Gość: Sonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 13:38 Czy ktos moze byl w hiszpanskich Pirenejach?Jakie sa ceny?Jakie mozliwosci noclegu?Gdzie jest najciekawiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wari Re: Hiszpania -Pireneje 25.06.04, 00:04 Zalezy czego szukasz w tych Pirenejach. Byłem kilkakrotnie, uwielbiam Pireneje w Andorze, a w Hiszpanii polecam dolinę Aran (jeden z najrzadszych w Europie języków - ok. 2 tys. osób posługuje się jezykiem doliny Aran) z pięknymi łąkami oraz Park Narodowy Ordesa i Monte Perdido (warto wybrać najdłuższą trasę na jednodniowe odwiedziny - wrażenia estetyczne niesamowite). Ja nocuję zawsze w namiocie (kempingi w sezonie dość drogie, ok. 12 euro za 2 osoby, namiot i auto), noclegi w hotelach zaczynają się w sezonie od ok. 50 Euro/osobę. Pobyt w Pirenejach, szczególnie w sezonie tym różni się od pobytu na wybrzeżu, przynajmniej dla mnie, że zawsze spotykałem tu sympatycznych, miłych ludzi a nie tłumy rozwrzeszczanej dzieciarni. Ogólnie sympatycznie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Hiszpania -Pireneje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 21:08 Bardzo Ci dziekuje,wlasciwie jade tam pierwszy raz,wiec chce sie zorientowac jakie sa mozliwosci. Wiec mozna tak bez problemu rozbic sobie namiot np pod schroniskiem? Odpowiedz Link Zgłoś