Dodaj do ulubionych

triada-del Azahar-apartamenty

IP: luthien:* / 192.168.1.* 16.06.03, 00:11
wybieram się z Triadą na Costa del Azahar do apartamentu.Czy może ktoś był i
może podzielić się wrażeniami? pozdroovki
Obserwuj wątek
    • Gość: rafal Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 25.06.03, 16:47
      W tym roku ja również jadę z triadą na to samo wybrzerze w sierpniu.
      Jaki termin ty wybrałaś.
      • Gość: natka Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.topole.waw.pl 28.06.03, 18:27
        5-19 sierpień.A Ty?
        • Gość: rafal Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 02.07.03, 17:00
          Jadę w tym samym terminie co Ty, wylot z Warszawy
          Do jakich apartamentów jedziesz
    • ulapa Re: triada-del Azahar-apartamenty 03.07.03, 11:44
      Ja chcę jechać we wrześniu, opiszcie jak przyjedziecie jak bylo.
      Dziękuję
      • Gość: natka Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: luthien:* / 192.168.1.* 04.07.03, 00:12
        rafal, nie wiem, bo przydzielą mi( tzn mi i mojej kumpeli) apartament już na
        miejscu. Triada ma tam 3 rodzaje, i każdy z nich jest spoko, więc jak dla mnie
        to żadna różnica. A Ty masz już przydzielony?który?

i na pewno po powrocie napiszę jak było:)
        • Gość: rafal Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 07.07.03, 19:06
          My jedziemy do apartamentu Tres Carabelas ***
          Z opisu i położenia powinno być ok, byłem już z Triadą w Grecji w apartamentach
          i byłem bardzo zadowolony. Zobaczymy jak będzie ale trzeba być zawasze dorej
          myśli.
          Pozdrawiam Rafał

• Gość: Ika Re: triada-del Azahar-apartamenty IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 10.07.03, 09:19
      Byłam 2 lata temu w Alcozeber było naprawdę super, apartamenty w miarę możliwe,
      co do zakupów związanych z przygotowaniem posiłków, bez problemów, miasteczko
      super jest gdzie wyjść zabawić się,zycie zaczyna się dopiero koło 20 Plaża
      piaszczysta,woda ciepła, bardzo miło wspominam te wakacje
    • mike_ Byłem 17.07.03, 12:22
      byłem jest super......
      A więc po kolei:
      apartamenty znośne (ja byłem w tres calaberas choć niektórzy trafili do
      naprawdę dobrych). ale wyposażenie jest w poorzadku lodóweczka. Ale
      wystrzagajcie się apartamentu od strony ronda - bo w nocy jest tam maksymalny
      hałas (skutery i samochody jeżdżą w kółko z głośną muzyką - spać się nie da.
      Natomiast ma się wtdy niekiepski widok na morze!!!! nic za darmo.
      parę rad: kupujcie w sklepie ISVER (niedaleko ronda (200 metrów wzdłuż morza)
      lub w sklepie Spar (już w mieście, jest to niemiecka sieć sklepów). są to
      najtańsze sklepy i uwierzcie mi różnica jest spora!!
      Apartamenty właściwie nie są w alcossebre tylko w las fuentes. Plaża jest fajna
      z zajebistymi źdródłami wybijającymi spod piachu -lecz ma to swoje wady -woda w
      tamtym miejscu jest chłodniejsza oraz piasek na plaży mokry. Ale można pojść na
      inne plaże. Brzeg morza jest świetny - można się potaplać w wodzie po kolana
      jak jest ktoś z dziećmi lub nie lubi pływać.
      Ja osobiscie lubię podróżować i wynająłem samochód ze znajomymi, jeśli tak
      zrobicie to koniecznie zobaczcie Morelle!!! oraz Peniscolę i Sagund. Warto
      (szczególnie Morelle (70km od Alcossebre). Co do wycieczek Triady to oferują
      oni Barcelonę, Walencję i Peniscolę. Nie bierzcie wycieczki do Peniscoli -
      strata pieniędzy!!!! dużo sobie rzyczą a Peniscola jest w sumie 20 km dale. za
      takie same pieniądze można wypożyczyć w 4 osoby samochód na jeden dzień i
      really nawet po przejechaniu 400 km i tak wyjdzie z benzyną taniej niż
      wykupienie wycieczki do peniscoli. Walencie też radzę odwiedzić samemu.
      Ponieważ byłem już w Barcie przez parę dni 2 lata temu to tym razem wykupiłęm
      wycieczkę od rezydentów, ale muszę stwierdzić że duzo nei zobaczyłem - ale jak
      się jest tam przez zaledwie pół dnia to nie dziwne. Podsumowująć: jak chcecie
      pozwiedzać to wypożyczcie samochód (wiele osób tak robiło)(koniecznie Morella),
      nie kupujcie wycieczki do peniscoli (świetne miejsce ale warto pojechać ta
      samemu za znacznie mniejsze pieniądze).
      I pojdzcie w stronę latarni na północ - są tam niezłe plaże skaliste z milionem
      muszli! - wido niesamowity - zamiast piasku leżą muszelki.

pozdrawiam i życzę udanego pobytu
      • demonka Re: Byłem 17.07.03, 13:06
        to które z apartamentów mógłbyś polecić? Triada ma jeszcze arcosy I i II
        ja nastawiałam się na 3carabelas...

pozdrawiam,
        m
        • mike_ Re: Byłem 17.07.03, 13:36
          Jak już napisałem 3carabelas są w porządku ale na luksusy nie ma co liczyć no i
          trzeba mieć szczęście aby was nie posadzili tuż obok ronda. Wiem, że pare osób
          trafiło do duuużo lepszych apart. ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia które to
          były. A poza tym, Triada informuje o 3 apart., a tak naprawdę to jak byłem to
          porozmieszcali ludziów w 5 różnych kompleksach.
          • demonka Re: Byłem 17.07.03, 13:43
            rozumiem
            a jak cenowo jest w tym miejscu: piwo, jedzenie itp.?
            • mike_ Re: Byłem 17.07.03, 14:28
              heh, generalnie jesli ktoś był w Hiszpanii przed wprowadzeniem euro to odczuje
              różnicę... teraz jest znacznie drożej

przykład:
              bagietka 0,6 euro
              małe piwko 0,4 euro ( w sklepie)
              winko czerwone wytrawne od 0,7 euro w górę
              ser camabert 2 euro
              cola 2 litry 1,15euro

co do barów to paelle można zjeść od 7 euro, ale na przykład można zamówić menu
              del dia (składające się z 3 dań i wody lub wina) już od 7 euro!! Polecam Bar
              Tomas w mieście - za 7 euro właśnie można się nieźle najeść i napić!!
              Gazpacho już od 2,5 euro., a np horszata (POLECAM!!!) w barze 1,15.

Takie rzeczy jak jakiś ludwik do zmywania czy jakiś proszek do prania to radze
              zabrać z Polski. po co płacic ponad 10 PLN za jakieś płyny do mycia talerzy.
              • demonka Re: Byłem 17.07.03, 14:46
                jeszcze pytanko odnośnie apartamentów: czy są ręczniki? czy apartamenty
                3carabelas są piętrowe? znalazłam informacje w internecie że na dole jest pokój
                dzienny z aneksem a na piętrze jest sypialnia i czy 4 osoby dorosłe mogą
                spokojnie mieszkać w takim?

pozdrawiam,
                M
                • mike_ Re: Byłem 17.07.03, 14:56
                  hmmm...ręczników nie ma...
                  a apartamenty są różne, ale te w których umieścili mnei i znajomych to był to
                  blok 5 piętrowy i tam były apartamenty typu duzy pokój razem z kuchnią i wnęka
                  na 2 łóżka, a więc 4 osoby nie bardzo. ale sadzę, że jak zarezerwujesz to na 4
                  osoby to umieszczą cię może w innym budynku. w tych o których wyczytałaś nie
                  widziałem jednak żadnych polaków. ten kompleks 3 carabelas składa się z 3
                  różnego rodzaju budynków.
                  • demonka Re: Byłem 17.07.03, 15:00
                    to już jak się tak rozbrykałam to może jeszcze jedno czy są sztućce, garnki
                    itp.? albo np kuchenka
                    • mike_ Re: Byłem 17.07.03, 16:02
                      jest: lodówka, kuchenka, garnki, talerze, sztućce, patelnia
                      nie ma: reczniki, obrusy

niektórzy mieli mikrofale i pralkę oraz wyciskarkę do owoców, ale ja w tres
                      carabelas takowych nie zauważyłem
                      • demonka Re: Byłem 18.07.03, 08:35
                        bardzo dziękuję za wszystkie informacje
                        zastanawiam się czy wybrać się do Hiszpanii
                        kusi mnie również Egipt...

Pozdrawiam,
                        M
                        • mike_ Re: Byłem 18.07.03, 09:15
                          Hiszpania jest the best!! byłem tam po raz kolejny i wiem co mówię. Ale po raz
                          pierwszy byłem tam na zorganizowanym wyjeździe. Poprzednio na własną rękę
                          jeździłem po Hiszpanii. myslę że za 2 lata znowu odwiedzę ten kraj. ale polecam
                          odwiedzenie południa Hiszpani z Sevillą, Granadą, Kadyxem.
                          • demonka Re: Byłem 18.07.03, 09:30
                            Jeżeli wybierzemy się do Hiszpanii na pewno wypożyczymy samochód i będziemy
                            zwiedzać :-) samo leżenie plackiem na plaży nie dla mnie.
                            • Gość: Rafał Re: Byłem IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 18.07.03, 09:47
                              Bardzo dziękuję za informacje na temat miejscowości jak i samej Hiszpani
                              Ja jadę za dwa tygodnie i nie mogę się doczekać (dwa długie tygodnie w pracy)
                              Mam jeszcze jedno pytanie, czy w pokojach są balkony i czy jest klimatyzacja
                              aaaaa mówiłeś że warto wynająć samochód je nie stety nie jestem tak
                              doświadczonym kierowcą, czy istnieją jakieś połączenia autobusowe lub kolejowe
                              z Walencją lub Barceloną (Jakoś nie lubię zorganizowanych wycieczek na miejscu
                              wolę zwiedzać sam i to co ja chcę)
                              Z góry dziękuję
                              Rafał
                              • mike_ Re: Byłem 18.07.03, 11:17
                                Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Bardzo dziękuję za informacje na temat miejscowości jak i samej Hiszpani
                                > Ja jadę za dwa tygodnie i nie mogę się doczekać (dwa długie tygodnie w pracy)

wydają się długie, a mi zleciało bardzo szybko:(( next time jadę na miesiąc
                                (hoć pewnie nikt mi nie da takiego urlopu, hehe)

> Mam jeszcze jedno pytanie, czy w pokojach są balkony i czy jest klimatyzacja

balkony tak! klima net!

> aaaaa mówiłeś że warto wynająć samochód je nie stety nie jestem tak
                                > doświadczonym kierowcą, czy istnieją jakieś połączenia autobusowe lub kolejowe
                                > z Walencją lub Barceloną (Jakoś nie lubię zorganizowanych wycieczek na miejscu
                                > wolę zwiedzać sam i to co ja chcę)

jest, ale niestety trochę skomplikowane. jest autobus do miasta obok (alcala de
                                Xivert) - jedzie on około 15 minut, tam czeka już przesiadka do Castellon dela
                                Plana. Ten autobus czeka aż przyjedziesz z Alcossebre więc nie ma obawy. Po
                                dotarciu do Castellon masz do wyboru mnóstwo innych autobusów i pociagów. Ale
                                radzę pierwsze kroki w Alcossebre skierować do informacji turystycznej tam
                                dostaniesz wszystkie rozkłady autobusów i pociągów. Pomocni mogą być też
                                rezydenci, jednakże więcej dowiesz się w informacji (dadzą Ci xero rozkładów -
                                przynajmniej ten punkt w centrum, bo jest jeszcze jeden w les fuentes, ale ten
                                dopiero otwierali pod koniec mojego wyjazdu i już tam nie wchodziłem)
                                podsumowując - autobusy są, ale dość skomplikowane dojazdy (wiele przesiadek)
                                • Gość: rafal Re: Byłem IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 18.07.03, 11:55
                                  Jeszcze raz dziękuję za tyle informacji. Mam nadzieję że będzie mi się podobać,
                                  ale z opisu sądze że Tak.
                                  Pozdrawiam Rafał
      • Gość: Dadaś Re: Byłem IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.07.03, 18:37
        Mike, wielkie dzieki za opis.... :o))
        wybieram sie w to wlasnie miejsce pod koniec sierpnia....

pisales o wypozyczeniu samochodu. Planujemy ze znajomymi wlasnie tak zrobic.
        Wynajac autko i samemu wybrac sie do Barcelony i Walencji.
        dlatego mam pytanka dodatkowe:
        1. czy wypożyczalni szukałes tam na miejscu ? czy zamawiałes samochod przez
        net. ?? moze masz jakies namiary ??
        2. jakie mieli samochody i jak to wychodzilo kosztowo ?
        3. jakie były formalnosci ? jakies zabezpieczenie kartą, kaucja ??

z gory dziekuje za info..... :o))

PS. aaaa jak widzi Ci sie to miasteczko z punktu widzenia rozrywki ??
        sa jakies puby badz dyskoteki ??
    • Gość: Rafał Pytanie do Natki IP: *.dd.com.pl / 192.168.0.* 26.08.03, 14:04
      Jak się podobało w Hiszpanii? W jakich apartamentach byłaś.
      Pozdrawiam Rafał
      • Gość: natka Re: Pytanie do Natki IP: *.topole.waw.pl 27.08.03, 19:29
        Rafale, wpisałam się w wątku "alcossebre" jako pietruszka.tam są moje wrażenia
        opisane:) pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka