Dodaj do ulubionych

Calella z Bydgoszczy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.13, 11:00
Lecę 15.06, poszukuję wszelkich przydatnych informacji od osób które już tam były. Lecę do Girony i martwię się głównie o transport, te hiszpańskie strony są mało zrozumiałe, straciłam już godziny na poszukiwaniu czegoś konkretnego, bezskutecznie. Może ktoś wybiera się w tym samym terminie? Razem będzie raźniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Chica Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.13, 17:04
      JA akurat jadę 11.06 :) Ale byłam 2 razy już na lotnisku w Gironie. Wychodząc z lotniska po prawej stronie znajdują się przystanki autobusów, które jadą do LLoret, Tossa, Callea itp. Chociaż ja w październiku jak byłam miałam mały zonk, bo to już dla nich okres "Zimowy" i autobusy nie jechały prosto w tej rejony musiałam z lotniska udać się do Girony (autobusem) stamtąd pociągiem z przesiadką chyba w Tamaru a stamtąd 2 pociągiem do Callela .Wszystkie informacje możesz uzyskać na lotnisku w punkcje informacji turystycznej . A co do tych rozkładów to są dziwaczne moja koleżanka mieszkająca w Barcelonia kilka lat zawsze mi mówiła , że jej udręka to niektóre rozkłady :P
      • Gość: Agis Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.13, 17:58
        Dziękuję bardzo :) z tego co znalazłam kolej RENFE nie jedzie w tamten rejon, autobusy SARFA też nie... jadą do Calella del Parafungel a to całkiem inna miejscowość. Angielski znam tak sobie więc trochę się boję..
        • Gość: chica Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.13, 21:10
          No ja znam hiszpański nie perfekt , ale łatwo mi było uzyskać jakieś informacje , bo niestety co do angielskiego to tak cienko u Hiszpanów znają podstawowe zwroty itp. ale żeby uzyskać jakie info to najlepiej po hiszp. Myślę, że już na pewno będą jeździły autobusy do LLoret, Tossa , Blanes, Callea itp
          tutaj masz lloret.pl/dojazd-girona-lloret/ pomocną stronkę albo też www.sagales.com/index.php?Origen=cp315&Desti=29&secc=cerca
          • Gość: Chica Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.13, 08:51
            Faktycznie nie ma jeszcze rozkładu. To musisz wchodzić co jakiś czas na stronę. Jest opcja też taxi ale koszt to ok. 40EU czy 50 Eu drogo chociaż ja skorzystałam jak wracałam do Pl bo wylot miałam o 6.45 rano. Ale jakby co to mówię jadę 11.06 to postaram się napisać pomocne informacje dla Ciebie :)
            • Gość: agis Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.13, 14:22

A którego wracasz ? My 29go. Też mam lot o 6.45 ale zarezerwowałam hotel w Gironie na 1 noc bo to podobno piękne miasteczko , zwłaszcza starówka ... Grzech nie zobaczyć jak się jest tak blisko

• Gość: chica Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.13, 09:21
                No ja tam zostaję na dłużej.. ;) Poozdrawiam
                • Gość: Agis Re: Calella z Bydgoszczy IP: 46.187.128.* 08.06.13, 18:21
                  Hej........ znasz może ceny taksówek w Gironie? właśnie się zorientowałam że nie dojadę do hotelu ani na lotnisko autobusem.......
                  • Gość: rada Re: Calella z Girony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.06.13, 19:09
                    www.sagales.com/index.php?Origen=cp315&Desti=218&secc=cerca, klikasz pdf i masz godziny.Poza tym www girona-tourist-guide.com i szukasz sobie co cie interesuje.
                    Chcesz od dzrwi do drzwi wybierz www.shuttledirect.com lub resorthoppa.es Tu płacisz i masz spokojna głowę ;)
            • Gość: agis Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.13, 14:33

Rozkład jest :) to zimowy i z tego co zrozumiałam to autobus jeździ od pon. do piątku .... A te kreski na rozkładzie ? Musiałbym jechać tym o 14.30 ale tak wygląda jakby jechał tylko kawałek????
        • Gość: Chica Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.13, 21:20
          Ja w październiku byłam pewna ze autobusem odrazu sobie pojadę do Santa Susana blisko Callela a tu zonk facet z infor turusycznej na lotnisku powiedział mi ze autousy jeżdza tylko do Barcelony i Girony i wytlumaczyl co mam zrobić więc z lotniska Girony kupiłam bilet w kasie odrazu po wyjściu są przystanki po prawej stronie . A więc kupiłam bilet za ok chyba 2 Eu do Girony autobus podjechał prosto na stacje kolejową :P Tam poszłam do okienka i powiedziałam że muszę się dostać do Santa Susana. No i facet mi sprzedał odrazu 1 bilet , który uwzględniał przesiadki chyba 7 Eu. No i w połowie drogi wysiadłam gdzie mi kazano W Mataro chyba przeszłam na inny peron i wtedy juz ulga bo wiedziałam ze dobrze jest. Chociaz nie ukrywam troche tam miałam stracha ale no mówie + mój hiszpański nie zginę dogadam się :P ;) Ale ja 11.06 będę to moge ci napisać jak to wygląda... A jedziesz na wakacje czy jak sama ? Pozdraiwam
          • Gość: agis Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.13, 06:25
            rozkład jazdy nie chce się otworzyć :( może jeszcze nie ma aktualnego? ale dobrze wiedzieć że autobus 605. Boje się pomyłki bo miejscowości Calella są dwie i obie na wybrzeżu... Jadę z córką, więc muszę liczyć tylko na siebie. Będę wdzięczna za wszelką pomoc :)
        • Gość: odbiore z lotniska Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.Red-81-44-15.dynamicIP.rima-tde.net 12.06.13, 21:34
          Witam!Jesli chce Pani moge po pania przyjechac w dniu 15.06mieszkam niedaleko lotniska w Gironie ustalimy cene za paliwo, z Girony- lotniska do Calella jest spory kawalek , ale o polowe krotszy samochodem niz jesli porownamy jak pojedzie pani najpierw do stacji autobusowej w centrum co jest wogole w druga strone Calelli. Moze pani zostawic maila jesli bedzie pani zainteresowana odbiorem z lotniska. Pozdrawiam.
          • Gość: agis Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.13, 07:41
            Bardzo dziękuję za propozycję. Zdążyłam już zamówić transport do Calelli ale byłabym wdzięczna za pomoc przy powrocie . 29go o 6.45 mam samolot z Girony , hotel mam w dzielnicy Salt. Jeśli to Panu odpowiada to proszę o maila agajankowska15 @wp.pl

• Gość: weronika Re: Calella IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.13, 16:38
            WITAM potrzebuję transport z GIRONY DO CALELLA 30 CZERWCA GODZINA OK. 12:30 DLA 2+1
            PROSZĘ O POMOC
            WERCHOJ@ONET.EU
            • Gość: agis Re: Calella IP: *.Red-83-35-136.dynamicIP.rima-tde.net 25.06.13, 18:34
              Polecam shuttledirect.com. Dowożą pod drzwi hotelu :-) cena za 2 os 100 zł .. Służę radą w razie czego, jestem tu jeszcze 2 dni. Pozdrawiam z Calella
          • Gość: magda Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.xdsl.centertel.pl 01.07.13, 12:45
            witam, jesli jest pan nadal w gironie to prosze o kontakt na mail madzienka212@tlen.pl bede miala kilka pytan do pana i prosbę
            pozdrawiam
          • Gość: Stan Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.slubice.vectranet.pl 03.07.13, 23:14
            Witam,
            czy może Pan podać jakiś namiar na siebie? Z chęcią skorzystałbym z Pana usług. Potrzebuję transportu dla dwóch osób z lotniska do Calella 9.07.2013.
            Pozdrawiam
            • Gość: agis Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 11:02
              Witam. To pytanie nie do mnie ... Proszę przeczytać cały wątek. Odezwała sie do mnie pani która mieszka w Gironie i akurat w dzień w który ją przylatywalam jechała do Calella. Jeśli szuka pan transportu to mogę polecić shuttledirect.com. To jedyna rozsądna opcja. Ciężko w to uwierzyć ale transport publicznych tam nie istnieje... Autobus jest jeden dziennie. Możecie jechać do Girony na dworzec kolejowy stamtąd pociąg R11 do Mecanet , jakieś pół godziny czekania i R1 do Calella. Ją odbyłam te drogę w przeciwnym kierunku bo spalam jedną noc w Gironie. Zapewniam że jest drożej i dłużej.
              • Gość: Stan Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.13, 11:41
                Witam,
                pytanie właśnie było do użytkownika "odbiore z lotniska". Ale dziękuję za odpowiedź, przejrzałem już całe forum i sprawdziłem chyba wszystkie możliwe rodzaju transportu z Girony do Calella...w tym sezonie faktycznie autobusy kursują bardzo rzadko, więc pozostaje raczej shuttledirect.
                Pozdrawiam
          • Gość: sala Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 13:54
            Witam
            czy w innym terminie również jest możliwość skorzystania z pomocy w dotarciu do Calella?
            przylatuję do Girony 25.08.2013, będzie nas 3 osoby,
            mój mail to: tdtx@wp.pl
            będę wdzięczna za odpowiedź.
            • Gość: Stan Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.ip.netia.com.pl 16.07.13, 16:29
              polecam podróż taksówką. Jeżeli przylot jest w normalnych godzinach to transport powinien kosztować ok 62 euro. Odradzam shuttledirect, często trzeba czekać na odjazd, a później jedzie się 2h, bo odwożą ludzi po wszystkich miejsowościach po drodze.
              • Gość: Agis Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.13, 09:14
                Może nie każdy ma 300 zł na taksówkę? Ja czekałam ok 1,5 godz. ale na ich stronie jest wyraźnie napisane że czekają na pasażera godzinę... może będą czekać akurat na mnie? Trochę tolerancji... Do Calella jechał niecałą godzinę a koszt to ok 11 euro za osobę.
                • Gość: Stan Re: Calella z Bydgoszczy IP: *.opera-mini.net 17.07.13, 13:11
                  A od kiedy 60 euro to 300 zl? Chyba nigdy nie bylo takiego kursu euro. Taksowka to propozycja dla 3-4 osob, a wydaje mi sie,ze chyba warto zainwestowac w takim wypadku 15€ i byc po 40 minutach w hotelu niz placic 12€ i niekiedy pol dnia tracic na czekanie i podroz autobusem po serpentynach gorskich i wszystkich mozliwych miasteczkach.... Przed nami czekaly 4 osoby 2 godziny na sam autobus + podroz,bo w ogole nie przyjechal shuttledirect. polecam poczytac troche opinii w internecie... Shuttledirect to raczej ostatecznosc...
                  • Gość: dan Re: transfer IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.07.13, 16:09
                    nie zgadzam się z twoją opinią, wielokrotnie z nich korzystałem i nie narzekam.Są nie zawodni.
                    • Gość: Stan Re: transfer IP: *.opera-mini.net 17.07.13, 20:09
                      NIEZAWODNI to chyba za duzo powiedziane. Kazdy moze miec wlasne zdanie, ja wyrazilem swoje i podzielilem sie moimi doswiadczeniami. pozdrawiam
    • jolcia4444 Re: Calella z Bydgoszczy 28.04.16, 09:00
      Witam, przylatujemy do Girony 13 czerwca 2016 ok południa 2 os doro +11 latek - powrót 16 czer, chcemy jechać z lotniska do Girony i trochę pozwiedzać zanim wyruszymy do Calelli, proszę o informację jeśli ktoś wie czy gdzieś można zostawić bagaż w Gironie? później chcemy się udać do Calelli i chyba najtańszy sposób to pociągiem do Macanet-Massanes z biletem T10 na 3 strefy 30euro(potem będzie na powrót) i z Macanet do Calelli i tu nie wiem jaki bilet bo chyba to jest strefa Barcelony i jest to 4 czy 5 zoon więc nie wiem ile kosztuje t10 może przyda się na 2 jazdy do Barcelony. Poradźcie proszę.
      Pozdrawiam. Jola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka