meg-an44 08.08.11, 09:48 Madryt co polecacie.?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Madryt IP: *.home.aster.pl 09.08.11, 15:31 Może ktoś z Was wie, ile kosztuje bilet z Madrytu do Toledo (autobusem lub pociągiem) i do Valle de los Caidos? Ile mniej więcej pieniędzy powinnam ze sobą mieć na jakieś wstępy, najprostszy i tani obiad, piwko/wino wieczorem? ok 200 euro na 5-6dni wystarczy (szaleć nie planuje)? Tak orientacyjnie, pierwszy raz będę w Madrycie. Nocuję u znajomych, więc za noclegi płacić nie będę, ale sam pobyt i zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: Madryt IP: *.bialystok.vectranet.pl 09.08.11, 18:16 40 - 50 euro na dzien wystarczy,ja bym tak liczył.Pewnie Ci jeszcze zostanie,ale lepiej jak ma zostać niz ma brakować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: Madryt IP: *.bialystok.vectranet.pl 09.08.11, 18:18 A bilet w tamtym roku do Toledo o ile pamietam kosztował okolo 12 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Madryt IP: *.com.pl 10.08.11, 01:17 12e to pewnie pociagiem. W zeszlym roku autokar z dworca przy Plaza Eliptica kosztowal 8,40 e w dwie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUTOBUSY DO TOLEDO Re: Madryt IP: 89.202.213.* 10.08.11, 14:19 może ktos zna strone internetowa autobusow do Toledo? Wole sprawdzc jak i kiedy kursują, żeby zaplanowac wycieczkę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Madryt IP: *.com.pl 11.08.11, 01:07 autobusy do toledo odjezdzaja co pol godziny. nie trzeba kupowac wczesniej biletu. pomimo ze kolejka do kasy jest dluga, to szybko idzie i wszyscy sie jakos mieszcza. a jak nie, to jada nastepnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
joaninha1 Re: Madryt 11.08.11, 01:14 rozkład jest na stronie www.alsa.es bilet kosztuje 8,88e w dwie strony, powrotny otwarty. Jak chcesz wracać to po prostu wymieniasz w kasie w Toledo na powrót. Autobusy kursują co pół godziny. Są 2 rodzaje. Takie co jadą prosto do Toledo i takie co jadą przez wioski (wtedy jedzie 1,5h). W sumie tylko pół godziny dłużej. Aha, nie można kupić biletu przez internet, tylko na miejscu w kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Madryt IP: *.abb.pl 11.08.11, 09:23 Mam pytanie- a czemu do Toledo lepiej jechac autobusem niż pociągiem. Czy autobusy zatrzymują sie w jakis lepszym do zwiedzania miejscu? Wyczytalam ze cena biletu koleją to cos ok 12 eur, chociaz w sumie to nie wiem czy w dwie strony czy w jedna, no i podroz pociagiem chyba troche krotsza. Odpowiedz Link Zgłoś
joaninha1 Re: Madryt 11.08.11, 13:15 podróż pociągiem trwa 33 min. Pociągi są rzadziej, co godzinę lub 2. Bilet kosztuje 10,60€ w jedną stronę, 19,10€ w dwie. Dworzec autobusowy jest prawie pod murami starego miasta, natomiast z dworca kolejowego trzeba kawałeczek podejść, ok 15min. Pociągiem może szybciej, ale taniej i wygodniej autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Madryt IP: *.abb.pl 11.08.11, 13:35 Ok, to teraz już rozumiem dlaczego autobusem lepiej, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Madryt IP: *.abb.pl 30.08.11, 10:54 Zdecyduje się na autobus. A czy mozesz polecic jakiś nocleg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Localny Re: Madryt IP: *.Red-88-3-174.dynamicIP.rima-tde.net 12.09.11, 12:22 Ciekawe informacje o Madrycie na naszych stronach www.hiszpania-apartamenty.pl/przewodnik-po-hiszpanii,madryt,6.html Odpowiedz Link Zgłoś
sylwana86 Re: Madryt 19.05.12, 19:55 Hejka, wlasnie znalazlam fajny artykul o Madrycie i co warto zobaczyc na blogu: www.turystykapodroze.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
kanzashi Re: Madryt 30.05.12, 14:35 Tutaj można przeczytać moją relację z niedawnego pobytu w Madrycie, wraz z informacjami praktycznymi. Udało nam się zwiedzić 9 muzeów i 3 kościoły płacąc w sumie za wstępy... 3 euro od osoby. Może komuś przydadzą się te informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanczeska Re: Madryt IP: *.red.145.225.212.user.ptvtelecom.com 11.06.13, 21:44 Zapraszam na mojego bloga o Hiszpanii! Dziś zamieściłam pierwszego posta o Madrycie :) Na pewno będą kolejne! hanczeska.blogspot.com.es/2013/06/madryt-w-trzy-dni.html Odpowiedz Link Zgłoś