Dodaj do ulubionych

aktualne ceny - Costa brava

IP: *.ip.netia.com.pl 28.05.12, 09:56
Witam, ponieważ niedługo wybieram się tam na wypoczynek chciałbym poznać aktualne ceny. W jakimś tam stopniu pewnie by mi to pomogło w zaplanowaniu budżetu:) Mam nadzieję, że ktoś z życzliwych formułowiczów podzieli się "świeżymi" informacjami. Tym którzy chcą mnie odesłać do szukania po jakichś katalońskich stronach podziekuję.
Póki co chciałbym podpytać :
- jaka jest cena biletu kolejowego np. z Blanes do Barcelony;
- jakie są ceny wstępu do ogrodów w Blanes;
- ile kosztuje bilet autobusowy z Blanes do Lloret;
- ile kosztuje bilet autobusowy z Lloret do Girony;
- ile kosztuje rejs statkiem z Stanta Susanna czy Malgrat de Mar do Tossa de Mar?

Jeżeli coś mi się jeszcze przypomni to dopisze:)
na razie dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: aktualne ceny - Costa brava IP: *.devs.futuro.pl 28.05.12, 12:51
      Ceny rejsów: www.dofijetboats.com/en/horarios#
      Są tam też rozkłady.
    • espa2012 Re: aktualne ceny - Costa brava 29.05.12, 06:26
      Ceny z początku maja:
      -> Renfe z Blanes do Barcelony 4,30 euro w jedną stronę.
      ->Ogród Pinya de Rosa (ten wyżej, z kaktusami) 4 euro. Z tym biletem 50% zniżki do ogrodu Marimurta (ten niżej) czyli 3 euro. Z centrum Blanes (plac Katalonia) jeździ co godzinę kolorowy autobusik. Za 10 euro od osoby masz wjazd do Pinya de Rosa, za godzinę lub dwie - zjazd do Marimurta i za kolejną godzinę lub dwie - zjazd na dół.
      ->Bilet autobusowy z Blanes do Lloret - nie wiem ale z Blanes do Santa Susana płaciłem 2 euro (odległość porównywalna).
      -> rejs statkiem z Santa Susana do Tossa de Mar: 29 euro dorosły 18 euro dziecko do lat 12. Jest to bilet w dwie strony (tak płynąłem - innych cen nie znam). Wypływałem z SS o 9.45.
      W Tossa de Mar byliśmy ok. 12.00. O godz. 16.00 odpływaliśmy w rejs powrotny i ok. 17.40 byliśmy w SS. Z powrotem krócej, bo rzadziej przybija do brzegu. Bilety można kupić w niebiesko-żółtych przyczepach na plaży. Spóźnienie 15 minut nie jest dla Katalończyków żadnym problemem a szklane dno statku jest przereklamowane (porysowane i niewiele widać). Ale popłynąć warto z całą pewnością!
      Pozdrawiam
      • Gość: tt Re: aktualne ceny - Costa brava IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.12, 14:56
        espa2012 nie wiesz czy na bilety Renfe do Barcelony są zniżki dla dzieci?
        • espa2012 Re: aktualne ceny - Costa brava 29.05.12, 16:06
          Z tego co wiem, to dzieci do 3 lat mają jakieś zniżki albo nawet nie płacą. Ale starsze płacą normalnie. Dotyczy to oczywiście turystów. Są zniżki dla uczniów ale posiadających ważną (hiszpańską niestety :) legitymację...
          To samo dotyczy i innych opłat (np. LaAquarium w Barcelonie czy Camp Nou).
    • Gość: Milena Re: aktualne ceny - Costa brava IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.12, 15:31
      wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html
      Superpromocja do 15 lipca na wyjazdy do Hiszpanii-Costa Brava!!!!!!!!!!!!!
      Lloret de Mar i Malgret de Mar Hotele***
      999zł za 9 noclegów w Hiszpanii, zwiedzanie Wenecji i Paryża! Studenckie klimaty!
      Najlepsza cena na rynku!
      Terminy:2.08-15.08, 11.08-24.08, 20.08-2.09, 29.08-11.09, 7.09-20.09, 16.09-29.09, 25.09-11.10
      wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka