Dodaj do ulubionych

karty płatnicze na Majorce

IP: *.kielce.uw.gov.pl 24.08.01, 09:48
wybieram się na Majorkę za 1,5 tygodnia i chciałabym się dowiedzieć czy karta
płatnicza Maestro będzie tam działać i czy bardziej opłaca się wymienić
pieniądze w Polsce czy na miejscu (czy lepiej wziąć ze sobę DEM czy USD)
bardzo proszę o szybką odpowiedz
z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Elka Re: karty płatnicze na Majorce IP: 10.40.65.* 24.08.01, 14:40
      Dziala. Wybieralam pieniadze z bankomatu chyba Banco de Espana (logo z obrysem
      byczka)oraz w Caja Madrid i wyszlam na tym swietnie. O dziwo nie doliczono mi
      zadnej prowizji!!! Poza tym placilam Maestro bez problemu - zarowno na Majorce
      jak tez w calej Hiszpanii i Portugalii. Na wszelki wypadek wzielam tez
      Euroczeki (gdyby karta nie dzialala i carte Visa) - nie byly jednak potrzebne.
      • Gość: ana Re: karty płatnicze na Majorce IP: *.kielce.uw.gov.pl 24.08.01, 15:05
        dzięki za wiadomość, bo w banku niestety nie potrafili mi powiedzieć
        a wogóle to jeśli ktoś był na Majorce to bardzo proszę o więcej informacji:
        np. co warto zobaczyć na wyspie, jakie są ceny itp.
      • Gość: b14 Re: karty płatnicze na Majorce IP: 62.83.17.* 28.08.01, 22:52
        Gość portalu: Elka napisał(a):

> Dziala. Wybieralam pieniadze z bankomatu chyba Banco de Espana (logo z obrysem
        > byczka)oraz w Caja Madrid i wyszlam na tym swietnie. O dziwo nie doliczono mi
        > zadnej prowizji!!! Poza tym placilam Maestro bez problemu - zarowno na Majorce
        > jak tez w calej Hiszpanii i Portugalii. Na wszelki wypadek wzielam tez
        > Euroczeki (gdyby karta nie dzialala i carte Visa) - nie byly jednak potrzebne.

Nie moglas wybierac kasy z Banco de España, no chyba ze jestes jego prezesem lub
        ministrem finansow :-), (To hiszpanski odpowiednik NBP).
        Zapewne Ci chodzilo o Caja de España...
        Wszedzie mozna bez problemu placic kartami kredytowymi, ktore sa ogolnie
        uznawane. Jesli chcesz brac gotowke, to najlepiej kup pesety, tym sposobem
        unikniesz placenia prowizji i klopotu z wymiana.
        ¡Buen viaje!
    • Gość: slakoc Re: karty płatnicze na Majorce IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.10.01, 22:43
      Bardzo Ci zazdroszcę.Z kartami nie ma żadnych problemów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka