Dodaj do ulubionych

Wypożyczenie auta w Gironie(Airport)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 14:20
Witam,
pod koniec października wylatuje Ryanairem do Girony na 2 dni. Chciałbym wypożyczyć auto tylko sęk w tym, że mam 22 lata a prawo jazdy posiadam od 8 miesięcy. Z tego co zauważyłem w większości wypożyczalni za ten wiek są dopłaty to raz a dwa większość ma zapisek, że trzeba posiadać prawo jazdy conajmniej jeden rok. W wypożyczalni AURIGACROWN nie widzę jednak tego zapisku? Czy ktoś się orientuje w tej sprawie i może mi pomóc? Bądź polecić inną wypożyczalnie?
Będe wdzięczny.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • donatta Re: Wypożyczenie auta w Gironie(Airport) 26.09.10, 18:59
      W Aurigacrown wypożyczaliśmy auto dwukrotnie i byliśmy bardzo zadowoleni, ale mamy trochę więcej niż 22 lata ;). O ile pamiętam, na wypełnianym na miejscu formularzu wpisywało się wiek kierowcy, ale nie mam pojęcia, czy to ma jakiś związek z opłatami.
      • donatta Re: Wypożyczenie auta w Gironie(Airport) 26.09.10, 19:07
        Z ciekawości zajrzałam na stronę wypożyczalni. W Conditions jest zapis, że minimalny wiek kierowcy to 21 lat, z wyjątkiem aut w dwóch kategoriach (rodzinne i specjalne), ale niestety prawo jazdy trzeba posiadać od co najmniej roku. Przy młodszym wieku możliwa jest dopłata, niestety o prawie jazdy nie ma dodatkowych informacji.

Proponuję napisać do nich i się dowiedzieć. Albo zadzwonić do biura na lotnisku w Gironie.
    • bluesasanka86 Re: Wypożyczenie auta w Gironie(Airport) 28.09.10, 15:14
      Niestety nie umiem Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie wejdz na strone www.autonawakacje.com i poczytaj albo zadzwoń do ich biura a na pewno Ci pomogą.
      Pozdrawiam
    • Gość: AgT Re: Wypożyczenie auta w Gironie(Airport) IP: *.kkn.metro.digiweb.ie 13.10.10, 22:56
      pamietaj tylko o wykupieniu pelnegu ubezp. my tego nie zrobilismy i musielismy placic za rysy ktore juz byly na aucie w dniu wypozyczenia:(
      • traficante Swiatlo w tunelu 14.10.10, 03:10
        Witaj,

Wymog rocznego posiadania prawa jazdy jest chyba nie do przeskoczenia.
        Aurigacrown tez ma ten warunek: en.aurigacrown.com/conditions.html
        Zobacz "Requirements". Pewna szanse mozesz miec w wypozyczalni National/Atesa
        na lotnisku. National to amerykanska wypozyczalnia wspolpracujaca z lokalna Atesa.
        National w Stanach nie ma w swoich warunkach wynajmu zapisu o okresie
        posiadania prawa jazdy w czasie wynajmu. Atesa, niestety, ma. Miedzynarodowe biuro www.national.com jest obecnie zamkniete i nie moglem uzyskac aktualnej zdecydowanej odpowiedzi.

National ma biura w wiekszych miastach w Polsce. Zadzwon w ciagu dnia
        do najblizszego biura i zapytaj. Byc moze przyjma rezerwacje. W Warszawie
        numer telefonu do National: (22) 868 7574 National ma tez krajowa strone
        www.national.pl
        Powodzenia y buen viaje.

• traficante Re: Swiatlo w tunelu 14.10.10, 03:20
          traficante napisała:

"National ma tez krajowa strone xxx.national.pl"

:))). To zdecydowanie nie ta strona. Dobrze, ze masz juz skonczone 18 lat:)
          www.nationalcar.com/searchStations.do
          • traficante Re: Swiatlo w tunelu 14.10.10, 03:22
            www.nationalcar.com/searchStations.do

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka