Dodaj do ulubionych

Andaluzja samemu?

IP: *.rg / *.com.pl 21.06.06, 13:58
Chciałbym wybrać się pod koniec lipca/początek sierpnia do Andaluzji, bez
biura podróży, sam, bo nikogo nie mogę znaleźć na taką wyprawę. Trochę
zwiedzania, trochę plażowania, poruszanie się autobusami i pociągami. Czy w
tym okresie znajdę wolne miejsca w tańszych hostalach, bez wcześniejszej
rezerwacji? To przecież środek sezonu. A upały - da się przeżyć? Byłbym
wdzięczny za wszelką pomoc.
Tomek
Obserwuj wątek
    • roxi28 Re: Andaluzja samemu? 21.06.06, 20:57
      Początek sierpnia to tutaj najgorszy koszmar....naprawdę ciężko.Jak nie jesteś
      zbyt stary to próbuj:)
      Sam zawsze jakiś nocleg znajdziesz.
      Ale co ty gadasz że na wypad do Adaluzji nikogo nie możesz znaleść??
      A ja tu się będę nudzić w sierpniu jak mops!
      • Gość: Tomek Re: Andaluzja samemu? IP: *.rg / *.com.pl 22.06.06, 07:08
        A skąd Ty piszesz, Roxi? Z Polski czy z Andaluzji? Tak się składa, że wszyscy
        znajomi, którym proponowałem wyprawę, nie byli zainteresowani. Upałów się boję,
        miałem kiedyś próbkę w Saragossie, a na południu przecież jest jeszcze
        gorzej... Dlatego chciałem jechać w czerwcu, ale się nie udało. Jakby co, to
        moje GG: 1893996
        Tomek
    • bukowski27 tomek 22.06.06, 09:27
      własnie wróciłem z wyprawy po Andaluzji. podobne założenie miałem. przez 10 dni
      jezdziłem po miastach andaluzji, pozniej tydzien plazy. moja jedyna uwaga jest
      taka, że o ile w nadbrzeznych miastach - kadyks, gibraltar było całkiem
      przyjemnie (wiaterek od morza) o tyle w sevili, cordobie, granadzie temperatura
      dochodziła do 40-42 stopni. jeżeli do tego dołożyć (tak myślę) kilkakrotnie
      więcej turystów, to moim zdaniem nie jest to najlepszy czas na zwiedzanie.
      pozdrawiam
    • burgundy Re: Andaluzja samemu? 24.06.06, 12:50
      w zeszlym roku wybralam sie na podobna wyprawe z moimi dwiema kolezankami z
      Lotwy. zjechalysmy wtedy prawie polowe hiszpanii tzn ta poludniowa.pogoda coz -
      a srodku ladu typu sewilla, granada bedziesz sie gotowac niezaleznie od pory
      dnia, tak tam po protsu jest w polowie lipca. i nie jest to czas i miesjce dla
      ludzi majacych np problemy z sercem.kiedy przyjechalysmy do sewilli miasto
      wygladalo na wyludniowe, bo kazdy normalny hiszpan o tej porze roku kieruje sie
      na plaze i ucieka z miasta. nie zauwazylam jakiegos strasznego natloku turystow
      (jezeli bedziesz chcial zwiedzic alhambre, to lepiej zebys byl przy bramkach z
      biletem zaraz po otwarciu tj o 9 rano, a nie o 11, bo wtedy na pewno bedziesz
      stac w kolejce).
      jezeli chodzi o srodki transportu, to zdecydowanie tansze sa autobusy, sek w
      tym, ze wiekszosci polaczen nie znajdziesz w necie, bo sa lokalne i odkrywasz
      je na dworcu autobusowym.
      REzerwacja i hotele,coz mialysmy kilka noclegow ustawionych u naszych znajomych
      ale kilka razy sie zdarzylo,ze szukalysmy w dniu przyjazdu (w cadiz, sewilli i
      madrycie) - nie bylo problemu. jezeli chcialbys wiecej info typu polaczenia
      lokalne, nazwy linii autobusowych itd to sluze pomoca :-)
      • Gość: danny Re: Andaluzja samemu? IP: *.torun.mm.pl 01.07.06, 20:59
        Ja tez sie wybieram samemu na poludnie hiszpanii w sierpniu.widze ze jest wiecej zainteresowanych.moze jeszcze ktos ma jakies wskazowki typu przelot,tanie noclegi itp...

dzieki
        • Gość: sabina Re: Andaluzja samemu? IP: *.ostrzeszow.sdi.tpnet.pl 01.08.06, 14:38
          hej:) a kiedy dokladnie i jak planujesz jechac?/ z grupa przyjaciół wybieramy
          się 6 sierpnia do Malagi jak jestes zainteresowany to odezwij sie pozdro:0
          • rollo111 Re: Andaluzja samemu? 01.08.06, 21:29
            Witam,

Napisalem do zainteresowanych na waszego gazetowego maila.Wybieram sie 5 sierpnia(3-4 dni w Madrycie) a potem do Malagi.Niestety mam olbrzymie problemy z noclegiem.Wszedzie maja full.

Pozdrawiam
    • Gość: Magda Re: Andaluzja samemu? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 01.08.06, 17:24
      A samolotem nie może być? bo i ja bym pojechala chodzby dzisiaj, a tez nie moge
      znalezc nikogo, bo moi znajomi sie nie piszą... jak cos to GG 3910620
      • rollo111 Re: Andaluzja samemu? 01.08.06, 21:31
        Sorki.Moj mail rollo111@NOSPAM.gazeta.pl (wyciac NOSPAM),a gg 3377707.
        • Gość: sabina19 Re: Andaluzja samemu? IP: *.ostrzeszow.sdi.tpnet.pl 02.08.06, 13:02
          hej :0 jeśli ktos miałby ochote sie skontaktowac ze mną i poklikac, powymieniac
          sie informacjami i obawami przed wypadem na obcy ląd;P to moj nr gg 8318823 oraz
          e-mail rybcia16@o2.pl pozdro
    • Gość: Agawa Re: Andaluzja samemu? IP: *.mofnet.gov.pl 17.08.06, 09:53
      Ja mam podobne plany, tyle tylko, że wybieram się do Andaluzji na początku
      września. Koleżanka, która miała ze mną jechać złamała nogę, więc jadę sama,
      chociaż patrzą na mnie jak na wariatkę :-) SAMA ... KOBIETA... itd. Ale mnie to
      nie zniechęca.
      Rezerwuję noclegi tylko w Granadzie i Sevilli a dalej ... w ciemno...
      Pozdrawiam
      • Gość: Lewandow Re: Andaluzja samemu? IP: *.starnettelecom.pl 18.08.06, 20:35
        Kolega Agawa może z osiedla Lewandow???

A ile kosztuje nocleg np. przez 3 kolejne dni gdzieś przy wybrzeżu Costa del
        sol w 2-giej połowie września?

Można jechać w ciemno czy trzeba rezerwować?
    • Gość: Filip Re: Andaluzja samemu? IP: *.szczecin.mm.pl 18.08.06, 20:32
      Hej
      Wylatuje do Malagi 23sierpnia, miałem jechać ze znajomym, ale temu
      przyspieszyli sesję poprawkową i jadę sam. Miałem zamiar pozwiedzać zobaczyć co
      nieco i trochę pobawić. Wynająłem już somochód i chcę objechać Costa del Sol.
      Jeżeli jest ktoś kto wybiera się mniej więcej w tym terminie to dajcie znać na
      maila filip-gr@o2.pl
    • filip-gr Andaluzja samemu? 18.08.06, 20:33
      Hej :)
      Wylatuje do Malagi 23sierpnia, miałem jechać ze znajomym, ale temu
      przyspieszyli sesję poprawkową i jadę sam. Miałem zamiar pozwiedzać zobaczyć co
      nieco i trochę pobawić. Wynająłem już somochód i chcę objechać Costa del Sol.
      Jeżeli jest ktoś kto wybiera się mniej więcej w tym terminie to dajcie znać na
      maila filip-gr@o2.pl
      • beata9715 Re: Andaluzja samemu? 18.08.06, 23:53
        ja tez sie wybieram sama albo z koleżanką. Wylot z Berlina do Malagi 22
        września. Oprócz plaży chcemy troche pozwiedzać. Chcemy wynająć samochód.
        Noclegów jeszcze nie mamy. Może ktoś ma jakieś tanie kwatery albo jedzie w tym
        czasie?
        • Gość: kolor Re: Andaluzja samemu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 14:05
          bez problemu znajdziesz miejsce bez rezerwacji, na santa cruz w sevilli jest
          mnostwo tanich hosteli mozna przebierac w ofertach, wszystko w niewielkiej
          odleglosci od siebie; Podobnie jest w kordobie - hostele sa nawet obok mezquity.
        • pollyru Re: Andaluzja samemu? 22.08.06, 16:32
          Właśnie wróciłam, z dwoma koleżankami przejechałyśmy nieprzytomną ilość
          kilometrów po Hiszpanii, ostatni tydzień spędzając w Andaluzji. Noclegi - żaden
          problem, hostale znajdują się nawet w małych, niekomercyjnych miejscowościach, w
          miastach jak Cordoba, Sevilla nie przesadzając co 300 m, ceny chyba są
          generalnie ustalone bo niemal wszędzie wychodziło jakieś 15 eur za osobę -
          zwykle pozwalano nam w trójkę brać pokój 2-os i płacić nadal jak za 2. Przy
          dwóch osobach camping raczej nie wyjdzie was taniej, zwłaszcza w znanych
          miastach - ale już w małych mieścinkach warto, żeby szukać najlepiej iść w
          mieście w którym/koło którego chcecie się zatrzymać do Oficina del Turismo i
          prosić o adresy campingów lub mapę okolic, która ma takie dane, zwykle warto
          wcześniej przedzwonić pytając o cenę i oszczędzić sobie ewentualnej drogi. Na
          plaży za darmo, ale uwaga, generalnie jest to zabronione i nas akurat obudziło
          pięknym rankiem słońce i policja, chociaż skończyło się tylko na srogiej minie,
          nam turystkom puścili to płazem, lokalnym wlepili mandat.
          Polecam zarezerwować samochód wcześniej przez internet - www.amigoautos.es.
          Super portal na całą Hiszpanię, wyszło zdecydowanie taniej niż gdybyśmy przyszły
          do firmy i dopiero szukały, wszyscy Hiszpanie brali od nas ten adres :) (to się
          od nas nauczyli czegoś :))
    • Gość: beata Re: Andaluzja samemu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 20:30
      Jedziemy z koleżanką do Andaluzji wylot 22.09 do 27.09 mamy 2 miejsca w
      samochodzie na miejscu. Trasa Malaga Giblartar Kadyks moze Portugalia moze
      Sewila
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka