Dodaj do ulubionych

Bus turistic Barcelona- prośba o opinie

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.05.11, 22:36
Witam, jeszcze dwa tygodnie i lecimy na nasze upragnione wakacje :-) na Costa Brava
Jeden dzień (jak powali nas na kolana może dwa)zamierzamy poświęci Barcelonie, pewnie bedzie to "zwiedzanie w pigułce ....

Śledząc to forum natknelam sie na info o Bus turistic i zastanawiam się czy warto wydac ponad 60 euro (4 osoby) .... korci mnie to poniewaz
1. dzieciom nie powinno się nudzic
2. Obwozi po najciekawszych miejscach
3. Wsiadasz wysiadasz kiedy chcesz ... jak Cie sos bardziej zainteresuje
4. Odpada ciągniecie dzieci od stacji do stacji metra

ale moze sie myle ..... prosze o wasze spostrzezenia

z góry dziekuje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karnacja Re: Bus turistic Barcelona- prośba o opinie 21.05.11, 04:04
      Witaj,

Nie wiem czy moje mieszane uczucia pomoga Tobie powziac decyzje:). Jechalam tym autobusem. Pomysl takiego ogolnego i pobieznego poznania miasta podobal mi sie. Siedzialam na gornym pokladzie autobusu, wiatr rozwiewal mi wlosy i sluchalam
      nagrania turystycznego. La vida es hermosa:)

Ale... moim zdaniem takie zwiedzanie ma sens jezeli przesiedzi sie cala trase bez
      wysiadania. Zrobienie petli przedstawi Wam ogolnie miasto i jezeli czas Wam pozwoli
      (dopuszczasz dwa dni) powrot do miejsc szczegolnie Was interesujacych. Wysiadanie
      i wsiadanie w szczycie sezonu turystycznego ma ten minus, ze spedza sie sporo czasu
      w kolejce do nastepnego autobusu. Na niektorych przystankach nie uda sie zabrac
      nastepnym autobusem ani kolejnym (sa tylko miejsca siedzace).

Cena autobusu dla czterech osob (2 + 2) to ponad 70 euro. Za ta cene mozna ta sama
      trase zrobic wynajmujac taxi i ulozyc sobie wlasna liste atrakcji ktore zechcecie zobaczyc.
      Z perspektywy kto wie czy przy czterech osobach i majac tylko jeden-dwa dni nie wybralabym
      tej opcji.

Pozdrowienia - k.
    • mamaaga1 Re: Bus turistic Barcelona- prośba o opinie 24.05.11, 22:01

podbijam :-)
      moze ktoś ma jeszcze jakies doświadczenie
      • Gość: Kasia 1234 Re: Bus turistic Barcelona- prośba o opinie IP: *.limes.com.pl 27.05.11, 23:28
        Witam.
        W zeszłym roku korzystałam z bus-turistic. Mogę podpowiedzieć,iż wsiadając do busa musisz poprosić o książeczkę z kuponami rabatowymi, dzięki którym masz zniżki kupując bilety wstępu do większości znanych obiektów w Barcelonie. W książeczce tej był równiż kupon zniżkowy na parking sieci BS:M ( 50 % rabatu). Nasz rachunek za parkowanie w godzinach 10.00-24.00 wyniósł 35 euro, więc dzięki temu kuponowi zapłaciliśmy jak łatwo policzyć o 17,5 euro mniej. Parking na którym my się zatrzymaliśmy był zlokalizowany nieopodal stacji metra St. Antoni. Do Placu Kataloni, z którego odjeżdżają busy było całkiem niedaleko.
        Pozdrawiam
    • jusytka Re: Bus turistic Barcelona- prośba o opinie 24.05.11, 22:19
      Cena z kosmosu! Nie tak dawno zwiedzałam z dziecmi Berlin i tam za taki autobus (100) płaci się tyle, co za zwykly kurs komunikacją miejską, a z kartą WelcomeCard jest całkiem gratis!
      Moze bywalcy Barcelony podpowiedzą jakieś dobre rozwiązanie?
      • o.kalamata Austriackie gadanie 24.05.11, 23:36
        jusytka napisała:

> zwiedzałam z dziecmi Berlin i tam za taki autobus (100) płaci się tyle, co za zwykly kurs komunikacją miejską, a z kartą WelcomeCard jest całkiem gratis! Moze bywalcy Barcelony podpowiedzą jakieś dobre rozwiązanie?<

Berlin i Barcelona maja tylko jedna rzecz wspolna - pierwsza litere B. Sadze, ze zadne
        rozwiazanie z oplatami nie bedzie ciebie satysfakcjonowalo. Czesc turystow z Polski tak ma.
      • Gość: kunegunda Berlin IP: 65.210.104.* 25.05.11, 02:14
        Troche naginasz prawde. Welcome Card tez kosztuje:
        www.bvg.de/index.php/en/17180/name/Berlin+CityTourCard.html
    • sansibear Re: Bus turistic Barcelona- prośba o opinie 26.05.11, 09:21
      korzystałem z tej atrakcji zwiedzając BCN i szczerze polecam. na pewno na trasach autobusowych znajdują się najciekawsze atrakcje i bez przewodników sami je odkryjecie...
    • Gość: Astrid Re: Bus turistic Barcelona- prośba o opinie IP: *.play-internet.pl 27.05.11, 12:17
      Dwa dni na Barcelonę to naprawdę bardzo mało, więc jeśli chcecie choć trochę zobaczyć, ten autobus jest jedyną możliwością.
    • Gość: e-tam Do > mamaaga1 IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.11, 13:12
      Hej, hej ...mamaaga1

forum.gazeta.pl/forum/w,204,125181399,125540856,Do_62_mamaaga1_jozefa1.html
    • Gość: Albert Re: Bus turistic Barcelona- prośba o opinie IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.11, 13:22
      Może wiecie ile czasu trwa przejazd autobusem całej trasy bez wysiadania ?
      • dociekliwy_0 Re: Bus turistic Barcelona- prośba o opinie 28.05.11, 23:04
        ale o co chodzi?? Po co jeździć tym autobusem bez wysiadania??

Abstrahując od pytania po co jeżdzić tym autobusem mając do dyspozycji transport publiczny (czas poruszania się jest podobny).

Dziwne są te pomysły i zwyczaje na zwiedzanie BCN...
    • Gość: łukaszk Re: Bus turistic Barcelona- prośba o opinie IP: *.interkar.pl 04.08.13, 19:31
      Witam, mialem przyjemnosc zwiedzac barcelone z busturistic i musze powiedziec ze to najlepsza forma zwiedzania. zwiedzasz co chcesz, kiedy chcesz, autobusy zatrzymuja sie przy kazdej atrakcji turystycznej i jezdza co 5 min. Mega dobra opcja na zwiedzanie miasta.
      polecam tylko niebieskie autobusy gdyz oferuja wiecej mozliwosci za ta sama cene.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka