Gość: Krist IP: *.poczta.katowice.pl 21.07.03, 10:16 Chcę wynająć na Gran Canarii samochód na 2-3 dni. Doradżcie, gdzie pojechać i co zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rogro Re: Gran Canaria samochodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 12:15 Jedź koniecznie do Puerto de Mogan i do Agaete. Warto tez zrobić wycieczke do wnetrza wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Gran Canaria samochodem IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 21.07.03, 12:54 aha i koniecznie Playa de Amadores- biay piasek przywieziony prosto z Hawajów, palmy na plaży i turkusowa woda. Pięknie! kurort ten nazywa sie ANFi. i Puerto Rico i Puerto de Mogan- piękny port Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Gran Canaria samochodem IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 21.07.03, 12:52 Hola!! własnie wróciłam z Gran C. w sobotę, było super, pieknie, gorąco i egzotycznie. Wynajęliśmy na 3 dni suzuki samuraj, bo chłopaki chcieli koniecznie jeżdzic jeepem, co ja klęłam strasznie. Siedziałam z tyłu, okręcona w koc, w chustce na głowie, bo wiało niemiłosiernie, zwłaszcza na północy, przy las palmas, gdzie zawsze sa chmury i zimniej- około 25 st, podczsa gdy w maspalomas 33-35 stopni i codziennie słońce. za 3 dni wynakjecia samochodu zapłacilismy 100 euro, była promocja 2 dni plus 1 za darmo, jesli suie bierze na weekend. benzyna kosztuje 0,55 euro. w pierwszy dzień objechalismy wyspe dookoła, co było doisc meczace, w drugim dniu pojechalismy do las palmas autostrada z playa del ingles, a wracalismy boczna droga przez agumes- polecam, aby zobacztc cos wiecej. trzeci dzien to wyprawa w góry na najwyzszy szcyt wyspy - Punto Nueblo, czy coś takiego. Ja z tego zrezygnowałam, bo gór nie lubię, zostałam przy basenie. w razie dalszych pytan- smiało! z jakiego biuira jedziesz i gdzie dokładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krist Re: Gran Canaria samochodem IP: *.poczta.katowice.pl 21.07.03, 13:33 Serdeczne dzięki.Lecę ze Scan Holiday. Jak ceny np soki,woda,piwo,leżaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Gran Canaria samochodem IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 22.07.03, 10:10 też byłam ze scan Holiday, w Playa del Ingles.godziny lotów mają fatalne, bo skraca sie o dzień pobyt. A jaki hotel wybrałeś? ceny: 2 leżaki plus parasol na plaży- 7,5 euro na dzień piwo- bardzo dobre regionalne piwo Tropical 0,75 l-około 1 euro wino od 0,8 euro bułka paluszek 0,4 e mleko około 0,8 jabłka 1,5 arbuz od 0.3 do 1 euro kulka lodów 1 euro magnum 1,9 euro taksówka do Maspalomas 3 euro pizza od 4 euro margerita gyros 5 euro perfumy dużo tańsze (np. Davidoff Echo tam 27 euro tu 209 zł za 50 ml). wstęp na dyskoteki 6 euro- nie ma co płacić w Kasbah można szalec za darmo Polecam zakupy w San Fernando (dzielnica Maspalomas) w Sparze,to jest za autostradą, poza "zoną" turystyczną, gdzie mieszkają "kanaryjczycy" ceny są zupełnie inne niż blizej morza (też w sparach), jest tam też duzy supermarket Hiperdino i super sklap z butami. W miejscowości Vecindario około 10-15 km od PDY jest Carrefour, można tam dojechać autyobusem. Tam tez warto zrobic zakupy. wstepo do parku wodnego Aqua Sur 20 euro i straszne kolejki do zjeżdżalni! do jednaje stalismy blisko godzine!! - w tym czasie trzeba sie wymieniać i zjeżdzać z innych ;)) coś jeszcze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solemare Re: Gran Canaria samochodem IP: *.polpx.pl / 10.10.10.* 22.07.03, 10:12 aha a najtańsze soki, różne smaki w Carref. kosztowały 0,5 euro i były naprawdę bardzo dobre. woda od 0,3 do ponad 1 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Re: Gran Canaria samochodem IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 21.07.03, 14:57 Warto zobaczyć wąwóz Guajadeke (tak sie chyba wymawia), gdzie mieszkają ludzie w skałach; nieczynny krater wulkanu, gdzie mieszka jeden człowiek; warto pojechać w góry - drogi bardzo kręte; ogód botaniczny niedaleko stolicy; miejscowość Terror; dolina palmowa... W każdym przewodniuku na 2 stronach znajdziesz wszystkie atrakcje - wcale ich nie ma dużo, bo atrakcją są plaże Maspalomas - duże, długie z żółtym pisakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krist Re: Gran Canaria samochodem IP: *.poczta.katowice.pl 22.07.03, 10:53 Serdecznie Ci dziękuję za tak wyczerpujące odpowiedzi mimo, że wkopałaś mnie przed żoną z jeepem na który ja też mam ochotę, a żona jest przeciw. Lecę w sierpniu do RIU WAIKIKI. Pozdrawiam, życzę miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ac Re: Gran Canaria samochodem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.03, 23:53 Jezeli uwierzyles ze Waikiki na 4,5 slonia jak podaje scan to nie rozczaruj sie. Hotel przyzwoity i naprawde dobre jedzenie i obsluga, dobra siec riu to gwarantuje. ale smiac mi sie chce jak widze waikiki w katalogu scana jako najlepszy na gc. hotel kiedys byl w tui i zawsze mial 3 sloneczka, ale sie zestarzal i wylecial z katalogow. Nie stresuj sie, jesli bedziesz swiadom ze z 4,5 gwiazdkami ma on malo wspolnego to bedzie ok. Sam czesto bywam w waikikach, i bardzo go lubie ale to jednak standard 3 gwiazdki ( lokalne i siecieowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Gran Canaria samochodem IP: *.podkowa-lesna.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 19:06 Kiedy lecicie, moze 9.o8 ? My takze, mamy zamiar sporo zobaczyc. troche przerazily mnie opinie o jakosci hotelu, choc pani w Scanie, zapewnia, ze jest swietny. Moze do zobaczenia, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Gran Canaria samochodem IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 21:58 Hotel jest super,nie przejmuj sie ,bylem w maju,jedzenie jeszcze lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: Gran Canaria samochodem 07.08.03, 13:37 hotel RIU Waikiki nie zasługuje na 4 słonie, ale to są prawdziwe 3* a wyżywienie w hotelach sieci RIU zawsze jest znakomite i w dużym wyborze po przejęciu Scana przez 1-2-fly, a 1-2-fly przez TUI AG: do oferty Scana i 1-2- fly weszły starsze hotele TUI, które nie spełniały wymogów biura w ofercie niemieckiej TUI - hotel RIU Waikiki był kilka lat temu i faktycznie ludzie nie byli zadowoleni ze standardu, więc hotel znalazł się w tańszym biurze grupy TUI AG Odpowiedz Link Zgłoś