Gość: jokasy IP: *.b-ras2.lmk.limerick.eircom.net 31.07.08, 22:18 heja, czy ktoś zwiedzał Smoczą Jaskinię na Majorce ( Caves of Drach) Na stronie piszą ze nie można robić zdjec, ale jak jest w praktyce? jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: malika Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.78-83.cust.bluewin.ch 01.08.08, 09:45 tez sie tam wybieram, mozesz mi powedziec jak tam dotrzec dokaldnie od Palma de mallorca? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasy Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.b-ras2.lmk.limerick.eircom.net 01.08.08, 18:58 ja dopiero we wrześniu jadę na Majorkę... Napisz proszę jak wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
relaksowa Re: smocza jaskinia - majorka 02.08.08, 10:11 Jaskinie polecam - krajozbraz "ksiezycowy" : stalagmity, stalaktyty wystajace z kazdej strony, roznych ksztaltow np kaktusow. W srodku jeziorko, gdzie odbywa sie krotki koncert na zywo muzyki powaznej,ale w ciekawej formie, bo jednosobowa orkiestra plynie na lodce z pochodniami etc Wszystko to robi niesamowite wrazenie. Z Palmy trzeba dojachac autobusem do Porto Cristo ( zresza fajne miasteczko, mozna wybrac sie dalej stateczkiem do Cala Bona czy jeszcze dalej do Ratjada.Koszt biletu autobusowgo w obie strony ok 13 E , dojazd twa ok 1 godz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jokasy Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.b-ras2.lmk.limerick.eircom.net 02.08.08, 11:41 dzieki za info, ale czy jest szansa na zrobienie fotek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.32.inds.pl 03.08.08, 00:31 tylko mały aparat lub kamera ! jest zakaz i mniej wiecej co 10-15 metrów stoją ochroniarze i pilnują (zdjęcia możesz sobie kupić przy wyjściu za 10 Euro) . Mnie się kilka fotek udało, ale bez lampy błyskowej! ALe ogólnie polecam - warto zobaczyć. Później mozna darmowym busem podjechać do SAFARI ZOO (niezapomniane wrażenia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsambika Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.lewandow.net.pl 03.08.08, 09:00 W smoczej jaskini nie można robić zdjęć i filmować ale warto ją obejrzeć i przepłynąć się łódeczką po jaskiniowym jeziorku. Niedaleko miejscowosci Canyamel (droga do Capdepera) jest też jaskinia COVES D`ARTA tam można robić zdjęcia i filmować, też jest cudna, w wysokich na ponad 20m salach które mają fajne nazwy Piekła, Czyśćca i Raju można odlądać bajeczne stalagmity i stalaktyty, jest też koncert światło i dźwiek (niesamowite wrażenie).Przed wejsciem do tej jaskini można zrobić świetne zdjęcia bo znajdujemy się na wysokim klifie i rozpościera się wspaniały widok ma morze i Majorkę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 14:02 Zgadzam sie z przedmówcą. Polecam również odwiedzić Coves d`Arta, co prawda nie ma tak koncertu na zywo i nie mozna przepłynąć sobie łódką, ale ma też swój urok, muzyka z taśmy (chyba Bach ? )+ odpowednia gra świateł też tworzy odpowiedni klimacik, zdecydowanie mniej oblegana, małe kilku- kilkunasto osobowe grupy co godzinę idą z przewodnikiem- oprowadzanie w jez. angielskim, niemieckim, francuskim i oczywiście hiszpańskim, można robić zdjęcia i kręcić kamerką. Też robi niezłe wrażenie..... Niedaleko urocze miasteczko Arta do zwiedzenia ,ruiny i Capdepera z latarnią morską- ładne widoczki na urwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiol Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.unknown.vectranet.pl 07.06.16, 00:28 Podbijam. A Cala Dor ma jakies autobusy do Porto Cristo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aadm Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.tktelekom.pl 07.06.16, 08:36 Tak, najlepiej nr 441, jedzie z Cala pod same jaskinie - ok. 40 minut jazdy autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiol Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.unknown.vectranet.pl 07.06.16, 10:17 ziekuje serdecznie. Patrzyłam na jakieś inne strony, bo widziałam tam tylko połączenie dwugodzinne z Palma. Można jakoś sprawdzić gdzieś jakie numery jeżdżą akurat z Cala Dor w innym kierunku niż tylko na lotnisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aadm Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.tktelekom.pl 07.06.16, 15:57 Link: www.tib.org/portal/en/web/ctm/cerca-teva-linia lub jeszcze prościej - mapa Majorki w goglach i wyznaczasz trasę przejazdu z miejsca A do B - wyświetla się planowane trasy i autobusy z godzinami przejazdu. Będziemy w Cala d'or już niedługo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiol Re: smocza jaskinia - majorka IP: *.unknown.vectranet.pl 07.06.16, 21:30 Dziękuję, właśnie tego szukałam. Ja też za parę dni lecę z BP i zbieram trasy wokół tej miejscowości. Może się spotkamy na którejś z zatoczek :) Odpowiedz Link Zgłoś