Dodaj do ulubionych

Majorka wróciłam:)

31.07.12, 10:09
Przesyłam link do zdjęć w formie filmiku plus chętnie odpowiem na pytania związane z Majorką tu na forum:)
www.youtube.com/watch?v=VjDa-wZW5uA&list=HL1343720795&feature=mh_lolzPozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • fankacro Re: Majorka wróciłam:) 31.07.12, 13:03
      Bardzo ładnie:)) Którą miejscowość polecasz jako bazę wypadową do mieszkania i zwiedzania? Chodzi mi o to, żeby była ładna plaża, ale jednocześnie, żeby wieczorem były jakieś fajne knajpeczki i klimat...
      Dzięki
      • Gość: gość Re: Majorka wróciłam:) IP: *.ip.netia.com.pl 31.07.12, 15:43
        jeszcze nie obejrzałem filmu, może odpowiedź jest tam... jak poruszałaś sie po wyspie? autko czy komunikacja? ewentualnie jak z wypozyczaniem? problemy? jaki koszt?
        • malami34 Re: Majorka wróciłam:) 31.07.12, 19:16
          W jakim hotelu byliście? Sami czy z jakimś biurem?
          • Gość: freeola Re: Majorka wróciłam:) IP: *.dhcp.as2116.net 31.07.12, 20:09
            Byliśmy w najtańszym hotelu z ofert Itaki: Playa Moreia. Koszt last minute to 2099zł. Wybraliśmy najtańszy z tego względu ze poprzednim razem na wczasach bylismy w 4 gwiazkowym i stan hotelu nie był zbyt dobry. A kaska większa. I powiem Wam ze hotel wystarczający. Kiedyś czytałam ze to sie rozni tylko tym ze np pokoj jest większy. Rzeczywscie pokoik był mały. Ale jakoś nam to nie przeszkadzało. Widok na jakies krzaki ale też nam to nie przeszkadzalo. Jedzenie też ujdzie. Najważniejsza była dla nas Majorka nie hotel.
            Polecam S'illot. Tam własnie byliśmy. Lub Sa Coma to jest obok siebie. Polecam też Alcudie. Bo plaża tam jest prześliczna!!! W S'illot jest pełno knajpek. Ale nie ma dyskotek. No moze 1. Ale nie korzystaliśmy. Byliśmy też w El Arenal przejazdem i okropnie tam jest! Nie polecam. Pełno śmieci, napisy po niemiecku i niemieckie piosenki w knajpkach. Ale jak ktos chce imprezowac no to nie ma wyjscia.
            My wypozyczaliśmy samochód w hotelu z Hertz za 117 euro za 3 dni. Paliwo 38 euro.
            i rowery na 1 dzień za 10 euro /2 osoby.
            I tak kolejno:
            jaskinie smocze wstep 12 euro/ os i nie wolno robić zdjęć.
            sanktuarium maryjne w Lluc oplata za parking 4 euro,
            parking w Sa Calobra 5,5 euro,
            palma aquarium nawet ładne ale małe!!! i bilety bardzo drogie bo aż 21,5 euro od osoby, i robią zdjecie po wejsciu ktroe potem sprzedaja za 10 euro. My kupowalismy.
            I jeszcze mozna sobie zrobic zdjecie z papugą:P
            W Palmie wstęp do katedry 6 euro. My nie korzystaliśmy. I w sumie nie zwiedzaliśmy nic wiecej poza katedrą bo zabytki nas średnio interesują.
            Palma dość tłoczna. Parking ok 2,40 euro za 2 godziny.
            Piekna Deya i Valldemossa ale polecam obejrzec z oddali. Nam sie nie chcialo chodzic po kościolkach. Wiec byliśmy tylko przejazdem.
            Na Formentor piękne widoki. Ale nie polecam jechać dalej niż za ten pierwszy punkt widokowy. Moim zdaniem dalej juz nie ma ciekawszych widokow. No ale jak ktos bardzo chce to czemu nie.

• Gość: freeola Re: Majorka wróciłam:) IP: *.dhcp.as2116.net 31.07.12, 20:21
      Cenowo moim zdaniem Mojorka droższa niż Wyspy kanaryjskie. Ale moze też przez rok ceny troszke wzrosły.
      Np. Lipton ICE TEA duża 2,85 euro.
      mała ICE TEA 1,5 euro.
      Sangria przepyszna:D Polecam, także tą w butelkach w sklepach:) I o wiele tańsza:P
      Polecam wode termalną w sprayu , swietnie chłodzi.
      Sejfu nie braliśmy. Nic nie zginęło.
      Polecam zarówno Itakę jak i Majorkę:)
      • Gość: freeola Re: Majorka wróciłam:) IP: *.dhcp.as2116.net 31.07.12, 20:26
        My wzielismy ze sobą namiot plazowy, taką budke. Koszt leżaków to 12 euro.
        Inni kupowali parasole na miejscu. No i jakis materac dmuchany ew. kółko. I jakaś mała apteczka: plaster, woda utleniona i coś na oparzenia. My nie mieliśmy wlasnie i kupowalismy na miejscu.
    • Gość: pomrocznosc Re: Majorka wróciłam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 01:27
      Duzo zdjęć. To te taka forma ekschibicjonizmu jak czlowiek nieproszony pokazuje kompletnie obcym osobom swoje zdjecia i to w takiej ilosci.
      • Gość: mechan Re: Majorka wróciłam:) IP: 79.162.252.* 01.08.12, 07:51
        Zdjęcia bardzo ładne, miło się to ogląda, a główna bohaterka muy quapa :-) Ale tez nie odważyłbym się na takie upublicznienie swoich wakacji obcym bądź co bądź zupełnie osobom.
      • Gość: freeola Re: Majorka wróciłam:) IP: *.dhcp.as2116.net 01.08.12, 12:44
        Prosze bardzo. W takim razie filmik nie jest już dostępny. Udostępnilam go bo cieszylam sie wycieczka i pieknymi zdjeciami. I moze pomógł by komuś w organizacji wycieczki. Ale oczywiscie zawsze znajda sie osoby ktore znajdą arument ze to exhibicjonizm lub ze jestem świrnięta. Pewnie najprościej kogoś zjechać. Trudniej samemu coś dać od siebie.
    • ktosco Re: Majorka wróciłam:) 01.08.12, 09:22
      Jak tam wygladaja drogi? Mozna swobodnie sie przemieszczac?Nie chodzi o Palma,ale o przejazd miedzy miejscowosciami Np. z Palma do Alcudia
    • ktosco Re: Majorka wróciłam:) 01.08.12, 09:46
      Chcialam zapytac, co to za plaza,jaka miejscowosc? zdjecia ukazane w Waszym filmiku 7 min 55 sek :)
    • Gość: hi Re: Majorka wróciłam:) IP: 109.76.90.* 01.08.12, 13:14
      czy mogla bys opisac o swoim wyjezdzie na email bardzo bym prosil gdyz wybieramy sie 28 sierpnia i bylo by to bardzo pomocne szkoda ze nie moge zobaczyc tego filmiku moj email gs03@o2.pl
      • Gość: Ron Re: Majorka wróciłam:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 12:09
        Filmik obejrzałem z przyjemnością, a te niektóre komentarze świadczą o bardzo niskim poziomie osób je prezentujących...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka