoszczy już tylko w ważniejszych punktach i powinien zapętlić się raczej wokół ronda Jagiellonów, skąd można pieszo obrać kierunek Centrum lub prześciąść się na inny środek lokomocji. Plac Kościeleckich byłby marzeniem.
      Dojazd do ul.Moniuszki to ni w pięć, ni w dziesięć. Dziękuję, nie skorzystam.
      • bylemwanglii Re: Nowa linia - nr 409 30.09.12, 14:35
        zniemcza napisał:

> powinien zapętlić się raczej wokół ronda Jag
        > iellonów, skąd można pieszo obrać kierunek Centrum lub prześciąść się na inny ś
        > rodek lokomocji. Plac Kościeleckich byłby marzeniem.
        > Dojazd do ul.Moniuszki to ni w pięć, ni w dziesięć. Dziękuję, nie skorzystam.

Może wkrótce zmienisz zdanie... :)
    • pokazhontaz Re: Nowa linia - nr 409 - NOWA TRASA 01.10.12, 13:05
      Jakby uszło to uwadze niektórych - jest nowa trasa:

www.frbus.pl/rozklad.php?&idm=1&idg=1&idr=16016&idk=BZ409-01#rozklad
      www.frbus.pl/rozklad.php?&idm=1&idg=1&idr=16016&idk=ZB409-01#rozklad
      Końcowy przystanek w Bydzi to: Bydgoszcz, Rondo Jagiellonów (Jadiellońska 28)
    • lukasz1209 Re: Nowa linia - nr 409 10.10.12, 12:04
      dobrze, że pojawiło się nowe połączenie - ale ja widzę dwa mankamenty:
      1. Rzadkość kursowania - tylko 3 kursy z Osielska (wiem, że są jeszcze inne linie, które jeżdżą tak samo rzadko)
      2. Ostatni kurs jest o 18 z Żołędowa -później to już tylko siedzieć w domu;-)
      Dziwię się, że ostatni kurs busa 415 z Bydgoszczy jest o godz. 20.50 - nawet w piątki i soboty, w okresie letnim, ale widocznie właściciel firmy i tak wychodzi "na swoje".....a "spóźnionym" pozostają taksówki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka