Gość: mario
IP: unknown
28.12.10, 12:30
Witam wszystkich!
W połowie stycznia wybieram się na Kanary przez Madryt. W związku z tym mam 3 pytania:
1) Do zagospodarowania mamy 2 popołudnia (lądowanie w Madrycie koło 13-tej, wylot następnego dnia po 6-tej). Jak myślicie, czy jest sens po dojechaniu do hotelu w Madrycie zostawić bagaż i śmignąć popołudniowym busem do Toledo (zdjęcia zrobiły na mnie wielkie wrażenie), czy lepiej poświęcić ten czas na zwiedzanie Madrytu? Hotel mamy przy Puerta del Sol. Toledo niby nie jest daleko, ale może organizacyjnie (dojazd do hotelu, popołudniowy bus do Toledo i powrót wieczorem do Madrytu) nie ma to sensu? W Madrycie będziemy na tygodniu (środa, czwartek).
2) Widziałem, że jest nocny bus na lotnisko (wyloty mamy parę minut po 6-tej, Ryanair), tyle że kosztuje 9,9 EUR (www.madshuttle.com/night.html) = 20 EUR za 2 os... Zdaje się, że lepiej skorzystać z taxi? Czy będzie kosztowało podobnie (nie wiem, jak ceny za przejazd w nocy)? Zresztą jeden bus wydaje się być za wcześnie, drugi trochę za późno, czyli i tak pewnie zostaniemy przy taxi... ;-) A może są inne tańsze busy, o których nie wiem? :-)
3) Przeglądając to forum wyczytałem, w którymś poście, że na jednym z terminali lotniska w Madrycie bagaż rejestrowany nadaje się w specyficzny sposób tzn. podobnie, jak w bagażu podręcznym nie może być płynów pow. 100ml... Czy to prawda, czy jakaś bzdura?
Dziękuję za wszelkie odpowiedzi!