Gość: melon Re:to fajnie, pewnie było OK IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.12, 19:07 akurat ten temat był na tym forum dokładnie przedyskutowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ... IP: *.warszawa.vectranet.pl 22.08.12, 19:34 a gdzie zdjęcia mozna obejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Malgrat de mar przyjechałam IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.12, 21:49 W którym hotelu byłaś? Czy w Malgrat jest jakiś większy supermarket poza Mercadoną? Może jakieś ogólne spostrzeżenia i rady, bo lecę już w sobotę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Malgrat de mar przyjechałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 21:54 ja lecę już w niedzielę, opowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
bandit55 Re: Malgrat de mar przyjechałam 22.08.12, 22:57 Carrefour , Lidl także spoko. Ja byłam w hotelu Reymar, można się trochę zawieźć dlatego jest OK ale dla mało wymagających ludzi, takich jak ja. W malgrat jest dużo knajpek, sklepów, dyskotek ( polecam Waikiki ) - w tych większych nie byłam ). Fajna szeroka żwirkowa plaża, szybko się robi głęboko, woda dość ciepła. Odradzam Water world bo do każdej zjeżdżalni czekało się mniej więcej 40 min. więc w sezonie odpada niestety.... Kolejka renfe to dobry sposób na zwiedzanie pobliskich miejscowości i oczywiście Barcelonę. Po kupieniu biletu najlepiej w dwie strony, na peronie trzeba skasować bilety przed wejściem do pociągu. Ta miejscowość to dobra baza wypadowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Malgrat de mar przyjechałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 11:26 Lecimy w najbliższą niedzielę, zastanawiam się jak najlepiej dostać się z lotniska do Malgret? biorę pod uwagę taxi, 3 lata temu płaciliśmy za taxi bus ok 90euro, teraz jedzie nas mniej więc myślę, że upchamy się w mniejszą, ale czy orientujesz się jakie są koszta? Czy w Malgret koło stacji, (gdybyśmy jechali pociągiem z Barcelony) jest zaraz postój taxi? Wiem też że z lotniska jeżdżą areobusy na pl. Catalunea i później przesiadka na pociąg, ale czy znajduje się on też na tym placu, czy musimy przejść gdzieś dalej? Byłabym wdzięczna za te informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Malgrat de mar przyjechałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.12, 11:36 i jeszcze jedno, gdzie kupuje się te bilety na pociąg? Odpowiedz Link Zgłoś
bandit55 Re: Malgrat de mar przyjechałam 23.08.12, 12:02 Bilety na pociąg kupuje się na każdej stacji- peronie także spoko Odpowiedz Link Zgłoś
bandit55 Re: Malgrat de mar przyjechałam 23.08.12, 12:19 Moim zdaniem najlepiej kolejką Renfe napewno taniej niż taxi. A w Malgrat to koło hotelu Reymar są taksówki bo w pobliżu stacji jakoś nie zwróciłam uwagi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Malgrat de mar przyjechałam IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.12, 21:10 Też jadę do Reymar, z pełną świadomością go wybrałam :) jedzenie dobre? daleko jest do stacji kolejki? czy są tam ścieżki rowerowe i można pożyczyć rower? Odpowiedz Link Zgłoś
bandit55 Re: Malgrat de mar przyjechałam 24.08.12, 06:31 Śniadania dla mnie porażka, jedyne co było dobre to francuzkie rogaliki. Są bułki ( trzeba przebierać żeby znaleźć świeżą , tak samo chleby różne, niedobre soki... ). Sorki no ale piszę prawdę.. Obiadokolacje lepsze, różnorodne od 13 do 21 ( raz tylko ). Do stacji chyba bliżej z tego hotelu to do Santa sussana ale też można się przejść do malgrat np. jak się chce pojechac do lloret lub blanes. Są na drogach zaznaczone miejsca dla rowerzystów i tez sporo ich jeździ. Zaraz obok hotelu jest wypożyczalnia ale nie wiem co i za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magtda Re: Malgrat de mar przyjechałam IP: *.dynamic.chello.pl 24.08.12, 08:09 A od której były śniadania? z którym biurem podróży byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Malgrat de mar przyjechałam IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.08.12, 21:21 co to za wycieczka jak zdjęć nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
bandit55 Re: Malgrat de mar przyjechałam 26.08.12, 06:19 może i wstawię . na razie czasu nie mam Odpowiedz Link Zgłoś