Dodaj do ulubionych

Praca Madryt

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 23:32
Witam wszystkich :)
Wyjeżdżam w tym roku do Madrytu do pracy poszukuje osób chętnych, które chciałyby lepiej poznać tą piękną stolicę i razem ze mną wynająć mieszkanie w Hiszpanii.
Od 3 lat regularnie wyjeżdżam do Madrytu więc mogę powiedzieć, że trochę go już znam :D nie jest to dla mnie nowe miejsce ale teraz chciałabym pozostać tam trochę dłużej nie tylko na 2 tygodniowe wakacje :D
Jeśli chcielibyście wyjechać właśnie tam piszcie ann111105@hotmail.com
Pozdrawiam serdecznie i czekam na emaile :)
Obserwuj wątek
    • Gość: castil Re: Praca Madryt IP: 65.210.104.* 05.05.11, 00:32
      Na mnie nie licz.
      • Gość: eda Re: Praca Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 22:49
        Ciebie nie pytałam.
    • joaninha1 Re: Praca Madryt 05.05.11, 02:02
      ciekawa jestem kolejnych komentarzy :)
      ze swojej strony dodam tylko, że chyba nie ma gorszego miejsca na szukanie pracy w wakacje niż Madryt :) Owszem jest to możliwe, sama jestem przykładem (i w tym roku znów tam jadę), ale trzeba wziąć pod uwagę tyle minusów, że aż nie chce mi się o tym pisać. Podstawowe pytania to czy szukasz pracy legalnej z umową czy na czarno, i czy masz NIE? I w ogóle jestem ciekawa jak to sobie wyobrażasz :) nie lepiej gdzieś na plażę...?
      • trotamundos Re: Praca Madryt 07.05.11, 12:26
        I zwlaszcza teraz kiedy jest naprawde duzy kryzs w Hiszpanii, a bezrobocie siega 20%...
        • Gość: ja Re: Praca Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 22:49
          tak tak i co jeszcze, jak nie wiesz jak jest to się nie wypowiadaj radzę sięgnąć do literatury polecam współczesne gazety :D oraz radzę również przejrzeć statystyki :P
          • Gość: Hiszpańska mucha Re: Praca Madryt IP: *.Red-81-35-143.dynamicIP.rima-tde.net 08.05.11, 12:28
            We współczesnych gazetach (hiszpańskich) KRYZYS to akurat najczęściej chyba powtarzane słowo.

A bezrobocie w Hiszpanii PRZEKROCZYŁO już 20 procent.
            W Madrycie.... prosz...
            www.elpais.com/articulo/espana/Madrid/acaba/2010/542000/desempleados/elpepueco/20110128elpepunac_9/Tes
            PARO JUVENIL - prawie 40 %

Ale wiadomo, ktoś, kto był na wakacjach w Hiszpanii ze dwa razy wie lepiej, niż ludzie tu mieszkający.

Tak czy siak, powodzenia w szukania pracy.
            I w tym, no, rozwijaniu się (przy naganianiu do dyskoteki albo za barem hehe).
            • Gość: Anita28 Re: Praca Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 09:28
              Ja mieszkam w Madrycie o 10 lat i muszę powiedzieć, że jest tu wspaniale i nie odczułam żadnego bezrobocia ani kryzysu a to, że wyczytałeś, że jest kryzys w jednej z gazet nie znaczy, że tak jest... ale jeśli tak myślisz to Twoja sprawa ale na prawdę śmiać mi się z Was chce, jak dla mnie możecie gnić w naszym beznadziejnym kraju ( Polsce ) i nie zaznać nigdy prawdziwego życia!! nienawidzę Polaków jesteście beznadziejni wiecznie tylko narzekacie i jak coś osiągniecie to za żadne skarby nie chcecie pomóc innej osobie!! ja mam na szczęście już inne obywatelstwo!! i nigdy nie wrócę to tego zakłąmanego kraju!!!
      • Gość: ja Re: Praca Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 22:45
        Nie rozumiem Was, rzeczywiście nie ma sensu pisać nic na tym forum ( jak mi radzili znajomi ) bo sami dziwni ludzie tutaj wchodzą, widzę, że według Was lepiej stać w miejscu niż się rozwijać...pozostawię to bez dalszego komentarza... bye bye udanego siedzenia w jednym miejscu pesymiści bez umiejętności :)
        • joaninha1 Re: Praca Madryt 08.05.11, 01:14
          "nie ma sensu pisać nic na tym forum"
          - jest sens bo można się np. czegoś dowiedzieć przed wyjazdem. Zagląda tu wiele osób mieszkających w Madrycie lub mających jakieś doświadczenia w tym mieście i jeśli ktoś zadałby konkretne pytanie, to zapewne dostałby odpowiedź. Bo trudno uwierzyć, że ktoś kto wyjeżdża po raz pierwszy szukać pracy w Madrycie (sądząc po treści posta) nie ma żadnych pytań, które ten wyjazd by ułatwiły.
          "według Was lepiej stać w miejscu niż się rozwijać (...) udanego siedzenia w jednym miejscu pesymiści bez umiejętności"
          - wręcz przeciwnie, ludzie wyjeżdżają i się rozwijają, ale w miejscach gdzie są szanse na ten rozwój. A niestety Madryt to akurat ryzykowny pomysł. Ja tam jadę w lipcu (nie po raz pierwszy), ale nie z Anią. Jeśli miałaby jakieś pytania chętnie odpowiem. W końcu po to są takie fora...
          Wiem, że pierwszy post dotyczył poszukiwań osób chętnych na wspólny wyjazd, ale proponuję się wcześniej czegoś dowiedzieć o tym jak się szuka pracy w Madrycie. Madryt jest super i szkoda, żeby później pisano, że jest beznadziejny, jak coś nie wyjdzie i wspomnienia skończą się na podliczeniu straconych pieniędzy.
          • Gość: pendejo Sen o Madrycie IP: 65.210.104.* 08.05.11, 02:08
            Naiwne przedsiewziecie. Watek efemeryda.
          • Gość: Psycholog... Re: Praca Madryt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 09:36
            Jak dla mnie to pierwszy post był konkretny a Ciebie doskonale rozumiem, że się zdenerwowałaś ponieważ... ktoś w końcu powiedział prawdę o tym forum !!! Uważam, że każde miejsce na szukanie pracy jest dobre a Madryt szczególnie! sama byłam 2 lata temu (podobno w największym kryzysie) miałam prace, pieniądze i żyło mi się bardzo dobrze a dodatkowo podszkoliłam język. Aniu ja z Tobą mogę jechać :) ja planuję wyjechać w lipcu mam tam rodzinę hiszpańską, u której możemy się zatrzymać, na maila wysłałam moje dane i nr telefonu czekam na odpowiedź aha i nie słuchaj tych dziwnych ludzi, którzy brednie tu wypisują :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka