Dodaj do ulubionych

wakacje seniora

IP: 195.75.73.* 03.05.11, 10:48
witam, wybiera sie ktos do Hiszpaniii z programy wakacje seniora? namowilam mame i poleciala z kolezanka wczoraj na Costa de la Luz. W sumie byla okazja, 2 tyg za 450 EUR z pelnym wyzywieniem i 2 wycieczkami. Ciekawe co opowiedza po powrocie..
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: wakacje seniora IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.11, 19:39
      za 1800 zł to bardzo dobra cena. Zależy jeszcze jakie przywiezie wspomnienia. Napisz, proszę po powrocie z jakim biurem jechała i jaki hotel (nazwa).
    • Gość: dziuniak Re: wakacje seniora IP: 178.73.34.* 25.06.11, 12:51
      Bardzo jestem zainteresowana pobytem na Costa de la Luz. Jestem samam seniorką i chętnie wybiorę sie późna jesienią na Costa de la Luz ale na tydzień. proszęnapisać jakie były mamy wrażenia, w jakim hotelu była, czy była mozliwość wycieczkio do kadyksu i proszę opisać triochę wrazeń, bo będę na nie czekała z zaciekawieniem. Pozdrawiam serdecznie Dziunia
      • Gość: viva Re: wakacje seniora IP: *.centertel.pl 26.06.11, 15:04
        chętnie wybrała bym się do Hiszpanii w ramach tego programu ,ale nie mam drugiej osoby do pokoju. Może jest ktoś w podobnej sytuacji? Pozdrawiam
    • Gość: aneczka Re: wakacje seniora IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 15:45
      Proszę nie zmieniać tematu. Pobyt w Hiszpanii z dopłatą dla seniorów jest bardzo atrakcyjny pod każdym względem. Byłam 2 lata temu i bardzo zachęcam wszystkich seniorów do takich wczasów.
      • grekan Re: wakacje seniora 25.04.13, 01:53
        Nie zgadzam sie; pobyty te sa przed i po sezonie, w tanim okresie a rzad hiszpanski dofinansowuje 150 euro/os. a wiec o te kwote/ok. 600zl./ wczasy powinny byc tansze a tak nie jest; cena jest taka jak oferuja inne biura nawet wyzsza. Biura nabijaja kase a tego procederu jakos nikt nie sprawdza.
        • Gość: aneczka Re: wakacje seniora IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 07:36
          Zauważ, że byłam 2 lata temu. Wtedy nasze biura jeszcze nie zauważyły możliwości mataczenia w kwestii cen wczasów dla seniorów. Nie wiem nic o aktualnych cenach.
          Chciałam tylko napisać, że pobyt w Hiszpanii z seniorami był bardzo atrakcyjny.
          Lepszy turystycznie niż na d Bałtykiem.
          Oczywiście, że po sezonie. Ale tam chyba zawsze jest dobra pogoda.
          • grekan Re: wakacje seniora 26.04.13, 23:31
            Tu nie chodzi o pogode , chociaz przed i po sezonie jest inaczej; w tych okresach sa wszedzie nizsze ceny wczasow, nawet o polowe niz w wakacje.Dla seniorow , w tym tez emerytow ceny z dofinansowaniem powinny byc o wiele nizsze , tzn ok. 1100- 1200zl.!
            Porownalem terminy w maju: wczasy na Majorce bez programu senior- gdzie sa pewne wymogi do wyjazdu!- kosztuja 1400zl. z HB a z pr. senior 1850- 1990zl./tydzien.
    • Gość: gość Re: wakacje seniora IP: *.echostar.pl 26.04.13, 09:31
      Ja byłam dwa lata temu w Andaluzji w ramach tego programu. Rok temu bylam indywidualnie w Andaluzji 10 dni . Koszty dużo niższe i więcej zwiedzilam. Nigdy więcej nie pojadę z biurem . Rząd hiszpański doplaca 150 Euro do każdego seniora, więc skąd tak wysokie ceny w biurach. To złodziejstwo. Lepiej sobie samemu zorganizowac wyjazd. Wcale to nie jest takie trudne, tylko trzeba odwagi i troche organizacji. Chyba,że się chce wszystko podane na tacy to wtedy sie płaci i tak jeszcze narzeka.
      • Gość: shirley Re: wakacje seniora IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 09:29
        Zgadzam się, zwykłe oferty z biur potrafią być tańsze, niż te dla seniorów. Plus to wakacje poza sezonem - nie każdy lubi upał, ale tak jak piszesz, można trafić na lot w korzystnej cenie organizując wakacje na własną rękę.
    • Gość: Michal Re: wakacje seniora IP: *.xdsl.centertel.pl 01.05.13, 20:39
      Znajomi byli w kwietniu w Andaluzji. Pomijam pogodę (marna, ale w Hiszpanii ponoć kwiecien i maj zazwyczaj deszczowe). Za tydzien z HB zaplacili 2100zł. Z last minute podobne warunki można było znalezc ok 600 zł taniej. W dodatku na miejscu uslyszeli, że to co w Warszawie kupili za 2100 to w Lublinie było za 1890 zł. Średnia wieku na wyjezdzie 70+. Znajomi twierdzą, że wiecej z doplat rządu hiszpańskiego dla polskich biur nie skorzystają....
    • Gość: maks Re: wakacje seniora IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 22:12
      Może odezwie się ktoś kto był w tym roku na Minorce w ramach "Wakacji dla seniorów" Będę wdzięczny za wszelkie informacje.Pozdrawiam
    • Gość: gosc Re: wakacje seniora IP: *.echostar.pl 10.06.13, 14:45
      Widać,ze nie wiesz o czym mowisz. Hiszpania jest piekna. Nie wiem jak mozna porównywac Mazury z Hiszpanią. Oczywiście Mazury też są piekne,ale Hiszpania ma swój klimat. Trzeba sobie samemu zorganizować wyjazd i poznać kilka miejscowości ( np. piękne miasteczka w Andaluzji) i wtedy można miec wyrobione zdanie na temat Hiszpanii. Wyjazd z biurem i siedzenie tylko w hotelu i na plaży to rzeczywiście nudne. Poza tym to stracone pieniądze. Za te same pieniądze jestem na indywidualnym dwutygodniowym wyjezdzie w Hiszpanii no i oczywiście zobacze dużo więcej niz hotel i 1 tylko miejscowość. Zyczę indywidualnych wyjazdów zagranicznych. Też jestem seniorka i w ten sposob organizuje sobie wyjazdy. Powodzenia
    • Gość: gosc Re: wakacje seniora IP: *.echostar.pl 10.06.13, 14:52
      Jak chciałeś pojechać do hotelu o warunkach szpitalno-sanatoryjnych to nie Hiszpania , a rzeczywiście MAZURY. Hiszpania to temperament, słońce i życie . Ole!!!!!
      • Gość: norki55 Re: wakacje seniora IP: *.ar.krakow.pl 25.06.13, 10:37
        Faktycznie nie opłaca się jeździć z programu 50+ z wyjątkiem dwóch sytuacji 1/ kiedy ma się za dużo pieniędzy 2/ jeżeli jedzie się samu i chce się mieć zapewnione towarzystwo młodych duchem rówieśników :). W innych wypadkach nie polecam - jest to czysta forma dokarmiania finansowego biur podróży. W tym roku średnio taki pobyt będzie kosztował 2000 - 2500 do tego doliczyć ok 600 zł dopłaty rządowej - to wychodzi nam tygodniowy pobyt 2600 - 3100- chyba każdy kto trochę jest obeznany w temacie wyjazdów widzi, ze to jawne zdzierstwo, a niby miało być tanio dla emerytów :) . W dodatku wyjazdy są poza szczytem sezonowym, gdzie zawsze cen wycieczek spadają i to czasami dość znacznie. Ale to polska rzeczywistość i świetna okazja do wykorzystania starszego, nieświadomego klienta. Nie dajmy się ludzie oszukiwać, chyba że świadomie, o czym pisałam na początku. A tak w ogóle jako singielka chętnie nawiążę ewentualny kontakt z osobą, która miałaby ochotę wyjechać w terminie czerwiec lub wrzesień, z last minut , ale nie w programie 50+ tylko na własną rękę z jakiegoś biura.
    • grekan Re: wakacje seniora 09.02.15, 22:20
      Po raz kolejny informuje, ze te wczasy dla seniora to nabijanie kabzy dla biura; Tydzien poza sezonem oferuja w wyzszej cenie/ mimo doplaty 100euro przez hiszp. rzad/ niz normalne wczasy z BP.Przyklady: w marcu i kwietniu tydzien z HB, przelot, hotel transfery:
      1. Majorka, Club Europa 1329 zl.
      2.Lanzarote, Mansion Nazaret, 1959zl.
      3. Costa Blanca, Benidorm, h. Gran Bali , 1499zl.
      4. Costa del Sol, h. Royal Costa, Torremolinos, 1599zl. , i wiele innych
      Analiza powyzszych danych na str: fly.pl
    • Gość: mokeyta Re: wakacje seniora IP: *.torun.mm.pl 28.02.15, 16:59
      Wszystkim mądralom komunikuję ,że nie ma już dopłat rządu hiszpańskiego do akcji "wakacje dla seniorów"- od dwóch lat Hiszpania nie dopłaca żadnej kasy do tego w sumie świetnego programu i dawno już wycofała się z tej akcji!!!!!!!!!!!!!!! Najpierw trzeba sprawdzić a potem wymądrzać się na ten temat !!!!!
      • grekan Re: wakacje seniora 01.03.15, 00:10
        Jesli nawet nie juz doplat, to oferowane ceny sa zbyt wysokie na termin przed i po sezonie; w sezonie w wielu biurach mozna sobie wykupic pobyt za te cene bez narzucania mi miejsca i hotelu.
    • Gość: gg Re: wakacje seniora IP: *.ipcom.comunitel.net 21.01.16, 20:48
      Przecież widać na odległość że to spam.
      Kto odmówi swoim rodzicom wyjazdu za granicę, szczególnie że jest program SENIOR dofinansowujący wczasy na pograniczu końca sezonu, by wspomóc lokalną turystykę.
      Hiszpania to stosuje od dobrych kilku lat.
      Poza tym późno letni/jesienny klimat służy starszym ludziom. a słońce którego brakuje w tym czasie w pl, mile rozgrzewa kości. Coś o tym mogą powiedzieć Szwedzi, Norwegowie czy chociażby Brytyjczycy, na potęgę przenoszący się na emeryturze na Costa del Sol.
      mamy tutaj już dosyć sporo enklaw(osiedla opanowane przez cudzioziemców), w których nie dogadasz się w innym języku jak angielski. O hiszpańskim zapomnij.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka