Dodaj do ulubionych

Dożynki Powiatowe

08.09.13, 22:04
Witam. Dzisiaj w gminie Nowa Wieś Wielka , w Chmielnikach nad brzegiem jeziora odbyły sie Dożynki powiatu bydgoskiego czyli święto wszystkich ludzi związanych z rolą. Była rownież reprezentacja naszej gminy. Panie z koła Gospodyń Wiejskich z Żołędowa pod kierunkiem p. Kanabaj wykonały piękny wieniec dożynkowy . W konkursie zdobył drugie miejsce. Z werdyktem komisji nie dyskutuje się. Ale ja uważam ze zasłużył na najwyższe podium. Wielkie brawa dla tych przesympatycznych pan . Pozdrawiam. L.K
Obserwuj wątek
    • 1dajmonion Re: Dożynki Powiatowe 09.09.13, 07:57
      Szkoda, że dopiero dzisiaj się dowiedziałem o powiatowych dożynkach. Z wielką przyjemnością, chętnie bym tam pojechał, podziwiać piękny wieniec i bić brawa dla przesympatycznych pań z Żołędowa !!!
      • osielsko26 Re: Dożynki Powiatowe 09.09.13, 09:37
        kolego , szukasz dziury w całym. Z Twoich postów wynika że dosyć uważnie śledzisz stronę UG Osielsko. Tam info o tej imprezie jest od dwóch tygodni. Ja mógłbym polecić wycieczkę na nowy bydgosk most. Ale nie polecałem bo wszędzie o tym trąbili. Byłem na nim i robi wrażenie
        • 1dajmonion Re: Dożynki Powiatowe 10.09.13, 08:01
          Nieprawda! Dla mnie BIP nie jest prasą codzienną - wchodzę tam, kiedy muszę.
          Jestem rodowitym bydgoszczaninem i mimo, że pół życia spędziłem na wsi, to bardzo często bywam na portalach społecznościowych związanych z Bydgoszczą. Dlatego na moście akademickim również można było mnie spotkać. Dziur tam nie znalazłem, bo to nowy most.
          I bardzo dobrze, bo w symbolice snu kojarzyć należy z; przejściowym kryzysem.
          Będąc obecnie village-rem moje zainteresowania otwarte są na folk i wszystko co z nim jest związane. Dlatego z reguły nie przepuszczam takich imprez.
          I tak w rzeczywistości jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka