Gość: natka IP: luthien:* / 192.168.1.* 16.06.03, 00:11 wybieram się z Triadą na Costa del Azahar do apartamentu.Czy może ktoś był i może podzielić się wrażeniami? pozdroovki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rafal Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 25.06.03, 16:47 W tym roku ja również jadę z triadą na to samo wybrzerze w sierpniu. Jaki termin ty wybrałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.topole.waw.pl 28.06.03, 18:27 5-19 sierpień.A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 02.07.03, 17:00 Jadę w tym samym terminie co Ty, wylot z Warszawy Do jakich apartamentów jedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
ulapa Re: triada-del Azahar-apartamenty 03.07.03, 11:44 Ja chcę jechać we wrześniu, opiszcie jak przyjedziecie jak bylo. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: luthien:* / 192.168.1.* 04.07.03, 00:12 rafal, nie wiem, bo przydzielą mi( tzn mi i mojej kumpeli) apartament już na miejscu. Triada ma tam 3 rodzaje, i każdy z nich jest spoko, więc jak dla mnie to żadna różnica. A Ty masz już przydzielony?który? i na pewno po powrocie napiszę jak było:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 07.07.03, 19:06 My jedziemy do apartamentu Tres Carabelas *** Z opisu i położenia powinno być ok, byłem już z Triadą w Grecji w apartamentach i byłem bardzo zadowolony. Zobaczymy jak będzie ale trzeba być zawasze dorej myśli. Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 09:19 Byłam 2 lata temu w Alcozeber było naprawdę super, apartamenty w miarę możliwe, co do zakupów związanych z przygotowaniem posiłków, bez problemów, miasteczko super jest gdzie wyjść zabawić się,zycie zaczyna się dopiero koło 20 Plaża piaszczysta,woda ciepła, bardzo miło wspominam te wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Byłem 17.07.03, 12:22 byłem jest super...... A więc po kolei: apartamenty znośne (ja byłem w tres calaberas choć niektórzy trafili do naprawdę dobrych). ale wyposażenie jest w poorzadku lodóweczka. Ale wystrzagajcie się apartamentu od strony ronda - bo w nocy jest tam maksymalny hałas (skutery i samochody jeżdżą w kółko z głośną muzyką - spać się nie da. Natomiast ma się wtdy niekiepski widok na morze!!!! nic za darmo. parę rad: kupujcie w sklepie ISVER (niedaleko ronda (200 metrów wzdłuż morza) lub w sklepie Spar (już w mieście, jest to niemiecka sieć sklepów). są to najtańsze sklepy i uwierzcie mi różnica jest spora!! Apartamenty właściwie nie są w alcossebre tylko w las fuentes. Plaża jest fajna z zajebistymi źdródłami wybijającymi spod piachu -lecz ma to swoje wady -woda w tamtym miejscu jest chłodniejsza oraz piasek na plaży mokry. Ale można pojść na inne plaże. Brzeg morza jest świetny - można się potaplać w wodzie po kolana jak jest ktoś z dziećmi lub nie lubi pływać. Ja osobiscie lubię podróżować i wynająłem samochód ze znajomymi, jeśli tak zrobicie to koniecznie zobaczcie Morelle!!! oraz Peniscolę i Sagund. Warto (szczególnie Morelle (70km od Alcossebre). Co do wycieczek Triady to oferują oni Barcelonę, Walencję i Peniscolę. Nie bierzcie wycieczki do Peniscoli - strata pieniędzy!!!! dużo sobie rzyczą a Peniscola jest w sumie 20 km dale. za takie same pieniądze można wypożyczyć w 4 osoby samochód na jeden dzień i really nawet po przejechaniu 400 km i tak wyjdzie z benzyną taniej niż wykupienie wycieczki do peniscoli. Walencie też radzę odwiedzić samemu. Ponieważ byłem już w Barcie przez parę dni 2 lata temu to tym razem wykupiłęm wycieczkę od rezydentów, ale muszę stwierdzić że duzo nei zobaczyłem - ale jak się jest tam przez zaledwie pół dnia to nie dziwne. Podsumowująć: jak chcecie pozwiedzać to wypożyczcie samochód (wiele osób tak robiło)(koniecznie Morella), nie kupujcie wycieczki do peniscoli (świetne miejsce ale warto pojechać ta samemu za znacznie mniejsze pieniądze). I pojdzcie w stronę latarni na północ - są tam niezłe plaże skaliste z milionem muszli! - wido niesamowity - zamiast piasku leżą muszelki. pozdrawiam i życzę udanego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
demonka Re: Byłem 17.07.03, 13:06 to które z apartamentów mógłbyś polecić? Triada ma jeszcze arcosy I i II ja nastawiałam się na 3carabelas... pozdrawiam, m Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Byłem 17.07.03, 13:36 Jak już napisałem 3carabelas są w porządku ale na luksusy nie ma co liczyć no i trzeba mieć szczęście aby was nie posadzili tuż obok ronda. Wiem, że pare osób trafiło do duuużo lepszych apart. ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia które to były. A poza tym, Triada informuje o 3 apart., a tak naprawdę to jak byłem to porozmieszcali ludziów w 5 różnych kompleksach. Odpowiedz Link Zgłoś
demonka Re: Byłem 17.07.03, 13:43 rozumiem a jak cenowo jest w tym miejscu: piwo, jedzenie itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Byłem 17.07.03, 14:28 heh, generalnie jesli ktoś był w Hiszpanii przed wprowadzeniem euro to odczuje różnicę... teraz jest znacznie drożej przykład: bagietka 0,6 euro małe piwko 0,4 euro ( w sklepie) winko czerwone wytrawne od 0,7 euro w górę ser camabert 2 euro cola 2 litry 1,15euro co do barów to paelle można zjeść od 7 euro, ale na przykład można zamówić menu del dia (składające się z 3 dań i wody lub wina) już od 7 euro!! Polecam Bar Tomas w mieście - za 7 euro właśnie można się nieźle najeść i napić!! Gazpacho już od 2,5 euro., a np horszata (POLECAM!!!) w barze 1,15. Takie rzeczy jak jakiś ludwik do zmywania czy jakiś proszek do prania to radze zabrać z Polski. po co płacic ponad 10 PLN za jakieś płyny do mycia talerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
demonka Re: Byłem 17.07.03, 14:46 jeszcze pytanko odnośnie apartamentów: czy są ręczniki? czy apartamenty 3carabelas są piętrowe? znalazłam informacje w internecie że na dole jest pokój dzienny z aneksem a na piętrze jest sypialnia i czy 4 osoby dorosłe mogą spokojnie mieszkać w takim? pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Byłem 17.07.03, 14:56 hmmm...ręczników nie ma... a apartamenty są różne, ale te w których umieścili mnei i znajomych to był to blok 5 piętrowy i tam były apartamenty typu duzy pokój razem z kuchnią i wnęka na 2 łóżka, a więc 4 osoby nie bardzo. ale sadzę, że jak zarezerwujesz to na 4 osoby to umieszczą cię może w innym budynku. w tych o których wyczytałaś nie widziałem jednak żadnych polaków. ten kompleks 3 carabelas składa się z 3 różnego rodzaju budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
demonka Re: Byłem 17.07.03, 15:00 to już jak się tak rozbrykałam to może jeszcze jedno czy są sztućce, garnki itp.? albo np kuchenka Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Byłem 17.07.03, 16:02 jest: lodówka, kuchenka, garnki, talerze, sztućce, patelnia nie ma: reczniki, obrusy niektórzy mieli mikrofale i pralkę oraz wyciskarkę do owoców, ale ja w tres carabelas takowych nie zauważyłem Odpowiedz Link Zgłoś
demonka Re: Byłem 18.07.03, 08:35 bardzo dziękuję za wszystkie informacje zastanawiam się czy wybrać się do Hiszpanii kusi mnie również Egipt... Pozdrawiam, M Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Byłem 18.07.03, 09:15 Hiszpania jest the best!! byłem tam po raz kolejny i wiem co mówię. Ale po raz pierwszy byłem tam na zorganizowanym wyjeździe. Poprzednio na własną rękę jeździłem po Hiszpanii. myslę że za 2 lata znowu odwiedzę ten kraj. ale polecam odwiedzenie południa Hiszpani z Sevillą, Granadą, Kadyxem. Odpowiedz Link Zgłoś
demonka Re: Byłem 18.07.03, 09:30 Jeżeli wybierzemy się do Hiszpanii na pewno wypożyczymy samochód i będziemy zwiedzać :-) samo leżenie plackiem na plaży nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Byłem IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 18.07.03, 09:47 Bardzo dziękuję za informacje na temat miejscowości jak i samej Hiszpani Ja jadę za dwa tygodnie i nie mogę się doczekać (dwa długie tygodnie w pracy) Mam jeszcze jedno pytanie, czy w pokojach są balkony i czy jest klimatyzacja aaaaa mówiłeś że warto wynająć samochód je nie stety nie jestem tak doświadczonym kierowcą, czy istnieją jakieś połączenia autobusowe lub kolejowe z Walencją lub Barceloną (Jakoś nie lubię zorganizowanych wycieczek na miejscu wolę zwiedzać sam i to co ja chcę) Z góry dziękuję Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ Re: Byłem 18.07.03, 11:17 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Bardzo dziękuję za informacje na temat miejscowości jak i samej Hiszpani > Ja jadę za dwa tygodnie i nie mogę się doczekać (dwa długie tygodnie w pracy) wydają się długie, a mi zleciało bardzo szybko:(( next time jadę na miesiąc (hoć pewnie nikt mi nie da takiego urlopu, hehe) > Mam jeszcze jedno pytanie, czy w pokojach są balkony i czy jest klimatyzacja balkony tak! klima net! > aaaaa mówiłeś że warto wynająć samochód je nie stety nie jestem tak > doświadczonym kierowcą, czy istnieją jakieś połączenia autobusowe lub kolejowe > z Walencją lub Barceloną (Jakoś nie lubię zorganizowanych wycieczek na miejscu > wolę zwiedzać sam i to co ja chcę) jest, ale niestety trochę skomplikowane. jest autobus do miasta obok (alcala de Xivert) - jedzie on około 15 minut, tam czeka już przesiadka do Castellon dela Plana. Ten autobus czeka aż przyjedziesz z Alcossebre więc nie ma obawy. Po dotarciu do Castellon masz do wyboru mnóstwo innych autobusów i pociagów. Ale radzę pierwsze kroki w Alcossebre skierować do informacji turystycznej tam dostaniesz wszystkie rozkłady autobusów i pociągów. Pomocni mogą być też rezydenci, jednakże więcej dowiesz się w informacji (dadzą Ci xero rozkładów - przynajmniej ten punkt w centrum, bo jest jeszcze jeden w les fuentes, ale ten dopiero otwierali pod koniec mojego wyjazdu i już tam nie wchodziłem) podsumowując - autobusy są, ale dość skomplikowane dojazdy (wiele przesiadek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Byłem IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 18.07.03, 11:55 Jeszcze raz dziękuję za tyle informacji. Mam nadzieję że będzie mi się podobać, ale z opisu sądze że Tak. Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dadaś Re: Byłem IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.07.03, 18:37 Mike, wielkie dzieki za opis.... :o)) wybieram sie w to wlasnie miejsce pod koniec sierpnia.... pisales o wypozyczeniu samochodu. Planujemy ze znajomymi wlasnie tak zrobic. Wynajac autko i samemu wybrac sie do Barcelony i Walencji. dlatego mam pytanka dodatkowe: 1. czy wypożyczalni szukałes tam na miejscu ? czy zamawiałes samochod przez net. ?? moze masz jakies namiary ?? 2. jakie mieli samochody i jak to wychodzilo kosztowo ? 3. jakie były formalnosci ? jakies zabezpieczenie kartą, kaucja ?? z gory dziekuje za info..... :o)) PS. aaaa jak widzi Ci sie to miasteczko z punktu widzenia rozrywki ?? sa jakies puby badz dyskoteki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Pytanie do Natki IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 26.08.03, 14:04 Jak się podobało w Hiszpanii? W jakich apartamentach byłaś. Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Pytanie do Natki IP: *.topole.waw.pl 27.08.03, 19:29 Rafale, wpisałam się w wątku "alcossebre" jako pietruszka.tam są moje wrażenia opisane:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś