erina1 23.02.08, 23:10 Kto poleci sprawdzoną firmę która nie sprawia nie miłych:(niespodzianek i wynajmują samochody takie jakie się zarezerwuje,a może ktoś wie dlaczego powstają takie niedogodności?pozdr.E Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa553 Re: Wypożyczalnie samochodów!!!Andaluzja 24.02.08, 12:03 wczoraj wrocilam z Andaluzji. Auto mialam od Hertza. Zamowilam najmniejsze jakie mieli. Na lotnisku w Maladze przy odbiorze auta pani namawiala nas aby - mimo rezerwacji, wziasc wieksze. Nie bylam zainteresowana. Wtedy okazalo sie, ze po prostu mniejsze im "wyszly". Gdybym sie na wieksze zgodzila, musialabym doplacic. Poniewaz nie wykazalam zainteresowania, to dostalam to wieksze bez doplaty. Zrobilam im grzecznosc:)))) Jezdzilismy wiec Fordem Fokusem. Jezdzilo sie swietnie. Bylam zdenerwowana jednak tym, ze wraz z uplywem dni przybywalo zadrapan na rogach auta. Mozesz tam uwazac ile chcesz, ale turysci i miejscowi (ci chyba glownie) parkuja jak wariaci i w koncu nazbiera sie tych zadrapan. Jakie bylo moje zdziwienie gdy przy oddawaniu auta nikt tego nie zakwestionowal, nie musialam nic doplacic. Widocznie to faktycznie normalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wypożyczalnie samochodów!!!Andaluzja IP: *.aster.pl 24.02.08, 16:50 Ewa, czytałam Twoje wcześniejsze wpisy na temat przygotowan do tego wyjazdu. Możesz napisać jak przydatne i praktyczne informacje na temat Andaluzji. Ja jade do Costa de Sol w lipcu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa553 Re: Wypożyczalnie samochodów!!!Andaluzja 24.02.08, 19:10 Aniu, do lipca daleko, chcetnie odpowiem na konkretne pytania. Od siebie powiem od razu, ze chcac cos zobaczyc, trzeba sie nastawic na duzo jezdzenia. Mysmy w tych 10 dni przejechali 2.000 km. Ale warto bylo, naprawde! No i nie widzielismy wszystkiego, nie da rady za pierwszym razem w tak krotkim czasie. Bylismy dwukrotnie w Grenadzie. Mniej sie nie da. Moja praktyczna rada plynaca z doswiadczenia: Zwiedzanie Alhambry i ogrodow z Generalife podzielic na dwa dni. Wziasc ture popoludniowa. Pojechalismy pierwszy raz rano, postawilismy auto pod Alhambra i zjechalismy autobusem wycieczkowym pietrusem do miasta. Obejrzelismy w ten sposob z autobusu miasto, bardzo piekne zreszta. Wysiedlismy tylko pod katedra i zwiedzilismy ja. Po zjedzeniu obiadu wrocilismy do Alhambry, gdzie zwiedzalismy cale popoludnie. Jest to cos tak oszalamiajacego, cos tak pieknego, ze nie mielismy juz sil ani ochoty na ogrody. Wiec wrocilismy wieczorem do hotelu w Nerja. Drugi raz pojechalismy znowu rano, postawilismy auto pod Alhambra i malym miejskim autobusikiem za 1 Euro pojechalismy na sasiednie do Alhambry wzgorze w slynnej starej dzielnicy. wysiedlismy pod kosciolem Nikolai, skad z placu pod kosciolem rozciaga sie cudowny widok i na Alhambra i na miasto i na osniezone szczyty Sierra Nevada. Stamtad kretymi uliczkami do miasta, caly czas jest co ogladac. No i znowu po obiedzie wjechalismy pod Alhambre i zwiedzalismy ogrody i Generalife. Bylo pieknie i cieszylam sie ze dzieki rozlozeniu na dwa dni moglismy to wszystko w spokoju obejrzec, bez gonitwy. Dalsze relacje - na zyczenie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Wypożyczalnie samochodów!!!Andaluzja IP: *.aster.pl 24.02.08, 20:51 Ewo mam do Ciebie pytanie na temat sposobu podróżowania. Przez jaką firmę wynamowałas samochód,czy potrzebna jest karta kredytowa aby wynająć autko, jak jest mniejwięcej cena za 10 dni z benzyną? Wiem, ze podróżowałaś autem, ale może wiesz coś o podróżowaniu koleją Czy z Malagi do Kordowy,Grenady etc są dobre połączniea kolejowe, czy bardziej sie opłaca wynając samochód? Dzięki za wszelkie informacje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa553 Re: Wypożyczalnie samochodów!!!Andaluzja 25.02.08, 08:42 poszukaj sobie watku, ktory tu byl niedawno, na temat Costa del Sol. Tam pisalismy duzo na temat podrozowania, byly osoby ktore wlasnie teraz albo sa w Andaluzji lub akurat wrocily (koniec ferii w Warszawie) i ktore mialy zamiar podrozowac koleja/autobusami. Podawano nawet rozklady jazdy. Ja na ten temat sama nic nie wiem. Co do auta: wynajmowalam juz pare razy przez internet w ten sposob, ze jesli zamawiasz bilet samolotowy przez RyanAir to sie pokazuje reklama wynajmu samochodow. W roznych krajach maja roznych partnerow. Wynajmowalam wiec juz i przez Sixt i teraz przez Hertz, w obu wypadkach bylam bardzo zadowolona. Szukam zawsze najtanszych okazji i tak teraz za 10 dni zaplacilam 140 Euro!! Do tego benzyna w Hiszpanii jest tania, 1,09 Euro/litr. Tak wiec za te 2.000 km kosztowala mnie benzyna okolo 150 Euro (jeszcze nie liczylam dokladnie). Do tego musisz liczyc parkingi. W Alhambrze placilam mniej wiecej 10 Euro za caly dzien - to moim zdaniem jest niewiele. Bo parkingi sa wszedzie drogie. Karta kredytowa jest konieczna. Juz rezerwujac auto musisz sie nia posluzyc. A przy odbiorze lopiuja karte na wypadek gdyby sie auto uszkodzilo czytepe. Oni tez musza miec jakas gwarancje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Wypożyczalnie samochodów!!!Andaluzja IP: *.acn.waw.pl 25.02.08, 23:27 Ja wypożyczyłam tutaj www.malagacar.com/uk/car/car-hire- malaga-airport-rates.html 2 tygodnie temu cena na pierwszy tydzień marca za grupę B wynosiła 70 euro za tydzień, teraz - 100 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabinka Re: Wypożyczalnie samochodów!!!Andaluzja IP: *.lublin.mm.pl 02.03.08, 15:02 hej! mam pytanie: ile kosztuje przejazd autostradą w hiszpanii? niedlugo wybieramy się z Vigo do Barcelony wynajętym samochodem i nie wiemy ile taki przejazd kosztuje. Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Wypożyczalnie samochodów!!!Andaluzja 02.03.08, 15:34 My też zarezerwowaliśmy w Malaga Car i nikt nie żądał od nas karty kredytowej. Czy na miejscu też jej nie żądają? Odpowiedz Link Zgłoś