Gość: BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 20:40 Witam, szukam opinii o tym kurorcie. Piszcie jezli byliście. Będę mieszkał w Hotelu LLoyd (z Itaki) więc jeżli ktoś w nim był i może cos powiedzieć to też chętnie poczytam. Pozdrawiam. BB Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: SARA Re: +++TORREMOLINOS+++ ktoś był? IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 28.05.05, 19:15 HEJ!!!! ja nie byłam, ale będę w lipcu - ponoć exstra kurort! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: +++TORREMOLINOS+++ ktoś był? IP: *.arspolona.com.pl 30.05.05, 12:18 cześć, ja bedę tam we wrześniu . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: +++TORREMOLINOS+++ ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:50 własnie wrocilem z tej miejscowsci. O tej porze roku jest to wczasowisko dla emerytow z calego swiata (anglicy,niemcy, francuzi japonczycy). Generalnie hiszpanie reaguja alergiczne na jezyk angielski i proba rozmowy w tym jezyku skutkuje totalnyml olewaniem klienta. Generalnie jest to fabryka turystyczna i nie nalezy sie spodziewac emocji od strony obslugi. Oni nie musza sie starac klient sam przyjdzie. Jezeli chodzi o wyglad miasta to dobrze oddaje przewodnik pascala - ponure blokowisko z kiczowatmi wstawkami z roznych styli. Poza tym wszedzie pod gore i tlok (ale mowili ze to 40%). ... Mimo wszystko jestem zadowolony bo moj hotel byl maly a nie 10 pietrowy, dostalem dobry pokoj,basen byl ok i do morza tylko przjsc przez nie halasliwa ulice. Na inne hotele patrzylem ze zgroza. Ale nie bede tu uprawial reklamy. Biuro tez bylo ok. .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: +++TORREMOLINOS+++ ktoś był? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 11:00 A jak oceniasz Benalmadenę? Jadę tam za tydzień. Twój opis trochę mnie zniesmaczył. Miałam świadomość, że to nie będzie swojska wiocha, ale że aż tak źle? Sam hotel mnie nie bardzo podnieca, bo będę w nim tylko spać. Byłeś może na Majorce w okolicach Palmy. Czy można to jakoś porównać? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.kontra1 Re: +++TORREMOLINOS+++ ktoś był? 31.05.05, 14:25 Byłam w tamtym roku we wrzeniu w Torremolinos. Potwierdzam, że jest bardzo dużo emerytów, sporo bloków, ale też ładna, długa promenada. Przez Benamadenę przejeżdżałam tylko więć za dużo ni emogę powiedzieć, ale ładniejsza niż Torremolinos. Na Majorce byłam 6 lat temu w miesjcowości Cala Mayor, blisko Palmy, bardzo sympatyczna miejscowość, hotel Zenith 3*, choć 10 minut od morza, to jednak naprawdę wart polecenie ze względu na przemiłą obsługę, dobre jedzonko i schludne pokoiki. Na pewno na Majorce sa ładniejsze plaże, bo zółty paseczek przywieziony z Sahary, a w Torremolinos brzydki, szary piach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: +++TORREMOLINOS+++ ktoś był? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:44 Banalmadena jest o wiele ladniejza, nowsza, ladniej zaprojektowana blokowiska poukrywane przyjemny park i bardzo "bogaty" port jachtowy dla milonerów. Z Torremolinos do Banalmadeny mozna spacerowac nadmorska promenada dlugosci ok 6- 7 km (na odcinku 2/3 bez samochodów) mnostwo knajpek i oczywiscie anglikow takze mieszkajacych na stale. Polecam bardziej.. pzdr, Luka Odpowiedz Link Zgłoś