Dodaj do ulubionych

costa del sol - dobre hotele?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 20:18
Mam takie pytanie: jakie hotele polecacie na costa del sol? Chodzi mi o hotel
conajmniej 4-gwiazdkowy, dość wysoki standard, najlepiej przy plaży, cena
gdzieś tak do 5000 zł za osobę... Zastanawiałam się nad hotelem Amaragua albo
Estepona albo Camino Real, był ktoś może w tych hotelach?
Z góry dziękuję za wszelkie informacje:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Anjew Re: costa del sol - dobre hotele? IP: 87.111.45.* 25.02.07, 21:17
      Witam.
      Pracuje w branzy turystycznej, firma brytyjska, sporo tu ludziom rezerwuje hoteli.

Tu gdzie mieszkam, czyli Fuengirola:

Jesli 4 stars to polecam Confortel i Florida Spa - oba w dobrej lokalizacji,
      porzadny standard. Musisz sprawdzic ceny w necie, czy sie miescisz.

nie polecam za bardzo reszty w naszym miescie. Sa zwykle starszawe i takie sobie
      jak na deklarowany standard.

W Marbelli znajdziesz wiecej dobrych hoteli, ale musialbym poszperac w
      sluzbowych archiwach, zeby jakies szczegolnie polecic. Zajrzyj sobie np. na
      www.alpharooms.com, znajdziesz tam opisy i troche fotek, to troche sie rozjasni.
      Poza tym oczywiscie www.tripadvisor.com ! Tam jest wszystko, co chcialbys
      wiedziec o wiekszosci hoteli godnych uwagi. Pozdrawiam.
      • Gość: AK Re: costa del sol - dobre hotele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 15:12
        dziekuje:) A moze wiesz coś na temat hotelu Estepona Palace, bo słyszałam
        bardzo sprzeczne opinie? Albo na temat hotelu Amaragua?
        pozdrawiam:)
        • Gość: Anjew Re: costa del sol - dobre hotele? IP: 87.111.45.* 01.03.07, 23:36
          Prawde mowiac nie mam zdania, nigdy tam nikogo nie umiescilem, nie slyszalem tez
          zadnych opinii o nich. Jesli znasz angielski, to polecam tripadvisor i
          holidaywatchdoga. ;-)
    • Gość: daniel Re: costa del sol - dobre hotele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:39
      Z wymienionych zdecydowanie hotel Estepona (tu znajdziesz troche zdjec:
      www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=4212)
      Nie polecam okolic Torremolinos.
      • medea50 Re: costa del sol - dobre hotele? 08.03.07, 22:02
        A dlaczego Trremolinos nie polecasz? Przeciez tam jest mnostwo hoteli i z
        pewnoscia mozna cos odpowiedniego dla siebie znalezc.Napisz cos wiecej.
        • beitar Re: costa del sol - dobre hotele? 10.03.07, 16:13
          Sluchajcie mieszkam w Torremolinos juz troszke czasu i mi sie
          tutaj bardzo podoba . Z tego co wiem i pisze w gazetach odwiedza
          nas najwiecej turystow przede wszytskim z espani wiec nie chce
          mi sie sluchac glupot ze ktos czegos nie poleca bo np byl
          tutaj raz i cos mu nie spasowalo .
          Amaragula z tego co wiem nie jest najgorsza bo tez pracuje z
          turystami . Polecam hotel Don Pablo w Torremolinos dokladnie Playamar
          nad samym morzem . Tanie ceny ale musisz sobie sam sprawdzic .
          Pozdrawiam
          • mazda25 Re: Torremolinos 10.03.07, 21:52
            Przeczytalam w przewodniku po costa de soll,ze to moloch , pelno
            wiezowcow,miasto ogromnych kompleksow hotelowych ,taniej rozrywki,barow i nie
            ma nic wspolnego z pieknem Hiszpani.Radza turystom szukajacym piekna i
            romantyki raczej te miejscowosc omijac,cos w tym musi byc.
            • beitar Re: Torremolinos 12.03.07, 16:23
              ehhh.
              Jak by ufac wszytskim przewodnikom to czlowiek nic by nie
              zobaczyl ...:)
        • Gość: daniel Re: costa del sol - dobre hotele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 23:29
          Bardzo lubie Hiszpanie i nie mialem zamiaru krytykowac jakiegokolwiek rejonu. Po
          prostu majac do wyboru Torremolinos lub Fuengirole wybieram Fuengirole -
          "bardziej hiszpanski" a mniej turystyczny klimat
          • Gość: paula Re: costa del sol - dobre hotele? IP: *.byt.3s.pl 13.03.07, 05:03
            właśnie wróciłam z Hiszpanii- 5 dni samochodem, zwiedziałam całą Andaluzję plus
            Granada, Ronda, Sierra Nevada i całe południowe wybrzeże. Od razu zaznaczam, że
            Costa Del Sol przypomina najgorsze koszmary! w życiu się czegoś takiego nie
            spodziewałam. Plaże wąskie, brudne, kamieniste, mnóstwo wieżowców. Po prostu
            tragedia. Marbella miała byc cudowna, jedne z najbogatszych miast w Hiszpanii,
            gdzie mnóstwo stylowych willi, ładnych plaż itd. A tu wydałam ponad 70 eu.
            (jeszcze poza sezonem) za nocleg w daremnym 3 gwiazdkowym hotelu gdzie wszystko
            się rozlatywało, a miasto bardzo mnie rozczarowało, blokowisko, nic więcej.
            Powiem tak, najładniejsze i piaszczyste(!) plaże są na południowym-wschodzie -
            za Almerią. No i koniecznie trzeba wypożyczyć samochód, wtedy zobaczymy
            prawdziwą Hiszpanię :-) pozdrawiam
            • medea50 Re: costa del sol - dobre hotele? 13.03.07, 08:19
              wyczytalam to wszystko co napisala paula w przewodniku i wiem ,ze prawdziwa
              atmosfere hiszpanka trzeba szukac poza wybrzezem.Swoja droga co mozna zobaczyc
              w ciagu 5 dni w Andaluzji.To co sie widzi z samochodu to troche za malo.Lepiej
              zostac pare dni na jednym miejscu niz zaliczac kilometry.
              • asiencjaasiencja Re: costa del sol - dobre hotele? 14.03.07, 12:39
                Paulo,

dzieki za twoje wskazowki, bede sie nimi kierowac. Zapamietalam sobie, ze polecasz plaze za Almeria.
                Ile mniej wiecej kosztuje wynajem samochodu na 2 dni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka