Dodaj do ulubionych

Samochód na Minorce

IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.15, 12:51
Jak w temacie wykupiliśmy z Tui wakacje na Minorce przełom czerwca i lipca 2016 i jak zawsze chcemy na 3-4 dni wypożyczyć samochód ale czytałem starsze wątki i nie wiem czy jest aż tak drogo ? Piszą o kwotach od 50-80 euro za dzień ? Ostatnio byliśmy kilkakrotnie na Kanarach i samochód na 3-4 dni to wydatek ok 100 euro .
Będziemy w Cala Galdana może ktoś z Was był w tym miejscu i wie czy są na miejscu jakieś wypożyczalnie i ewentualnie może macie info jakie ceny samochodów ?
Obserwuj wątek
    • Gość: evuelvu Re: Samochód na Minorce IP: *.static.chello.pl 04.10.15, 13:44
      Niestety o cenach kanadyjskich możesz zapomnieć, to się tyczy zarówno wypożyczenia auta, jak i benzyny. Tak jak w każdym miejscu- np na Kanarach niektórzy płacą po 40 za dzień ,a niektórzy po kilkanaście ( np w ub.r. na GC. Płaciliśmy 16 z full ubezp. za wcale nie najtańsze jeździdełko). Co do Minorki wierzę, ze niektórzy mogli tyle zapłacić, ale jak ich stać, to ich wybór, dla mnie to przesada. Jest pełno małych miejscowych wypożyczalni , w których spokojnie można znależć autko w rozsądnych cenach, za kl. C płaciliśmy ok. 35 oczywiście z full ubezp. i fotelikiem dla młodego gratis. Wiadomo, ze im dłużej tym trochę taniej. Co do Cała Galdana nie pomogę, był to tylko 1 z pkt. objazdowych, bazę mielismy na pn wyspy.
    • jot.be Re: Samochód na Minorce 04.10.15, 16:31
      W samym Cala Galdana (chyba) nie byłem - ale wypożyczalni na Minorce jest mnóstwo.
      Ja wypożyczałem auto w pobliskim sklepie spożywczym :) - o ile dobrze pamiętam chyba
      30€ za dzień + 50€ kaucji w gotówce - w pierwszym tygodniu lipca. Może w szczycie sezonu czyli w sierpniu jest dużo drożej - ale w czerwcu/początku lipca na pewno znajdziesz taniej.
      • Gość: colin Re: Samochód na Minorce IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.15, 17:42
        Dzięki za wasze spostrzeżenia pewnie coś tam znajdziemy ...
        Cena 30-40 euro za dzień jak najbardziej do przyjęcia .
        Wracamy na Beleary po 18 latach jeszcze byliśmy bez dzieci na Majorce w El Arenal i też korzystaliśmy z autka ale to było tak dawno ..
        • jot.be Re: Samochód na Minorce 05.10.15, 08:58
          Drogi się zmieniły :)
          Na lepsze...
          A co do Minorki - ja wziąłem auto na 3 dni i tego 3-go dnia to już nie bardzo
          miałem gdzie jechać.Przez 3 dni byłem praktycznie wszędzie.
          • Gość: colin Re: Samochód na Minorce IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.15, 20:24
            Moje dziewczyny lubią plażować więc zaliczymy kolka plaż i pewnie coś przy okazji ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka