Dodaj do ulubionych

Ibiza, San Antonio

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 14:19
Witam.
Pod koniec sierpnia wyjezdzam na 2 tyg. i mam kilka pytań
co mozna (i TRZEBA) zobaczyc na Ibizie a w szczegolnosci w okolicach San Antonio
jakie jest polaczenie San Antonio z Ibiza Miastem (koszty i mozliwosci)
jak wyglada sprawa wyprawy na Formentere (skad mozna wyplynac i za ile)
Ktore sklepy sa najtansze w San Antonio (chodzi tylko o alkohol i jakies owoce)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lala Re: Ibiza, San Antonio IP: *.sm-rozstaje.pl 19.07.06, 16:34
      bylam w san antonio w 99 roku- to juz kilka lat temu, ale nie sadze zeby sie
      duzo zmienilo.
      ibiza "miejska"jest do zniesienia tylko dla ludzi 18-35 na oko, lubiacych kluby
      ( ale bardziej housowe i electro ) i majacych kase, duzo kasy. nei
      zaoszczedzisz tam kolego, ceny sa ..londynskie, na pewno nei tak tanio jak w
      hiszpanii! jesli jestes np spokojnym czlowiekiem lub lubisz sluchac rocka, to
      nie byla dobra decyzja.
      ja tobei polecam objechac wyspe wynajetm autkiem, wbrew pozorom cala ludnosc
      skupila sie w san ant i w stolycy, a na wysepce sa nawet i dzikie plaze ( to , o
      czyms kiedsy opowidali migrujacy tam hippisi ) hiszpanow nie ma prawie wcale,
      choc ja mialam okazje jesc obiad w jakiejs przydroznej knajpie rodzinnej, gdzie
      bylam jedyna turystka, cudownie!
      popularne sa promiki wazace cie z san ant na rozne "playas"- ja bylam na dwoch ,
      nie pamietam juz nazw, jedna mi sie zdecydowanie bardziej podobala. oczywiscie i
      tam pelno turystow, ale ladna woda, bardzo przyjemnie.
      ogolnie wolalabym pojechac tam teraz..to byl jedyny moj w zyciu wyjaz z
      kontrola rodzicielska i bardzo zalowalam. ciagnelo mnei do klubow (no bylam
      takie ziolko ze majac 16 lat juz mi sie chcialo ) , a tu najwyzej browar pod
      okiem tatusia.
      chociaz ja wole miasta super klubowe ale dajace wybor barow, niekonieccznie
      kocham umc umc umc, wole raz latino, raz HH, a na ibizie wydawalo
      sie-przynajmniej wtedy- ze tylko ministry of sound i nic wiecej.
      wydalismy kupe kasy, to pamietam- chyba z tysiac E na glowwe za same wakacje, a
      na miejscu drugie tyle. bardzo drogo, lepiej juz oszczedzaj.
      milych wakacji!!!!
      • Gość: Prosac Re: Ibiza, San Antonio IP: *.dh-hfc.datazug.ch 20.07.06, 12:05
        w San Antonio bylem 3 lata temu.Bardzo milo wspominam.Zaprzyjaznilismy sie z
        pracujacymi tam w roznych klubach Anglikami i dzieki temu mielismy darmowe
        wstepy do klubow.W przeciwnym razie nalezy sie przygotowac na spore wydatki.W
        samym San Antonio nie ma nic ciekaweog do zobaczenia, palze sa przeprelnione i
        trudno zlaezc miejsce,klub na klubie,to wlasnie tam znajduje sie ibizjanski
        WestEnd.Ze stolica wyspy jest swietne polacznenie autobusowe ale my czesto
        lapalismy stopa.Nie ma z tym problemu.W stolicy jest wiecej Hiszpanow i Niemcow
        (bo SA to sami Angole w zasadzie)i jest pare rzeczy do zoabczenia.Stolica jest
        zreszta o wiele spokojniejsza.Najlepsze kluby jak Privilege znajduje sie w
        srodku wyspy miedzy Ibiza Towna a SA.Mozna podjechac rowniez zwyklym autobusem
        lub byc zgarnietym z jakiejs afterki autobusem klubowym.Z tego co pamietam na
        impreze w srode (czyli taka sredniej klasy) wstepy oscylowaly miedzy 45 a
        60euro.Ale poza tym Ibiza jest boska.Jest faktycznie duzo dzikich miejsc i jesli
        sie postarac to naprawde nie trzeba duzo wydac.W SA jest tylko jeden sklep z
        normalnymi cenami,reszta wszystko dla turystow i nagle okazuje sie,ze woda jest
        drozsza od piwa czy wina.No to w sumie tyle.Milego pobuty.
    • Gość: Antek Re: Ibiza, San Antonio IP: *.adm.ae.wroc.pl 09.08.06, 14:06
      W San Antonio byłem rok temu. Autobus do Ibizy ok. 1,5 euro, co pół godziny lub
      15 minut (w środku dnia) odjeżdża z portu. Ibiza miasto jest przepiękna, warto
      pojechać tam też wieczorem, np. wynajętym samochodem, choć te są niestety
      drogie. Ja z full insurance zapłaciłem 129 euro za 3 doby za fiata pandę. B.
      ciekawa północna część wyspy, w stronę Santa Agnes i Portinatx. Promy na
      Formenterę odpływają z Ibizy miasta i z San Antonio. W zeszłym roku z obu
      miejsc kosztowało to w obie strony 25 euro. Na miejscu (w porcie na
      Formenterze) czeka podstawiony autobus, za który trzeba dość dużo zapłacić,
      jeśli chce się przejechać wyspę (zatrzymuje się w kilku miejscach). Ogólnie nie
      podobała mi się Formentera, bo płaska i nudnawa przy Ibizie. San Antonio
      specjalnie piękne nie jest, plaża centralna jest nawet rzecz ogólnie ujmując
      okropna. Mieszkałem za to w bardzo skromnym, ale świetnym hotelu Osiris, który
      wszystkim serdecznie polecam. Obsługa wyjątkowo miła, jedzenie wyśmienite i. o
      dziwo, okolica cicha, choć do klubów jest b. blisko.

Pozdrawiam i życzę udanych wakacji.
    • toma002 Re: Ibiza, San Antonio 09.08.06, 16:01
      wlasnie wrocilem z San An :) eh super bylo tylko strasznie goraco :)

co do twoich pytan:

co zobaczyc - oczywiscie Katedre w Ibiza Town razem z wzgorzem i
      przygleglosciami:)
      zachod slonca w San Antonio kolo Cafe del Mar !!! a potem driny w cafe Mambo -
      po zachodzi slonca graja tam Roger Sanchez, Deep Dish i inni:)
      Plaze - Cala Conte, Cala Bassa, Salinas
      wycieczka na es Verde - moze byc wieczorem do Undergroundu :)
      no i oczywiscie kluby!! Space, Pacha, Amnesia - to jest MUST :)
      Bora - Bora kolo 15-18 :) ;)

polaczenia San An -iBiza - autobus nr 3 co 15 min , cena 1,6 euro, w nocy
      discobusy co godzine cena 2 euro

Formentiera - promy wyplywaja z mariny w Ibiza Town i z Playa del Bossa - cena
      jakies 30-40 euro chyba na caly dzien

San An - sklepy tanie to supermarkety, ale wogole najtansze to LIDL przy
      drodze z lotniska do Ibiza Town, drugi jest przy wyjezdzie z San An

Dobre ceny to - browar San Miguel 1,25 za liter :)

aha najtansze bilety do klubow - bar PussyCat przy marinie w San An - polecam :)

jak jeszcze jakies pytania to wal :)
      • Gość: Kasia Re: Ibiza, San Antonio IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.03.14, 19:45
        Mam pytanie gdzie mozna dobrze i w miare niedrogo zjesc w San Antonio? Mam na mysli jakies bary typu"Imbis", i czy w miescie w centrum jest market Spar albo Lidl? my bedziemy w apartamencie Reco Des Sol moze kojarzysz to wtedy dokladniej bym wiedziala co i jak. Bede czekac na wiadomosc, a jak mi sie cos przypomni to napisze acha my jedziemy dopiero w polowie wrzesnia. Pozdrawiam Kasia
        • Gość: zaskur Re: Ibiza, San Antonio IP: 217.150.153.* 28.08.14, 22:54
          bede tam w pierwszym tygodniu wrzesnia ;P obczaje okolice jak nie zapomne to opisze ;)
          • Gość: Nalin_ka Re: Ibiza, San Antonio IP: *.star.net.pl 14.09.14, 13:31
            I jak wrażenia?
            Czekam na relację, bo lecę we wtorek!
    • Gość: kar Re: Ibiza, San Antonio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:56
      Dzieki wszystkim za dokladne odpowiedzi, teraz tylko sie pakowac.
      Pozdrawiam
    • Gość: toma002 Re: Ibiza, San Antonio IP: *.chello.pl 14.08.06, 17:13
      jechalem indywidualnie, rezerwacje przez net
    • Gość: iza Re: Ibiza, San Antonio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 21:46
      witam,jestem kazdego roku na ibizie(uzaleznilam sie)polecam wycieczki statkiem
      na malownicze plaze;;cala conta;; i ;;cala bossa;;koszt 8-10eur,na formentere
      30eur,stolica przepiekna i bardzo urozmaicona(czesciowo w sredniowiecznej
      zabudowie)polecam zakupy w sklepach o nazwie ;;la sirena;a do dotego
      niesamowite zachody słonca i klimat ,dobre polaczenia autobusowe,taxi
      komfortowe ale drogie,do stolicy z san antoni 30eur,pozdrawiam
      • Gość: Agata Re: Ibiza, San Antonio IP: 80.51.246.* 21.08.06, 11:30
        Byłam na Ibizie w 2002 roku i jestem trochę zawiedziona... Oczywiście były to
        udane wakacje, bardzo podobała mi się stolica i niektóre plaże ale San Antonio,
        w którym mieszkałam pozostawia wiele do życzenia. Po tygodniu miałam tak dość
        Anglików, że West End omijałam z daleka. W każdym razie warto zobaczyć tą w
        sumie kultową wyspę i kluby, podobno jedne z najlepszych na swiecie. Duzym
        minusem jest jednak jedzenie (w każdym barze czy restauracji - oczywiście
        pomijając te ekskluzywne - są frytki, tzw english breakfest nawet w chińskich
        restauracjach ;(, a paella zazwyczaj z pudełka odgrzana w mikrofali)no i ceny
        nie "na polskie warunki". Za małe piwo lub malutką (0,2) colę w Privelege
        płaciliśmy 8 €.
        Jezeli chodzi o sklepy spożywcze to polecam pochodzić po małych uliczkach San
        Antonio (z dala od West End)gdzie można znaleźć takie, w których zakupy robią
        tambylcy i są przystępne ceny.
    • Gość: Nowak Re: Ibiza, San Antonio IP: *.icpnet.pl 03.01.07, 20:58
      witam!
      Rowniez mam pytanko Hotel "Els pins" w San Antonio byl ktos tam moze? Jezlei
      tak to prosze o info pozdrawiam
    • Gość: aga Re: Ibiza, San Antonio IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.14, 21:43
      kto leci we wtorek na ibize z katowic 16.09.2014
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka