Dodaj do ulubionych

Majorka koszt

IP: *.146.168.163.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.08.17, 13:44
Witam ,pierwszy raz lecę na Majorke,7 dni z wykupiony mi śniadaniami.Ile radzicie wziąć euro na pobyt?
Obserwuj wątek
    • deec2 Re: Majorka koszt 15.08.17, 22:20
      To zależy od stanu konta i potrzeb. Na podstawowe wydatki co najmniej 30 euro na dzień na osobę i to dość bez szaleństw. Nie znam cen kolacji w restauracjach, gdyż korzystałam w maju z HB, jednak zważ, że: butelka wody 0,50-1 euro zależnie od sklepu, bagietka w postaci kanapki 2-2,50, najtańszy bilet autobusowy 1,50 (im dłuższa trasa, tym wyższa cena), kawa i lody ok. 5, plaża od 5 za leżak (zestaw z parasolem więcej). Pewność mam tylko odnośnie do cen przejazdów komunikacją publiczną, na resztę nie zwracałam większej uwagi, bo i tak, to czego potrzebowałam, musiałam kupić. Zawsze też warto mieć jakiś luz finansowy, choćby na walutowym koncie w banku. Udanego wypoczynku.
      • Gość: xxx Re: Majorka koszt IP: *.internetunion.pl 17.08.17, 21:30
        Ja bym odpowiedział tak - podobną kwotę jak np. na wyspy greckie. W pewnym uproszczeniu ceny raczej podobne.
        • ja.s.i.u Re: Majorka koszt 18.08.17, 13:04
          Oj dołóż, bo masz do czego. Ja bym szacował Kreta razy 1.25.

A tak, mniej więcej o 25 procent ceny są na Majorce droższe. W hotelach podatek turystyczny, wstęp do akwarium w Playa de Palma dla dorosłego 24.50, dla dziecka 14. Wstęp do klasztoru w Valdemosie 9.50. Z Grecji uciekło sporo Niemców, na Majorkę dalej jeżdżą, stąd ceny na Majorce często są wyższe.
          • mamula-1 Re: Majorka koszt 31.08.17, 11:08
            Myślę ,że 500-600 euro najmniej.
    • 2podroznik2011 Re: Majorka koszt 14.09.17, 08:39
      Ceny na Majorce są średnio 2 - 3 razy wyższe niż w Polsce. To zależy czy będziesz się żywił/a w restauracjach czy nie. To ma bardzo duży wpływ na koszta.
      • Gość: ZdZiwiony Re: Majorka koszt IP: *.internetunion.pl 14.09.17, 23:11
        No to pizza 70-80 zł kosztuje jeśli 3 razy wyzsze? A jakieś konkrety? Drożej niż na Costa del Sol bądź na Kanarach? Jakiejś tragedii strasznej nie było mimo że krezusem nie jestem.
        • ja.s.i.u Re: Majorka koszt 15.09.17, 13:32
          Oczywiście, że na Kanarach, nawet w hotelowiskach, typu Los Cristianos jest dużo taniej, niż na Majorce. Ale przykładowo drinki po 7-8 Euro i to wcale nie te najdroższe. Nie wspominam o cenach paliw, te są też droższe, niż w innych miejscach Hiszpanii (tu masz ceny: www.elpreciodelagasolina.com/gasolineras/palma_de_mallorca:39906 ) ale ogólnie jest drogo. Aha podatek turystyczny masz tu w tabelce: www.finblog.de/touristensteuer-mallorca-hoehe/ Na Kanarach go nie ma, podobnie, jak odpowiednika podatku VAT.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka