Dodaj do ulubionych

palia dolce farniente z Itaką

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.10, 21:59
Czy był ktoś w tym hotelu i może się podzielić opinią?
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: palia dolce farniente z Itaką IP: 80.94.16.* 28.05.10, 07:30
      Wróciłem niedawno stamtąd.
      Wrażenia - hm, mieszane. Obsługa hotelowa na recepcji bardzo miła.

Baza hotelowa - cóż, to są ledwo 3 gwiazdki. Na początku dają wszystkich gości
      hurtem do pokoi na parterze. A tam jest wilgoć, grzyb, smrodek, ciemnica etc.
      Informacja na stronie Itaki o remoncie hotelu w niedalekiej przeszłości, dotyczy
      chyba tylko malowania, które nota bene, toczyło się również podczas mojego
      pobytu. Ale nie była zauważalne dla gości hotelowych. W miarę możliwości
      recepcja wymienia pokoje. My finalnie dostaliśmy naprawdę fajny pokój na piętrze.

Baseny 2, nieduże, czyste. Leżaków pod dostatkiem.
      Co do jedzenia: pierwszych kilka dni była rewelacyjne. Dla kontrastu, ostatnie
      kilka dni było wszystko niedoprawione, przesolone, niskiej jakości, stosowano
      "recyklling" żywieniowy, czyli rzeczy, np. szynka, parówki, salami, obecne na
      śniadaniu, a niezjedzone, trafiały na kolację jako składnik sałatki. Nie wiem, z
      czego wynikała ta nagłą przemiana: może inny kucharz ?

Rezydent Itaki w porządku, nie narzucający się, uczynny, robił wrażenie
      kompetentnego. Inna sprawa, że Pana Ryszarda prawie nie potrzebowaliśmy go do
      niczego. Oceniam go więc raczej przez pryzmat, hm, "działań przygotowawczych".
      Tzn. np. zaraz po przylocie poszedł z całą grupą do recepcji załatwiać zmianę
      pokoi. Ale finał zmiany, dwa dni później ( bo brakowało wolnych "od ręki" pokoi
      ), załatwialiśmy sobie sami.

Generalnie hotel oceniam pozytywnie i chętnie tam wrócę, o ile cena nie pójdzie
      w górę. Weź jednak pod uwagę, że my tam w zasadzie nocowaliśmy + dwa posiłki.
      • Gość: gość Re: palia dolce farniente z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 20:59
        Dzięki za odpowiedź. Czy możesz jeszcze napisać jak wygląda sytuacja z wypożyczeniem auta w Cala D'or? Wypożyczaliście auto w tej miejscowości?
        • Gość: mm Re: palia dolce farniente z Itaką IP: 80.94.16.* 30.05.10, 08:50
          Wypożyczalni jest całe mnóstwo. Przy "głównej" ulicy miasteczka ( długiej może
          na 100 metrów - stąd cudzysłów )chyba więcej jest możliwości wypożyczenia auta,
          niż zrobienia zakupów spożywczych.

My korzystaliśmy z wypożyczalni, która wydawała się nam najtańsza, Post factum
          okazało się, że to ta sama, której ulotki reklamowe stały w recepcji hotelu.
          Żeby do niej trafić: wychodzisz z hotelu, skręcasz w prawo. Docierasz do ronda,
          skręcasz znowu pierwszą w prawo, idziesz pod górkę kilkadziesiąt metrów. Jak
          dotrzesz do kolejnego ronda, to już jesteś na miejscu. Wypożyczalnia
          zlokalizowana jest przy samym rondzie, tuż obok przystanku na którym zatrzymuje
          się lokalna "ciuchcia". Ale po drodze, mimo, że to raptem parędziesiąt metrów,
          miniesz kilka innych wypożyczalni.

W "naszej", oprócz Hiszpana, pracowała przemiła Słowenka. Z Hiszpanem
          rozmawialiśmy po angielski, z nią - każde w swoim języku :-)

Za toyotę yaris, na 2 dni zapłaciliśmy niecałe 80 euro, powyżej 3 dni ceny
          spadają. Ubezpieczenie pełne, przy zwrocie auta nikt się nie interesował jego
          stanem. Do wypożyczenia potrzebne jedynie prawo jazdy. Mogę poszukać ulotki z
          wypożyczalni z kompletnymi cenami, chyba się gdzieś jeszcze wala po domu.
          • Gość: mm Re: palia dolce farniente z Itaką IP: 80.94.16.* 30.05.10, 10:08
            Linki do skanów ulotki z wypożyczalni samochodów:

img245.imageshack.us/img245/2346/rentacar3.jpg
            img576.imageshack.us/img576/895/rentacar2.jpg
            img691.imageshack.us/img691/3913/rentacar1.jpg
            • Gość: gość Re: palia dolce farniente z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.10, 17:06
              Dzięki mm jeszcze raz za pomoc. Wróciłam niedawno z Dolce Farniente więc teraz
              ja mogę się podzielić opinią ;) Hotel ogólnie ok, czytając wcześniejsze opinie
              wiedziałam ze moze być problem z pokojami.. I rzeczywiście na wejściu przywitał
              nas karaluch i zapach stęchlizny :)
              Pokój był na parterze przy basenie.. Oczywiście udaliśmy się do rezydentki (nie
              pamiętam imienia ale nie był to Pan Ryszard) z prośbą o zamianę która jednak nie
              uważała że karaluchy to duzy problem. Na recepcji jednak są otwarci, także pokój
              udało się zamienić. Kolejny był bardzo przyjemny z widokiem na ogród.
              Jedzonko całkiem smaczne, duży wybór także każdy na pewno coś dla siebie znajdzie.
              Co do leżaków przy basenie to było ich rzeczywiście sporo ale już od rana
              robiono "rezerwacje" w postaci ręczników położonych na leżakach także trzeba się
              było śpieszyć żeby liczyć na miejsce.
              również polecam wypożyczalnię rekomendowaną wyżej przez mm, my wypożyczyliśmy vw
              polo za 96 euro/3 dni/
              acha, byliśmy w dniach 9-16 i na siedem dni pobytu 2 było pochmurno i przelotnie
              padało
              Cala d'Or to bardzo przyjemna miejscowość także życzę udanego pobytu :)
              • Gość: mm Re: palia dolce farniente z Itaką IP: 80.94.16.* 14.07.10, 16:09
                Cieszę się bardzo, że moje informacje oraz opinia okazały się przydatne.
                To miłe z Twojej strony, że po powrocie opisujesz również swoje odczucia.
                Zwiększa to obiektywność oceny zawartej w tym wątku.
                Dziękuję i pozdrawiam.
      • Gość: marcinn Re: palia dolce farniente z Itaką IP: *.chello.pl 30.05.10, 17:40
        Poczytaj o Hotel America.
    • Gość: ann11281 Re: palia dolce farniente z Itaką IP: *.114.190.170.plusnet.thn-ag1.dyn.plus.net 09.03.11, 15:56
      witam)
      mam pytanie odnoscnie braku klimatyzacji-czy to nie problem, szczegolnie lipiec.sierpien?dziekuje za odp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka